Dlaczego warto dodać do rosołu imbir?
Niedzielny rosół to już tradycja. Danie od lat gości na naszych stołach, a większość miłośników gotowania ma swoje sekretne sposoby na ten przysmak. W sieci coraz częściej pojawiają się jednak nowe, nieco zmodyfikowane receptury na to danie.
Okazuje się, że nawet niepozorny dodatek może doskonale podkręcić smak klasycznego rosołu. Niedawno pisaliśmy o tym, dlaczego warto dodać do niego karmel oraz ocet. Okazuje się, że szefowie kuchni wciąż potrafią nieźle zaskoczyć i wrzucają do rosołu jeszcze jeden ciekawy dodatek - imbir!
Dlaczego warto dodać imbir do rosołu?
Imbir w rosole? Brzmi zaskakująco, ale szefowie kuchni przekonują, że jest do doskonały pomysł. Dzięki niemu tradycyjna zupa nabierze interesującego smaku: będzie lekko pikantna, a jednocześnie świeża. Warto pamiętać też o prozdrowotnych właściwościach imbiru. Nie da przejść się obok nich obojętnie!