Siekam, a potem sypię do mizerii. W tej wersji smakuje mi najlepiej
Mizeria jest pyszny dodatkiem do wielu dań obiadowych. Zwykle dodajemy do niej koperek. Jednak ja zastąpiłam go innym warzywem. Mizeria wychodzi pyszna i nieco inna niż zazwyczaj. Polecam ją każdemu w takim wydaniu.
Mizeria inna niż zwykle
Lubisz mizerię ? U mnie często gości ona na stole. Wiosną i latek razem z rodziną zajadamy się mizerią bez opamiętania . Pasuje ona do większości dań obiadowych, jest smaczna i bardzo zdrowa. Zawsze do mizerii dodawałam koperek. Większość osób tak właśnie przyrządza tę surówkę z ogórków.
Jednak jakiś czas temu koperek zastąpiłam natką pietruszki. Siekam ją i sypię do mizerii. Nie spodziewałam się, że w tej wersji będzie smakować najlepiej . Dlatego każdemu polecam przepis na mizerię z natką pietruszki. Zrób ją i zjesz z przyjemnością.
Jak zrobić mizerię z natką pietruszki?
Składniki:
- ½ kg ogórków
- 1 pęczek natki pietruszki
- 1 cebula
- ¾ szklanki śmietany
- sól
- pieprz
Przygotowanie mizerii zacznij od obrania ogórków i ich pokrojenia w plasterki . Bardzo drobno posiekaj cebulę i natkę pietruszki. Składniki przełóż do miski.
Dołóż do nich śmietanę, dopraw solą i pieprzem. Wszystko dokładnie wymieszaj i możesz od razu podawać . Mizeria z natką pietruszki będzie pysznym uzupełnieniem obiadu.
Mizeria z natką pietruszki do obiadu
Mizeria z natką pietruszki jest bardzo smaczna, ale też zdrowa. Natka pietruszki ma działanie oczyszczające i odświeża oddech. Mizeria z natką pietruszki zyskuje delikatnie gorzki i słony smak. Jest bardziej wyrazista niż ta z koperkiem.
Warto przyrządzać mizerię , bo pasuje do dań mięsnych, rybnych i wegetariańskich. Świetnie smakuje też z jajkiem sadzonym i ziemniakami. Jest prosta i szybka w przygotowaniu. Zrób ją i podaj do obiadu. Pisaliśmy o tym, że do sprzedaży trafił rzekomo polski bób. Podawaliśmy przepis na wiosenną zupę od Tomasza Strzelczyka.
Źródło: doradcasmaku.pl