Wyszukaj w serwisie
przepisy porady dieta Show-biznes od kuchni produkty kuchnia smakoszy quizy
Smakosze.pl > Najpopularniejsze

Najpopularniejsze

chleb
Ten przepis na domowy chleb dostałem od znajomej kucharki. Pieczywo dostępne w sklepach może się schować
kotlety
Mieszam kaszę z jajkami, zajadam i chudnę. Każdy, kto tego spróbuje, prosi mnie o przepis
ciasto bez pieczenia
Rodzina bez przerwy prosi mnie o to ciasto. Na szczęście robię je raz dwa, nie muszę nawet włączać piekarnika
wędliny i ser
Z resztek wędlin i sera robię tę pychotę. Sposób znam z rodzinnego domu, mama zawsze tak robiła
rosół
Zimą zawsze dodaję do rosołu te 2 zdrowe dodatki. Nic tak nie podkręca smaku i nie wzmacnia odporności
Naleśniki po mistrzowsku
Tak naleśniki robią mistrzowie kuchni. Tylko nieliczni pamiętają o tych dwóch dodatkach do ciasta
ciasto
Kroję cytrynę na plastry, układam na patelni i zasypuję cukrem. Nie uwierzysz, co z tego wyjdzie
fasolka po bretońsku
Tę fasolkę po bretońsku robię w 30 minut. Rozgrzewa i syci na długie godziny, wszystko bez namaczania
zimniaki mięso
Z mięsa mielonego i ziemniaków robię obiad dla całej rodziny. Wszyscy zajadają aż się uszy trzęsą
Cebula i jajka na śniadanie
Siekam cebulę i dodaję 2 jajka. Ostatnio to mój ulubiony sposób na śniadanie
gołąbki panierowane
Znalazłem nowy patent na gołąbki, wyszły 100 razy lepiej od zwykłych. Już nigdy nie zrobię ich inaczej
ciasto z pomarańczami
Obieram pomarańcze, układam w foremce i zalewam ciastem. Ten deser smakuje bosko, robię go w 10 minut
ciasto francuskie
Układam na cieście francuskim biszkopty i brzoskwinie z puszki. Nie znam prostszego przepisu na deser
przyprawy w słoikach
Dietetyk wskazał najzdrowszą przyprawę na świecie. Mało kto o niej pamięta, używaj jej codziennie
bułki z pieca
Odkąd mam ten przepis, nie kupuję bułek w sklepie. Są chrupiące i mięciutkie, lepsze niż z piekarni
faworki
Faworki siostry Anastazji są niemal legendarne. Dotarliśmy do kultowego przepisu
zupa
Zimą zawsze gotuję tę zupę. Syci bardziej niż drugie danie i cudownie rozgrzewa, robię ją w pół godziny
napoleonka
To cudowne ciasto robię w 15 minut. W tym przepisie nie ma co się nie udać, prościej się już nie da
placki ziemniaczane
Przy tym zwykłe placki ziemniaczane mogą się schować. Są przepyszne i jest z nimi 2 razy mniej roboty
sałatka
Ta surówka pasuje do każdego obiadu. Z jednym dodatkiem smakuje lepiej niż z chińskiej restauracji
obiad
Gotuję makaron, smażę kiełbasę i zalewam wszystko sosem. Ten obiad starcza na kilka dni, mąż go uwielbia
gulasz
Żadna wołowina, żadna wieprzowina. Najlepszy gulasz robię z innego mięsa, prawie wszyscy o nim zapomnieli
kluski śląskie
Z tą sztuczką kluski śląskie wyjdą mięciutkie i się nie posklejają. Mało kto zna ten patent
ciasto francuskie
Kładę boczek na cieście francuskim, zasypuję serem i dodaję jajka. W chwilę mam obiad dla całej rodziny
cebula
Natnij cebulę w ten sposób i wrzuć do wrzątku. Gdy zobaczysz efekt, przetrzesz oczy ze zdumienia
pączki
W tym roku na Tłusty Czwartek zrobię pączki z tego przepisu. Są mięciutkie nawet następnego dnia
jajka tani obiad
Kosztuje tyle, co nic, a smakuje wybornie. Taki sycący obiad mogłabym jeść codziennie
Zupa jak grochówka
Zapomnij o zwykłej grochówce, ta zupa bije ją na głowę. Cudownie rozgrzewa i syci na długie godziny
chleb
Przemysław Bociąga Ten przepis na domowy chleb dostałem od znajomej kucharki. Pieczywo dostępne w sklepach może się schować
Czytaj więcej >
kotlety
Maciej Jurczyk Mieszam kaszę z jajkami, zajadam i chudnę. Każdy, kto tego spróbuje, prosi mnie o przepis
Czytaj więcej >
ciasto bez pieczenia
Przemysław Bociąga Rodzina bez przerwy prosi mnie o to ciasto. Na szczęście robię je raz dwa, nie muszę nawet włączać piekarnika
Czytaj więcej >
wędliny i ser
Aleksandra Proch Z resztek wędlin i sera robię tę pychotę. Sposób znam z rodzinnego domu, mama zawsze tak robiła
Czytaj więcej >
rosół
Katarzyna Rachańska Zimą zawsze dodaję do rosołu te 2 zdrowe dodatki. Nic tak nie podkręca smaku i nie wzmacnia odporności
Czytaj więcej >
Naleśniki po mistrzowsku
Katarzyna Rachańska Tak naleśniki robią mistrzowie kuchni. Tylko nieliczni pamiętają o tych dwóch dodatkach do ciasta
Czytaj więcej >
ciasto
Katarzyna Rachańska Kroję cytrynę na plastry, układam na patelni i zasypuję cukrem. Nie uwierzysz, co z tego wyjdzie
Czytaj więcej >
fasolka po bretońsku
Maciej Jurczyk Tę fasolkę po bretońsku robię w 30 minut. Rozgrzewa i syci na długie godziny, wszystko bez namaczania
Czytaj więcej >
zimniaki mięso
Maciej Jurczyk Z mięsa mielonego i ziemniaków robię obiad dla całej rodziny. Wszyscy zajadają aż się uszy trzęsą
Czytaj więcej >
Cebula i jajka na śniadanie
Katarzyna Rachańska Siekam cebulę i dodaję 2 jajka. Ostatnio to mój ulubiony sposób na śniadanie
Czytaj więcej >
gołąbki panierowane
Przemysław Bociąga Znalazłem nowy patent na gołąbki, wyszły 100 razy lepiej od zwykłych. Już nigdy nie zrobię ich inaczej
Czytaj więcej >
ciasto z pomarańczami
Przemysław Bociąga Obieram pomarańcze, układam w foremce i zalewam ciastem. Ten deser smakuje bosko, robię go w 10 minut
Czytaj więcej >
ciasto francuskie
Przemysław Bociąga Układam na cieście francuskim biszkopty i brzoskwinie z puszki. Nie znam prostszego przepisu na deser
Czytaj więcej >
przyprawy w słoikach
Przemysław Bociąga Dietetyk wskazał najzdrowszą przyprawę na świecie. Mało kto o niej pamięta, używaj jej codziennie
Czytaj więcej >
bułki z pieca
Przemysław Bociąga Odkąd mam ten przepis, nie kupuję bułek w sklepie. Są chrupiące i mięciutkie, lepsze niż z piekarni
Czytaj więcej >
faworki
Katarzyna Rachańska Faworki siostry Anastazji są niemal legendarne. Dotarliśmy do kultowego przepisu
Czytaj więcej >
zupa
Katarzyna Rachańska Zimą zawsze gotuję tę zupę. Syci bardziej niż drugie danie i cudownie rozgrzewa, robię ją w pół godziny
Czytaj więcej >
napoleonka
Katarzyna Rachańska To cudowne ciasto robię w 15 minut. W tym przepisie nie ma co się nie udać, prościej się już nie da
Czytaj więcej >
placki ziemniaczane
Katarzyna Rachańska Przy tym zwykłe placki ziemniaczane mogą się schować. Są przepyszne i jest z nimi 2 razy mniej roboty
Czytaj więcej >
sałatka
Maciej Jurczyk Ta surówka pasuje do każdego obiadu. Z jednym dodatkiem smakuje lepiej niż z chińskiej restauracji
Czytaj więcej >
obiad
Katarzyna Rachańska Gotuję makaron, smażę kiełbasę i zalewam wszystko sosem. Ten obiad starcza na kilka dni, mąż go uwielbia
Czytaj więcej >
gulasz
Maciej Jurczyk Żadna wołowina, żadna wieprzowina. Najlepszy gulasz robię z innego mięsa, prawie wszyscy o nim zapomnieli
Czytaj więcej >
kluski śląskie
Maciej Jurczyk Z tą sztuczką kluski śląskie wyjdą mięciutkie i się nie posklejają. Mało kto zna ten patent
Czytaj więcej >
ciasto francuskie
Maciej Jurczyk Kładę boczek na cieście francuskim, zasypuję serem i dodaję jajka. W chwilę mam obiad dla całej rodziny
Czytaj więcej >
cebula
Maciej Jurczyk Natnij cebulę w ten sposób i wrzuć do wrzątku. Gdy zobaczysz efekt, przetrzesz oczy ze zdumienia
Czytaj więcej >
pączki
Katarzyna Rachańska W tym roku na Tłusty Czwartek zrobię pączki z tego przepisu. Są mięciutkie nawet następnego dnia
Czytaj więcej >
jajka tani obiad
Maciej Jurczyk Kosztuje tyle, co nic, a smakuje wybornie. Taki sycący obiad mogłabym jeść codziennie
Czytaj więcej >
Zupa jak grochówka
Maciej Jurczyk Zapomnij o zwykłej grochówce, ta zupa bije ją na głowę. Cudownie rozgrzewa i syci na długie godziny
Czytaj więcej >
chleb
Ten przepis na domowy chleb dostałem od znajomej kucharki. Pieczywo dostępne w sklepach może się schować
kotlety
Mieszam kaszę z jajkami, zajadam i chudnę. Każdy, kto tego spróbuje, prosi mnie o przepis
ciasto bez pieczenia
Rodzina bez przerwy prosi mnie o to ciasto. Na szczęście robię je raz dwa, nie muszę nawet włączać piekarnika
wędliny i ser
Z resztek wędlin i sera robię tę pychotę. Sposób znam z rodzinnego domu, mama zawsze tak robiła
rosół
Zimą zawsze dodaję do rosołu te 2 zdrowe dodatki. Nic tak nie podkręca smaku i nie wzmacnia odporności
Naleśniki po mistrzowsku
Tak naleśniki robią mistrzowie kuchni. Tylko nieliczni pamiętają o tych dwóch dodatkach do ciasta
ciasto
Kroję cytrynę na plastry, układam na patelni i zasypuję cukrem. Nie uwierzysz, co z tego wyjdzie
fasolka po bretońsku
Tę fasolkę po bretońsku robię w 30 minut. Rozgrzewa i syci na długie godziny, wszystko bez namaczania
zimniaki mięso
Z mięsa mielonego i ziemniaków robię obiad dla całej rodziny. Wszyscy zajadają aż się uszy trzęsą
Cebula i jajka na śniadanie
Siekam cebulę i dodaję 2 jajka. Ostatnio to mój ulubiony sposób na śniadanie
gołąbki panierowane
Znalazłem nowy patent na gołąbki, wyszły 100 razy lepiej od zwykłych. Już nigdy nie zrobię ich inaczej
ciasto z pomarańczami
Obieram pomarańcze, układam w foremce i zalewam ciastem. Ten deser smakuje bosko, robię go w 10 minut
ciasto francuskie
Układam na cieście francuskim biszkopty i brzoskwinie z puszki. Nie znam prostszego przepisu na deser
przyprawy w słoikach
Dietetyk wskazał najzdrowszą przyprawę na świecie. Mało kto o niej pamięta, używaj jej codziennie
bułki z pieca
Odkąd mam ten przepis, nie kupuję bułek w sklepie. Są chrupiące i mięciutkie, lepsze niż z piekarni
faworki
Faworki siostry Anastazji są niemal legendarne. Dotarliśmy do kultowego przepisu
zupa
Zimą zawsze gotuję tę zupę. Syci bardziej niż drugie danie i cudownie rozgrzewa, robię ją w pół godziny
napoleonka
To cudowne ciasto robię w 15 minut. W tym przepisie nie ma co się nie udać, prościej się już nie da
placki ziemniaczane
Przy tym zwykłe placki ziemniaczane mogą się schować. Są przepyszne i jest z nimi 2 razy mniej roboty
sałatka
Ta surówka pasuje do każdego obiadu. Z jednym dodatkiem smakuje lepiej niż z chińskiej restauracji
obiad
Gotuję makaron, smażę kiełbasę i zalewam wszystko sosem. Ten obiad starcza na kilka dni, mąż go uwielbia
gulasz
Żadna wołowina, żadna wieprzowina. Najlepszy gulasz robię z innego mięsa, prawie wszyscy o nim zapomnieli
kluski śląskie
Z tą sztuczką kluski śląskie wyjdą mięciutkie i się nie posklejają. Mało kto zna ten patent
ciasto francuskie
Kładę boczek na cieście francuskim, zasypuję serem i dodaję jajka. W chwilę mam obiad dla całej rodziny
cebula
Natnij cebulę w ten sposób i wrzuć do wrzątku. Gdy zobaczysz efekt, przetrzesz oczy ze zdumienia
pączki
W tym roku na Tłusty Czwartek zrobię pączki z tego przepisu. Są mięciutkie nawet następnego dnia
jajka tani obiad
Kosztuje tyle, co nic, a smakuje wybornie. Taki sycący obiad mogłabym jeść codziennie
Zupa jak grochówka
Zapomnij o zwykłej grochówce, ta zupa bije ją na głowę. Cudownie rozgrzewa i syci na długie godziny