Żaden makaron i pierogi. Na święta podam rosół z tymi dodatkami

Chcesz podać rosół na świąteczny obiad? Skorzystaj z naszego przepisu. Dzięki wyśmienitym dodatkom lubiana zupa zyska nieco inny smak. Zostanie on doceniony przy wielkanocnym stole.
Rosół z pieczarkami i pulpecikami na Wielkanoc
Lubisz rosół i chcesz go podać na Wielkanoc? Skorzystaj z tej receptury. Dzięki niej ugotujesz rosół z pieczarkami i delikatnymi pulpecikami. Król zup zyska lekko pieczarkowy smak, a pulpeciki z mięsa gotowanego rozpłyną się w ustach.
Taki rosół jest w sam raz na Wielkanoc. Pyszny, aromatyczny i ze znakomitymi dodatkami będzie smakował podczas świątecznego obiadu. Ugotujesz go w prosty sposób, z którego często korzystam. Wychodzi zupa, że palce lizać.

Jak ugotować rosół z pieczarkami i pulpecikami?
Składniki:
- ½ kg szpondra wołowego z kością
- 2 marchewki
- 2 pietruszki kawałek selera
- 1 por
- opalana cebula
- 2 suszone grzyby
- 6 pieczarek
- 4 ziela angielskie
- 2 liście laurowe
- sól
- pieprz
Składniki na pulpeciki:
- szponder, marchewka, grzybki z rosołu
- 1 jajko
- 3 łyżki bułki tartej
- sól
- pieprz
Mięso włóż do garnka, zalej zimną wodą i zostaw na godzinę. Po tym czasie wylej wodę i zalej mięso świeżą wodą. Gotuj 15 minut i zbieraj szumowiny. Następnie zmniejsz ogień, dodaj warzywa i przyprawy. Gotuj bez przykrycia 3 godziny tak, by rosół ledwie “pyrkał”.
Po tym czasie uzupełnij wodę, która wyparowała i dodaj sól oraz pieprz. Odcedź płyn, a grzybki, mięso i marchewkę zostaw do ostygnięcia. Te składniki zmiel i wbij do nich jajko. Wsyp bułkę tartą. Wszystko wymieszaj i formuj pulpeciki. Pieczarki obierz, pokrój i dodaj do rosołu.
Dalsza część tekstu pod filmem.
Rosół najlepszy na Wielkanoc
Gdy rosół będzie się już gotował, pulpeciki obtocz w mące i dodaj je do zupy. Gotujemy rosół jeszcze 3 minuty od wypłynięcia pulpecików. Możesz zupę od razu podawać. Będzie smakować posypana natką pietruszki. Rosół w takim wydaniu ma delikatnie pieczarkowy smak, a pulpeciki sprawiają, że jest jeszcze bardziej apetyczny.
Dlatego polecam ten przepis. Ugotuj taki rosół na Wielkanoc, a sprawisz radość rodzinie. Zupa jest znakomita i u mnie w domu cieszy się zawsze dużym powodzeniem.
Sprawdź sposób na wyjątkowe pisanki oraz przepis lepszy, niż klasyczne schabowe.






































