Justyna Żyła
Scena z filmu zamieszczonego na YouTube na kanale UwaZyla

Justyna Żyła podała przepis na flaczki

Justyna Żyła nie ukrywa swojej pasji do gotowania. Była żona skoczka narciarskiego często prezentuje swoje ulubione przepisy. Niestety, jeden z nich nie spotkał się z zachwytem internautów. Jeden z nich zarzucił blogerce błąd.

Justyna Żyła zna się na gotowaniu jak mało kto. Była żona skoczka narciarskiego często prezentuje w swoich mediach społecznościowych zdjęcia obłędnych dań. Większość z nich spotyka się z zachwytem internautów. Niestety jeden z przepisów nie spotkał się z uznaniem internautów. Kto ma rację?

Internauta wytknął Justynie Żyle błąd. Chodzi o przepis na flaczki.

Justyna Żyła na swoim kanale na YouTube - UwaŻyła zamieszcza przepisy na tradycyjne dania, w tym kultowe flaczki, które cieszą się popularnością w wielu domach. Gwiazda uważa, że tradycyjne polskie dania mogą posmakować także najmłodszym. Jej wzbudził jednak wątpliwości u niektórych internautów.

Blogerka zdradziła, że prezentowany przepis na flaczki jest w jej rodzinie od pokoleń i często przyrządzała je jej ukochana babcia. W całości możecie go zobaczyć na wspomnianym już kanale na YouTube - UwaŻyła, z którego pochodzi powyższe zdjęcie. Poniżej zdradzamy sekret flaczków z rodzinnego przepisu Pani Justyny.

Składniki:

  • 0,5 kg flaczków
  • rosół na kościach wieprzowych
  • ocet spirytusowy
  • przyprawy do smaku (pieprz, majeranek, gałka muszkatołowa, ziele angielskie)
Mięso na rosół wrzucasz do zimnej czy gorącej wody? Jeden sposób natychmiast porzućMięso na rosół wrzucasz do zimnej czy gorącej wody? Jeden sposób natychmiast porzućCzytaj dalej

Sposób wykonania:

Do gotowych oczyszczonych flaków wlewamy świeżą wodę. Gdy pozbędziemy się niechcianego zapachu, zalewamy flaki gotowym rosołem wołowym i dodajemy do niego: pieprz, majeranek, ziele angielskie oraz gałkę muszkatołową. Na koniec gotowania zupy, dodajemy do niej ok. 1,5 łyżeczki octu spirytusowego.

Niestety, przepis nie przypadł wszystkim do gustu. Pewien internauta zarzucił pani Justynie brak warzyw - "Przede wszystkim gdzie warzywa. Cztery razy odgotowane flaczki na koniec zupełnie stracą smak no i po co ten ocet. Przepis nijak się ma do tradycyjnych polskich flaków."

Dla równowagi pod filmem pojawiają się również pozytywne komentarze chwalące dobór przypraw do dania oraz doceniające Żyłę za promocję tradycyjnej polskiej kuchni. Gwiazda stawia na tradycję i pokazuje przede wszystkim kultowe polskie potrawy.

Jakie jest Wasze zdanie na temat przepisu pani Justyny? Masz swój sposób na kultowe flaczki?

Jeśli szukasz podpowiedzi, w jaki sposób przygotować tę potrawę, polecamy nasze wcześniejsze artykuły. Dowiesz się z nich, jaki jest kluczowy krok podczas ich przygotowania oraz jakiego błędu powinieneś unikać jak ognia.

Artykuły polecane przez Redakcję Smakoszy:

źródło: YouTube/UwaŻyła/ JastrząbPost

Zapraszamy na nasz Instagram

Następny artykuł