Smakosze.pl Przepisy Siekam, a potem sypię do mizerii. W tej wersji smakuje mi najlepiej
Fot. Canva/Bartosz Luczak

Siekam, a potem sypię do mizerii. W tej wersji smakuje mi najlepiej

18 maja 2024

Mizeria jest pyszny dodatkiem do wielu dań obiadowych. Zwykle dodajemy do niej koperek. Jednak ja zastąpiłam go innym warzywem. Mizeria wychodzi pyszna i nieco inna niż zazwyczaj. Polecam ją każdemu w takim wydaniu.

Mizeria inna niż zwykle

Lubisz mizerię ? U mnie często gości ona na stole. Wiosną i latek razem z rodziną zajadamy się mizerią bez opamiętania . Pasuje ona do większości dań obiadowych, jest smaczna i bardzo zdrowa. Zawsze do mizerii dodawałam koperek. Większość osób tak właśnie przyrządza tę surówkę z ogórków.

Jednak jakiś czas temu koperek zastąpiłam natką pietruszki. Siekam ją i sypię do mizerii. Nie spodziewałam się, że w tej wersji będzie smakować najlepiej . Dlatego każdemu polecam przepis na mizerię z natką pietruszki. Zrób ją i zjesz z przyjemnością.

natka pietruszki
Fot. Canva/Savany
Gessler w ogniu krytyki internautów. “Chyba najgorsza rewolucja, jaką widziałem”

Jak zrobić mizerię z natką pietruszki?

Składniki:

  • ½ kg ogórków
  • 1 pęczek natki pietruszki
  • 1 cebula
  • ¾ szklanki śmietany
  • sól
  • pieprz

Przygotowanie mizerii zacznij od obrania ogórków i ich pokrojenia w plasterki . Bardzo drobno posiekaj cebulę i natkę pietruszki. Składniki przełóż do miski.

Dołóż do nich śmietanę, dopraw solą i pieprzem. Wszystko dokładnie wymieszaj i możesz od razu podawać . Mizeria z natką pietruszki będzie pysznym uzupełnieniem obiadu.

Mizeria z natką pietruszki do obiadu

Mizeria z natką pietruszki jest bardzo smaczna, ale też zdrowa. Natka pietruszki ma działanie oczyszczające i odświeża oddech. Mizeria z natką pietruszki zyskuje delikatnie gorzki i słony smak. Jest bardziej wyrazista niż ta z koperkiem.

Warto przyrządzać mizerię , bo pasuje do dań mięsnych, rybnych i wegetariańskich. Świetnie smakuje też z jajkiem sadzonym i ziemniakami. Jest prosta i szybka w przygotowaniu. Zrób ją i podaj do obiadu. Pisaliśmy o tym, że do sprzedaży trafił rzekomo polski bób. Podawaliśmy przepis na wiosenną zupę od Tomasza Strzelczyka.

mizeria
Fot. Canva/Ls9907

Źródło: doradcasmaku.pl

Polacy masowo dodają to warzywo do rosołu, a dietetyk załamuje ręce. Omijaj szerokim łukiem
Kroję kiwi, wlewam do nich jajka i odpalam blender. Nikt nie wierzy, co z tego wychodzi
Obserwuj nas w
autor
Katarzyna Rachańska

Redaktorka portalu Smakosze.pl z pasją poznająca nowe smaki i potrawy. Ciekawa nie
tylko oryginalnych dań, ale też ich twórców. Uwielbia ciasta, desery i wyborną kawę, bez
której nie wyobraża sobie rozpoczęcia dnia.

Chcesz się ze mną skontaktować? Napisz adresowaną do mnie wiadomość na mail: jakub.kossakowski@smakosze.pl
przepisy porady dieta Show-biznes od kuchni produkty kuchnia smakoszy quizy