Kucharz zdradził sekret najlepszej grzybowej. Z tym dodatkiem zupa smakuje i rozgrzewa, jak nigdy
Ruszył sezon na zupę grzybową. Warto ugotować ją z przepisu, który zaskoczy pewnym dodatkiem. Ten dodaje wyjątkowego smaku i aromatu zupie grzybowej, która wspaniale rozgrzewa na jesień. Sprawdzone przez profesjonalistę.
Zupa grzybowa smakuje i syci
Zupa grzybowa jest daniem w sam raz na jesień. Grzybiarze już zacierają ręce i wybierają się po dorodne okazy. Z leśnych skarbów najlepsza będzie zupa grzybowa. Przepis prezentowany na kanale YouTube newsrm.tv może jednak wywołać konsternację. Wszystko dlatego, że smaczna i rozgrzewająca zupa grzybowa jest gotowana z dodatkiem kabanosów z dzika.
Recepturę poleca Wojciech Pasikowski, który jest szefem kuchni w restauracji Czerwony Wieprz i Folk Gospoda. Szef kuchni zaznacza, że znakomite mięso z kabanosów dobrze pasuje do zupy grzybowej. Kabanosy z dzika sprawdzą się najlepiej, ale jeśli nie masz do takich dostępu, spróbuj wyrobem z innego gatunku mięsa. Ważne, by produkt był najlepszej jakości. Przepis na zupę grzybową zobaczysz na kanale YouTube newsrm.tv. Stamtąd pochodzą też zdjęcia użyte w artykule.
Pakuję do słoików i wlewam tę mieszankę. W życiu nie jadłam czegoś tak dobregoJak ugotować aromatyczną i rozgrzewającą zupę rzybową?
Składniki:
- ¼ kostki masła
- 1 cebula
- ½ kg borowików
- ½ kieliszka białego wina
- bulion
- suszone kabanosy z dzika
- szczypiorek
- sól
- pieprz
Przygotowanie zupy zacznij od roztopienia masła do rondelka. Dodaj posiekaną cebulę i zeszklij. Następnie dołóż borowiki, podlej białym winem. Ewentualnie można użyć czerwonego wina. Wsyp sól, pieprz i wlej bulion.
Gotuj do momentu, aż grzyby będą miękkie. Wystarczy około 10 minut. Suszone kabanosy z dzika ( lub inne dobrej jakości) pokrój w plasterki i wstaw na chwilę do piekarnika. Udekorujesz nimi zupę i nadadzą jej wyjątkowego smaku i aromatu. Składniki zupy mieszaj podczas gotowania.
Zupa grzybowa na początek jesieni
Zupę grzybową podawaj z suszonymi kabanosami i posiekanym szczypiorkiem. Danie wychodzi bardzo smaczne, rozgrzewające i aromatyczne. Pięknie prezentuje się na stole i zachęca, by zupy spróbować. Warto dodać składnik, który może nieco dziwić. Mowa o suszonych kabanosach z dzika.
Nadają smaku i aromatu zupie. Przepis szefa kuchni zapewnia pyszny efekt na talerzu. Dlatego warto wypróbować tę recepturę w swojej kuchni. Taka zupa grzybowa będzie wspaniale rozgrzewać u progu jesieni. Pisaliśmy o niezwykłym sposobie dziadka na orzechy. Polecaliśmy przepis na legendarną surówkę z kapusty.