Wyszukaj w serwisie
przepisy porady dieta Show-biznes od kuchni produkty kuchnia smakoszy quizy
Smakosze.pl > Przepisy > Kroję kiwi, wlewam do nich jajka i odpalam blender. Nikt nie wierzy, co z tego wychodzi
Katarzyna Rachańska
Katarzyna Rachańska 18.05.2024 16:42

Kroję kiwi, wlewam do nich jajka i odpalam blender. Nikt nie wierzy, co z tego wychodzi

ciasto
Fot. YouTube/cookrate.polska

Cenisz sobie proste przepisy? To mam coś dla ciebie. Weź kiwi, pokrój i wlej jajka. Raz- dwa zrobisz smakołyk, który każdy łasuch zje z apetytem. 

Ciasto z kiwi najlepsze na deser

U mnie w domu zawsze musi być coś słodkiego na deser. Jednak przepisy na skomplikowane ciasta zwykle zabierają zbyt dużo czasu. Bywa, że takie wypieki nie zawsze się udają. Jeśli tak, jak ja potrzebujesz sprawdzonego i prostego przepisu, zerknij na tę recepturę.

Dzięki niej zrobić pyszne ciasto z kiwi. Najpierw musisz pokroić owoce, wrzucić je do blendera i wlać jajka. Wkrótce znakomite ciasto będzie gotowe. Podobny przepis znajdziesz na kanale YouTube Cookrate-Polska. Stamtąd pochodzą też zdjęcia użyte w artykule. 

ciasto
Fot. YouTube/cookrate.polska
Zawiń jajka w folię i włóż do zamrażarki. Nie uwierzysz, co z tego wyjdzie

Jak upiec ciasto z kiwi?

Składniki:

  • 4 kiwi
  • 4 jajka
  • 2 łyżki masła
  • ½ szklanki oleju roślinnego
  • 1 szklanka mleka
  • 1 ½ szklanki cukru
  • 300 g mąki
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia

Kiwi pokrój i przełóż do miski. Wbij jajka i zblenduj składniki. Wlej olej, roztopione masło i mleko. Wsyp proszek do pieczenia, mąkę i wszystko zmiksuj. Blachę wysmaruj masłem i wlej do niej ciasto.

Blachę wstaw do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 40 minut. Po upływie tego czasu pyszne, wilgotne ciasto o smaku kiwi będzie gotowe. Posyp je cukrem pudrem i podawaj. 

Pyszne i proste ciasto z kiwi

Ciasto zawsze wychodzi i ma znakomity smak. Dzięki temu przepisowi zrobisz je dosłownie w kilka chwil. Potem 40 minut w piekarniku i doskonały wypiek jest już gotowy do podania. Wilgotne, soczyste i rozpływające się ciasto będzie smakować każdemu łasuchowi.

Często je piekę i polecam wszystkim ten prosty przepis. Przy małym nakładzie pracy zyskujesz pyszny efekt w kuchni. Ciasto szybko znika z talerzy i aż prosi się o dokładkę. Pisaliśmy o tym, jak zrobić soczystą pieczeń z karkówki.  Informowaliśmy też o skutkach nadużywania soli. 

ciasto
Fot. YouTube/cookrate.polska

Źródło: YouTube/cookrate.polska

Zdjęcia: screen YouTube/cookrate.polska