Mocne słowa Magdy Gessler w Kuchennych Rewolucjach
Magda Gessler słynie z tego, że nie szczędzi krytyki względem dań serwowanych w restauracjach, w których odbywają się Kuchenne Rewolucje. Nie inaczej stało się również w najnowszym odcinku programu. Praktycznie wszystkie dania wywołały oburzenie restauratorki. Rolada śląska została porównana przez Magdę Gessler do zsiniałych zwłok.
W najnowszym odcinku Kuchennych Rewolucji, który wyemitowano na antenie TVN-u, Magda Gessler odwiedziła restaurację Modry Kociołek w Piekarach Śląskich. Mało kto spodziewałby się, że słynna restauratorka będzie aż tak rozczarowana tamtejszą kuchnią.
Dalsza część artykułu znajduje się pod filmem:
Magda Gessler ponownie nie szczędziła słów krytyki
Nie od dziś wiadomo, że Magda Gessler nie ma najmniejszych problemów z wyrażaniem dezaprobaty. Już wcześniej wspominaliśmy o zaskakujących scenach z kultowych Kuchennych Rewolucji. W trakcie premiery nowego odcinka również nie mogło takowych zabraknąć.
Niemal od razu po wejściu do Modrego Kociołka Magda Gessler zwróciła uwagę na brudne krzesła. Restauratorka finalnie usiadła na nich, przykrywszy je wcześniej swoim szalem. W trakcie oczekiwania na zamówione potrawy restauratorka postanowiła zerknąć na zawartość lodówek.
Okazało się, że w lodówkach znalazły się wątpliwej jakości mrożonki. Magda Gessler rozsypała je na jeden ze stolików restauracji Modry Kociołek. Jednak najgorsze nastąpiło w momencie degustacji dań.
Pomidorowa wzbudziła spore rozczarowanie. Magda Gessler od razu zauważyła, że nie gotowane jej na mięsie. Najgorzej wypadła rolada śląska. Jej kolor został porównany do zsiniałych zwłok. Jedynym plusem dania były kluski śląskie.
Magda Gessler zamówiła także kotleta de volaille. Niestety, był przyprawiony mieszanką do kebaba. Magda Gessler kazała zabrać go od razu po skosztowaniu.
Magda Gessler postawiła na kompletną przemianę
W Modrym Kociołku serwowano również pizzę. Pozostawiała ona wiele do życzenia. Restauratorka określiła ją jako suchą. Z kolei wykorzystany parmezan uznała za zjełczały. Finalnie po pierwszej degustacji Magda Gessler opuściła lokal.
- To nie jest sklep z wędlinami, to nie jest masarnia, to jest masakra - skwitowała restauratorka. Jednak restauracyjny piec nasunął Magdzie Gessler pomysł na drogę, którą powinien obrać Modry Kociołek.
Magda Gessler ogłosiła, że piec na pizzę będzie pełnił nową funkcję. Mowa o pieczeniu chleba. Właśnie on miał stać się znakiem rozpoznawczym Modrego Kociołka, który został przemianowany na Laboratorium Chleba.
Lokal w odmienionej formule w znacznej mierze miał bazować na daniach serwowanych w chlebie. Magda Gessler ponownie okazała się restauratorką, która wykazuje się kreatywnym podejściem do kuchni. Odcinek Kuchennych rewolucji można obejrzeć na platformie Player.pl.
Artykuły polecane przez Redakcję Smakoszy:
Źródło: TVN