Wyszukaj w serwisie
przepisy porady dieta Show-biznes od kuchni produkty kuchnia smakoszy quizy
Smakosze.pl > Najpopularniejsze

Najpopularniejsze

domowa wędlina
Od lat nie kupuję sklepowych wędlin. Moja pieczona łopatka bije je na głowę, a kosztuje ułamek ceny
sernik
Upiekłam na próbę sernik z tym owocem. Był tak dobry, że będę robić go na ważne okazje
placki ziemniaczane
Zetrzyj na tarce i dodaj do masy na placki ziemniaczane. Raz spróbujesz i nigdy nie zrobisz inaczej
ciasto
To ciasto zrobisz w 30 minut, smakuje obłędnie i zawsze się udaje. Lepiej przygotuj od razu dwie blaszki
marchewka
Obierz marchewki i wrzuć do wrzątku, ten przepis to hit. Żałuję, że nie znałam go wcześniej
obiad
Wrzucam mięso do garnka, przykrywam kapustą i zapiekam. Mój mąż ciągle prosi mnie o ten obiad
śniadanie
Kroję pomidory na plastry, smażę i dodaję jajko. Ostatnio to mój ulubiony sposób na śniadanie
naleśniki
Na podwieczorek podaję naleśniki z tym nadzieniem. Domownicy nie chcą nawet słyszeć o niczym innym
kotlety schabowe
To najlepsza metoda na odgrzewanie kotletów. Wychodzą chrupiące, jak zaraz po usmażeniu
mięso mielone
Dodaję do masy na kotlety mielone składnik, o którym nikt by nie pomyślał. Są hitem w moim domu
pierogi
Pierogi św. Jacka biją na głowę wszystkie inne. 1 składnik zachwyci niemal każdego
ciasto
Rodzina non stop prosi mnie o to ciasto. Robi się je ekspresowo i bez piekarnika
kawa
Odkąd sypię do kawy tę przyprawę, schudłam 3 kg. Ma ogromne właściwości
surówka
Do swojej surówki z kapusty dodaję ten składnik. Goście najpierw się dziwią, potem zajadają ze smakiem
ciasteczka orzeszki
W końcu mogę zrobić te ciasteczka bez specjalnej formy. Sposób podpowiedziała mi znajoma kucharka
kotlety
Żadna mąka, żadna bułka tarta. Swoje kotlety schabowe panieruję tylko w ten sposób, wychodzą cudownie chrupiące
faworki
Lewandowska robi faworki ze zdrowych składników. Nie wrzuca ich na tłuszcz, ma 100 razy lepszy patent
pączki na talerzu
Kiedy w 2024 roku wypada Tłusty Czwartek? To już naprawdę niedługo
Zupa ziemniaczana
Przepis na tę zupę dostałam od cioci. Rozgrzewa i syci lepiej niż krupnik
gulasz
Jaką wodą zalewasz obsmażone mięso na gulasz? Zły wybór i wychodzi twarde jak podeszwa
marchewka z czarnymi plamami
Czy można jeść marchewkę z białym nalotem i czarnymi plamami? Błąd jest kosztowny
tarcie ziemniaków
Placki ziemniaczane piją tłuszcz? Wlej do masy ten składnik, a raz na zawsze zapomnisz o problemie
cytryny w zalewie
Mistrzowski patent. Układam w słoiku plasterki cytryny z goździkami i zalewam wodą z cukrem
jajak
Zawsze robię tak z jajkami po przyniesieniu ich do domu. Z tą sztuczką dłużej zachowują świeżość
masa na zapiekankę
Weź ciasto francuskie, wyłóż na nie tę masę i zapiecz. Gdy zobaczysz efekt, padniesz z wrażenia
grzanki z jajkiem
Zapomnij o zwykłym chlebie w jajku. Ta wersja bije inne na głowę, dawno nie jadłem czegoś tak pysznego
sernik z polewą
To najprostszy i najlepszy przepis na sernik, jaki znam. Jest cudownie puszysty i zawsze się udaje
syrop z liśćmi laurowymi
Wrzucam liście do tej mieszanki i gotuję przez kilka minut. Przy tym syrop z cebuli może się schować
domowa wędlina
Maciej Jurczyk Od lat nie kupuję sklepowych wędlin. Moja pieczona łopatka bije je na głowę, a kosztuje ułamek ceny
Czytaj więcej >
sernik
Przemysław Bociąga Upiekłam na próbę sernik z tym owocem. Był tak dobry, że będę robić go na ważne okazje
Czytaj więcej >
placki ziemniaczane
Katarzyna Rachańska Zetrzyj na tarce i dodaj do masy na placki ziemniaczane. Raz spróbujesz i nigdy nie zrobisz inaczej
Czytaj więcej >
ciasto
Katarzyna Rachańska To ciasto zrobisz w 30 minut, smakuje obłędnie i zawsze się udaje. Lepiej przygotuj od razu dwie blaszki
Czytaj więcej >
marchewka
Katarzyna Rachańska Obierz marchewki i wrzuć do wrzątku, ten przepis to hit. Żałuję, że nie znałam go wcześniej
Czytaj więcej >
obiad
Katarzyna Rachańska Wrzucam mięso do garnka, przykrywam kapustą i zapiekam. Mój mąż ciągle prosi mnie o ten obiad
Czytaj więcej >
śniadanie
Katarzyna Rachańska Kroję pomidory na plastry, smażę i dodaję jajko. Ostatnio to mój ulubiony sposób na śniadanie
Czytaj więcej >
naleśniki
Maciej Jurczyk Na podwieczorek podaję naleśniki z tym nadzieniem. Domownicy nie chcą nawet słyszeć o niczym innym
Czytaj więcej >
kotlety schabowe
Katarzyna Rachańska To najlepsza metoda na odgrzewanie kotletów. Wychodzą chrupiące, jak zaraz po usmażeniu
Czytaj więcej >
mięso mielone
Maciej Jurczyk Dodaję do masy na kotlety mielone składnik, o którym nikt by nie pomyślał. Są hitem w moim domu
Czytaj więcej >
pierogi
Maciej Jurczyk Pierogi św. Jacka biją na głowę wszystkie inne. 1 składnik zachwyci niemal każdego
Czytaj więcej >
ciasto
Przemysław Bociąga Rodzina non stop prosi mnie o to ciasto. Robi się je ekspresowo i bez piekarnika
Czytaj więcej >
kawa
Katarzyna Rachańska Odkąd sypię do kawy tę przyprawę, schudłam 3 kg. Ma ogromne właściwości
Czytaj więcej >
surówka
Katarzyna Rachańska Do swojej surówki z kapusty dodaję ten składnik. Goście najpierw się dziwią, potem zajadają ze smakiem
Czytaj więcej >
ciasteczka orzeszki
Katarzyna Rachańska W końcu mogę zrobić te ciasteczka bez specjalnej formy. Sposób podpowiedziała mi znajoma kucharka
Czytaj więcej >
kotlety
Katarzyna Rachańska Żadna mąka, żadna bułka tarta. Swoje kotlety schabowe panieruję tylko w ten sposób, wychodzą cudownie chrupiące
Czytaj więcej >
faworki
Katarzyna Rachańska Lewandowska robi faworki ze zdrowych składników. Nie wrzuca ich na tłuszcz, ma 100 razy lepszy patent
Czytaj więcej >
pączki na talerzu
Przemysław Bociąga Kiedy w 2024 roku wypada Tłusty Czwartek? To już naprawdę niedługo
Czytaj więcej >
Zupa ziemniaczana
Przemysław Bociąga Przepis na tę zupę dostałam od cioci. Rozgrzewa i syci lepiej niż krupnik
Czytaj więcej >
gulasz
Katarzyna Rachańska Jaką wodą zalewasz obsmażone mięso na gulasz? Zły wybór i wychodzi twarde jak podeszwa
Czytaj więcej >
marchewka z czarnymi plamami
Przemysław Bociąga Czy można jeść marchewkę z białym nalotem i czarnymi plamami? Błąd jest kosztowny
Czytaj więcej >
tarcie ziemniaków
Przemysław Bociąga Placki ziemniaczane piją tłuszcz? Wlej do masy ten składnik, a raz na zawsze zapomnisz o problemie
Czytaj więcej >
cytryny w zalewie
Przemysław Bociąga Mistrzowski patent. Układam w słoiku plasterki cytryny z goździkami i zalewam wodą z cukrem
Czytaj więcej >
jajak
Przemysław Bociąga Zawsze robię tak z jajkami po przyniesieniu ich do domu. Z tą sztuczką dłużej zachowują świeżość
Czytaj więcej >
masa na zapiekankę
Przemysław Bociąga Weź ciasto francuskie, wyłóż na nie tę masę i zapiecz. Gdy zobaczysz efekt, padniesz z wrażenia
Czytaj więcej >
grzanki z jajkiem
Przemysław Bociąga Zapomnij o zwykłym chlebie w jajku. Ta wersja bije inne na głowę, dawno nie jadłem czegoś tak pysznego
Czytaj więcej >
sernik z polewą
Przemysław Bociąga To najprostszy i najlepszy przepis na sernik, jaki znam. Jest cudownie puszysty i zawsze się udaje
Czytaj więcej >
syrop z liśćmi laurowymi
Przemysław Bociąga Wrzucam liście do tej mieszanki i gotuję przez kilka minut. Przy tym syrop z cebuli może się schować
Czytaj więcej >
domowa wędlina
Od lat nie kupuję sklepowych wędlin. Moja pieczona łopatka bije je na głowę, a kosztuje ułamek ceny
sernik
Upiekłam na próbę sernik z tym owocem. Był tak dobry, że będę robić go na ważne okazje
placki ziemniaczane
Zetrzyj na tarce i dodaj do masy na placki ziemniaczane. Raz spróbujesz i nigdy nie zrobisz inaczej
ciasto
To ciasto zrobisz w 30 minut, smakuje obłędnie i zawsze się udaje. Lepiej przygotuj od razu dwie blaszki
marchewka
Obierz marchewki i wrzuć do wrzątku, ten przepis to hit. Żałuję, że nie znałam go wcześniej
obiad
Wrzucam mięso do garnka, przykrywam kapustą i zapiekam. Mój mąż ciągle prosi mnie o ten obiad
śniadanie
Kroję pomidory na plastry, smażę i dodaję jajko. Ostatnio to mój ulubiony sposób na śniadanie
naleśniki
Na podwieczorek podaję naleśniki z tym nadzieniem. Domownicy nie chcą nawet słyszeć o niczym innym
kotlety schabowe
To najlepsza metoda na odgrzewanie kotletów. Wychodzą chrupiące, jak zaraz po usmażeniu
mięso mielone
Dodaję do masy na kotlety mielone składnik, o którym nikt by nie pomyślał. Są hitem w moim domu
pierogi
Pierogi św. Jacka biją na głowę wszystkie inne. 1 składnik zachwyci niemal każdego
ciasto
Rodzina non stop prosi mnie o to ciasto. Robi się je ekspresowo i bez piekarnika
kawa
Odkąd sypię do kawy tę przyprawę, schudłam 3 kg. Ma ogromne właściwości
surówka
Do swojej surówki z kapusty dodaję ten składnik. Goście najpierw się dziwią, potem zajadają ze smakiem
ciasteczka orzeszki
W końcu mogę zrobić te ciasteczka bez specjalnej formy. Sposób podpowiedziała mi znajoma kucharka
kotlety
Żadna mąka, żadna bułka tarta. Swoje kotlety schabowe panieruję tylko w ten sposób, wychodzą cudownie chrupiące
faworki
Lewandowska robi faworki ze zdrowych składników. Nie wrzuca ich na tłuszcz, ma 100 razy lepszy patent
pączki na talerzu
Kiedy w 2024 roku wypada Tłusty Czwartek? To już naprawdę niedługo
Zupa ziemniaczana
Przepis na tę zupę dostałam od cioci. Rozgrzewa i syci lepiej niż krupnik
gulasz
Jaką wodą zalewasz obsmażone mięso na gulasz? Zły wybór i wychodzi twarde jak podeszwa
marchewka z czarnymi plamami
Czy można jeść marchewkę z białym nalotem i czarnymi plamami? Błąd jest kosztowny
tarcie ziemniaków
Placki ziemniaczane piją tłuszcz? Wlej do masy ten składnik, a raz na zawsze zapomnisz o problemie
cytryny w zalewie
Mistrzowski patent. Układam w słoiku plasterki cytryny z goździkami i zalewam wodą z cukrem
jajak
Zawsze robię tak z jajkami po przyniesieniu ich do domu. Z tą sztuczką dłużej zachowują świeżość
masa na zapiekankę
Weź ciasto francuskie, wyłóż na nie tę masę i zapiecz. Gdy zobaczysz efekt, padniesz z wrażenia
grzanki z jajkiem
Zapomnij o zwykłym chlebie w jajku. Ta wersja bije inne na głowę, dawno nie jadłem czegoś tak pysznego
sernik z polewą
To najprostszy i najlepszy przepis na sernik, jaki znam. Jest cudownie puszysty i zawsze się udaje
syrop z liśćmi laurowymi
Wrzucam liście do tej mieszanki i gotuję przez kilka minut. Przy tym syrop z cebuli może się schować