Nie ma możliwości, że ten sernik opadnie. Mariola zna na to niezawodny sposób

Pieczesz sernik, ale niestety ciasto opada? W takim razie skorzystaj ze sprawdzonego przepisu na sernik od Marioli. Ciasto nigdy nie opada, a sernik wychodzi puszysty i wyrośnięty. Zjesz go z przyjemnością i sięgniesz po dokładkę.
Sernik, który nigdy nie opada
Sernik należy do jednych z najbardziej lubianych ciast. Uwielbiamy jego smak, puszystość i możliwości, jakie daje nam w kuchni. To ciasto możemy upiec z rozmaitymi dodatkami. Sernik smakuje z czekoladą, brzoskwiniami i rodzynkami. Jednak, co zrobić, żeby sernik nie opadał?
Najlepiej skorzystać ze sprawdzonego przepisu od Marioli. Popularna youtuberka wie, co zrobić, by sernik pięknie wyrósł, był puszysty jak chmurka i rozpływał się w ustach. Przepis znajdziesz na kanale YouTube Kuchnia Marioli. Stamtąd pochodzą też zdjęcia użyte w artykule.

Jak upiec sernik, który nie opada z przepisu Marioli?
Składniki:
- 1 kg sera z wiaderka
- 1 szklanka cukru
- 8 jajek
- 200 g masła
- 1 ½ szklanki tłustego mleka
- 3 budynie waniliowe bez cukru
- duża paczka herbatników
Przygotowanie ciasta zacznij od ubicia piany z białek. Białka ze szczyptą soli ubij na sztywno. Odstaw je. Teraz cukier utrzyj z żółtkami, następnie dodaj masło i wlej mleko. Dalej miksuj składniki i dołóż cały ser. Przez chwilę ucieraj i wsyp budynie.
Składniki miksuj i do piany dołóż pianę z białek. Delikatnie wymieszaj składniki. Blachę o wymiarach 25x 30 cm wyłóż papierem do pieczenia. Ułóż w niej herbatniki i wylej masę. Wyrównaj powierzchnię, jeśli zostały ci herbatniki, możesz je umieścić przy brzegach ciasta.
Sernik, który rośnie jak na drożdżach i nie opada
Ciasto wstaw do piekarnika nagrzanego do 170 stopni i piecz 20 minut. Po tym czasie ustaw temperaturę 160 stopni i piecz jeszcze 60 minut. Gdy sernik zaczął się przypiekać, możesz ustawić temperaturę 150 stopni. Następnie studź sernik przy uchylonych drzwiczkach piekarnika. Może to zająć godzinę.
Sernik polej czekoladą lub udekoruj płatkami migdałowymi. Od razu podawaj. Ciasto smakuje obłędnie i zachwyca wyglądem. Jest wysokie i puszyste jak nigdy dotąd. Pisaliśmy o youtuberze, który skosztował najostrzejszej pizzy w Polsce. Radziliśmy, jak przyrządzić faszerowane papryki.

Źródło: YouTube/KuchniaMarioli
Zdjęcia: screen YouTube/KuchniaMarioli





































