Łączę jajka z uwielbianą rybą. To smarowidło do kanapek nie ma sobie równych

Kanapki mogą smakować jeszcze lepiej. Poznaj przepis i przygotuj według niego najlepszą pastę z jajek. Temu smakowi nikt się nie oprze, a przysmak będziesz przyrządzać bardzo często.
Smarowidło do kanapek, czyli prostota spotyka smak
Past z jajek nikomu nie trzeba przedstawić. Na ich popularność wpływa smak, niski koszt przygotowania, a przede wszystkim – łatwość wykonania. Okazuje się, że znany przepis można nieco urozmaicić i do smarowidła dodać tuńczyka z puszki. Przysmak wyjdzie o wiele bardziej treściwy i smaczniejszy.
O tym, jak przygotować smarowidło na kanapki z tuńczykiem, dowiesz się z umieszczonego w dalszej części przepisu. Zanim poznasz instrukcje, sprawdź także, jakie produkty będą niezbędne.

Jajka i tuńczyk
Choć głównymi składnikami tej pasty są jajka i tuńczyk, niezbędne będą także inne produkty. To poprzez ich połączenie powstanie pasta o doskonałej konsystencji i smaku. Produktów jest kilka, ale nie kosztują zbyt wiele, więc przysmak przygotujesz za grosze. Niektóre składniki możesz mieć w swojej kuchni dlatego, zanim wybierzesz się na zakupy, sprawdź listę produktów.
Dalsza część tekstu pod filmem.
Składniki:
- 1 puszka tuńczyka w sosie własnym
- 6 jajek
- 1 cebula
- 2 ząbki czosnku
- 2 łyżeczki musztardy
- 2 ogórki konserwowe
- 2 łyżeczki masła
- majonez
- pieprz
- sól

Przepis na smarowidło do kanapek z tuńczyka
Przygotowanie pasty rozpocznij od ugotowania jajek na twardo. Następnie w drobną kostkę posiekaj cebulę. Do miski przełóż masło oraz pokrojone jajka. Składniki zblenduj na jednolitą masę.
Dodaj tuńczyka, cebulę oraz przeciśnięte przez praskę ząbki czosnku. Całość dopraw pieprzem i solą. Wymieszaj składniki. Ogórki konserwowe drobno posiekaj w kostkę. Do pozostałych składników wsyp ogórki i dodaj majonez. Całość dokładnie wymieszaj. Gotową pastą posmaruj kanapki i podawaj na kolację, na śniadanie lub na inną okazję, bo zawsze zachwyca smakiem.






































