Zawiń mięso z farszem i weź wykałaczki. Wszyscy będą prosić o ten przepis

Nie masz pomysłu na dzisiejszy obiad? Poznaj nieskomplikowany przepis i przygotuj roladki z kurczaka. Niezwykły forma podania oraz smak dania skradnie serca całej rodziny. Wypróbuj ten sposób, a prawdopodobnie już nigdy nie przyrządzisz kurczaka w inny sposób.
Roladki z kurczaka na obiad
Mięso z kurczaka jest jednym z tych, po które sięgamy najczęściej. Na nasz wybór wpływa niska cena produktu, a przede wszystkim możliwość przygotowania z niego wielu smacznych, niekiedy i zaskakujących dań. Jednym z nich są panierowane roladki z kurczaka, które w łatwy sposób przygotujesz z umieszczonego poniżej przepisu.
Co ciekawe, pomimo tego, że mięso będzie obtoczone w bułce tartej, nie będzie ono smażone, tylko pieczone. Dzięki temu danie zachowa swoją lekkość, a znajdujący się w środku farsz nie straci na smaku. Zrób, a przekonasz się, że lepszego obiadu z kurczaka nie dało się wymyślić.

Obiad z kilku składników
Zaletą szaszłyków z kurczaka jest to, że powstają z kilku, niedrogich składników. Najważniejszym z nich jest samo mięso, a w typ wypadku jest to pierś z kurczaka. Kup ją w sprawdzonym sklepie mięsnym, a będziesz mieć pewność, że nie zawiera szkodliwych substancji. Niezbędne będą także inne produkty, z których powstaje doskonały farsz i który nadaje całości odpowiedniego smaku. O tym, co dokładnie będzie ci potrzebne, dowiesz się, sprawdzając poniższą listę.
Dalsza część tekstu pod filmem.
Składniki:
- 1 pierś z kurczaka
- 500 g szpinaku
- 3 łyżki gęstej śmietany
- 3 ząbki czosnku
- 6 plastrów żółtego sera
- 1 łyżka kolendry
- 1 łyżka mielonej słodkiej papryki
- 2 jajka
- bułka tarta
- oliwa
- pieprz
- sól

Przepis na roladki z kurczaka
Pierś z kurczaka pokrój na sześć filetów. Następnie delikatnie je rozbij i przypraw kolendrą, papryką, pieprzem i solą. Na patelni rozgrzej odrobinę oliwy i podsmaż na niej posiekane ząbki czosnku. Po chwili wsyp umyty i posiekany szpinak. Kiedy warzywo zwiędnie, dodaj śmietanę. Wymieszaj składniki i gotuj je, do momentu zgęstnienia sosu.
Na blacie rozłóż folię spożywczą i ułóż na niej pokrojone mięso. Zrób to w taki sposób, aby plastry delikatnie na siebie nachodziły. Na powierzchni rozłóż sos ze szpinaku. Całość przykryj plastrami sera, a następnie zawiń w rulon i zamroź go.
Roladę pokrój na kawałki o grubości około 2 centymetrów. Na patyczki do szaszłyków nadziej po trzy kawałki. W głębokim talerzu rozkłóć jajka, a na płaskim talerzu rozsyp bułkę tartą. Mięso na patyczkach obtocz w jajku, a następnie w bułce tartej.
Blachę wyłóż papierem do pieczenia i ułóż na niej mięso. Piekarnik rozgrzej do 180 stopni. Umieść w nim zapanierowanego kurczaka i piecz przez 45 minut. Gotowe danie podawaj na obiad z ulubionymi dodatkami.
Sprawdź także przepis na karkówkę oraz dowiedz się, jaki dodatek do kawy jest lepszy niż mleko.






































