Smakosze.pl Przepisy Pasta z fasoli z kiszonym ogórkiem poleca się na obiad, przekąskę i kolację
canva/istetiana, Getty Images Pro

Pasta z fasoli z kiszonym ogórkiem poleca się na obiad, przekąskę i kolację

30 sierpnia 2021
Autor tekstu: Adam Moskal

Pasta z fasoli może być produktem, który da radę wykorzystywać do najróżniejszych dań. Świetnie sprawdza się na kanapkach, czy jako dodatek do obiadu. Co więcej, sposób na przygotowanie sporego zapasu pasty jest łatwy i szybki w wykonaniu.

Pasta z fasoli nie ma sobie równych w kategorii dodatków do pieczywa. Gruba warstwa pasty nadaje chlebowi pysznego smaku, a jej kremowość i sytość sprawiają ogromną przyjemność podczas jedzenia.

Za smak odpowiadają ogórki kiszone, musztarda oraz wędzona papryka w proszku, przez co bardzo ciężko się od niej oderwać. Z pewnością jeden słoik nie wystarczy i będzie trzeba zrobić większe zapasy dla całej rodziny.

Dalsza część artykułu znajduje się pod filmem:

Przepis na pastę z fasoli

Chcesz poznać więcej pysznych słodkości? Sprawdź ten artykuł , jeśli chcesz wiedzieć jak wykonać pyszny i zdrowy pieczony kalafior. W tym tekście z kolei zdradzamy wykonanie pysznej surówki z ogórka kiszonego.

Składniki:

  • 1,5 szklanki ugotowanej fasoli

  • 1 ogórek kiszony

  • 2 łyżeczki musztardy

  • pieprz

  • sól

  • 1 łyżeczka papryki wędzonej

  • 1 cebula

  • 2 łyżki oleju z pestek winogron

Jeśli nie masz pod ręką świeżej ugotowanej fasoli, spokojnie możesz użyć puszkowanej. Cebulę drobno posiekaj i podsmaż na oleju z pestek winogron, aż złapie ładny brązowy kolor.

Pod koniec smażenia cebuli dopraw ją wędzoną papryką - temperatura wyciągnie mnóstwo aromatu z przyprawy. Uważaj jednak, aby jej nie przypalić, co powoduje nieprzyjemny gorzki smak.

Fasolę, musztardę oraz ogórka zmiksuj na gładką masę. Dodaj do niej podsmażoną cebulę z papryką wędzoną. Wymieszaj pastę, przełóż ją do czystego i wyparzonego słoika. Smacznego.

Pasta z fasoli

Źródło: canva/BaLama Studio, Getty Images

Artykuły polecane przez Redakcję Smakoszy:

Źródło: vegenerat-biegowy.pl

Zapraszamy na nasz Instagram

Obserwuj nas w
autor
Adam Moskal

Redaktor serwisu Smakosze. Profesjonalnie kulinariami zajmuję się ponad półtora roku, lecz gotowaniem i pisaniem o jedzeniu interesuję się już od dzieciństwa. W swoich tekstach staram się zawrzeć najważniejsze informacje, które pozwalają ugotować przepyszne potrawy nawet laikom. To w kuchni zdobywam największe doświadczenie, tworząc dania z całego świata — od indyjskiego butter chicken, po polską pieczoną kaczkę z jabłkami. Wolny czas poświęcam na pływanie kajakiem po polskich jeziorach oraz odwiedzanie kolejnych ciekawych restauracji.

Chcesz się ze mną skontaktować? Napisz adresowaną do mnie wiadomość na mail redakcja@smakosze.pl

 

 

Chcesz się ze mną skontaktować? Napisz adresowaną do mnie wiadomość na mail: redakcja@smakosze.pl
przepisy porady dieta Show-biznes od kuchni produkty kuchnia smakoszy quizy