Jak rozmrozić chleb, żeby był świeży i chrupiący?
Aby chleb po odmrożeniu wciąż nam smakował i cieszył swoim smakiem, powinniśmy z rozwagą podejść do tej czynności. Robiąc ją krok po kroku unikniemy przykrej niespodzianki, a co najważniejsze będziemy cieszyć się smacznym i chrupiącym pieczywem.
Zostało Ci w domu trochę pieczywa, dobrym pomysłem jest jego zamrożenie. Zamiast niepotrzebnie marnować żywność, za jakiś czas znów możesz cieszyć się smacznym i chrupiącym chlebem. Warto jednak zwrócić uwagę na dwa istotne czynności: jego zamrożenie i rozmrożenie.
Dalsza część artykułu znajduje się pod filmem:
Jak prawidłowo rozmrozić chleb, aby był świeży i chrupiący?
Aby rozmrozić bochenek chleba, warto włożyć go na całą noc do lodówki. Rano można go odgrzać w piekarniku. Zazwyczaj wystarcza 20 minut, aby nasze pieczywo było idealnie smaczne i chrupiące.
Powyższy sposób sprawdza się nie tylko w przypadku chleba, ale również wszelkiego rodzaju bagietek i bułek.
Na naszej stronie znajdziesz wiele interesujących przepisów. Dowiesz się z nich m.in. jak ekspresowo upiec pyszny chleb oraz ciasto drożdżowe ze śliwkami.
Artykuły polecane przez Redakcję Smakoszy:
źródło: wp parenting