Gessler w ogniu krytyki internautów. “Chyba najgorsza rewolucja, jaką widziałem”
Magda Gessler od lat pomaga barom i restauracjom, które są w tarapatach. W “Kuchennych Rewolucjach” przeprowadziła dużo bardziej i mniej udanych metamorfoz w lokalach gastronomicznych. Jednak ostatni program był katastrofą. Internauci nie szczędzą słów krytyki pod adresem Magdy Gessler.
Magda Gessler w restauracji w Tarnowskich Górach
“Kuchenne rewolucje”, których gwiazdą jest Magda Gessler, od lat cieszą się zainteresowaniem widzów. Program budzi kontrowersje, a Magda Gessler już od 28 sezonów pomaga lokalom gastronomicznym, którzy borykają się z brakiem gości i dochodów. Wiele rewolucji było udanych, ale niektóre się nie powiodły.
Magda Gessler od 2010 roku odwiedziła aż 380 restauracji. W ostatnim odcinku “Kuchennych rewolucji” gwiazda TVN odwiedziła restaurację w Tarnowskich Górach. Sylwia i Sebastian, którzy prowadzili lokal o nazwie “Art-smaku” zostali skrytykowani przez Magdę Gessler. Znanej restauratorce nie smakowały danie serwowane przez małżeństwo.
Zawiń jajka w folię i włóż do zamrażarki. Nie uwierzysz, co z tego wyjdzieNajgorsza rewolucja?
Magda Gessler stwierdziła, że do gotowania trzeba mieć talent, ale tego tu zabrakło. Gwiazda TVN zauważyła też, że lokal niczym nie wyróżnia się spośród innych lokali w okolicy. Gessler zmieniła nazwę restauracji na “ Bistro czy kapusty”. Zmieniło się też menu, w którym można znaleźć tatara, rosół, węgierski bigos z żeberkiem, czy pierś z kaczki serwowany na liściach kapusty.
Po miesiącu Magda Gessler odwiedziła restauracja. Zauważyła pewną poprawę, ale do doskonałości było jeszcze daleko. Gwiazda TVN powiedziała w emitowanym odcinku:
Brakuje tu kogoś ze smakiem. Te dania są podane atrakcyjnie, wyglądają znakomicie, ale nie są tak smaczne, jak powinny. To nie znaczy, że są złe. Brakuje im czegoś, żeby się zakochać
Internauci oburzeni
Magda Gessler zauważyła też pewną nadzieję na poprawę w restauracji. Tak podsumowała dania, których spróbowała w Tarnowskich Górach:
To są błędy do naprawy. Mam nadzieję, że wam się uda. Widać, że się staracie, ale wciąż brakuje kropki nad i
Jednak internauci byli oburzeni. Mieli konkretne zarzuty do Magdy Gessler. Pisali:
Chyba najgorsza rewolucja, jaką widziałam i to nie z winy restauratorów, tylko z winy pani Magdy. Co za idiotyczny pomysł z użyciem surowej kapusty, tragicznie to wyglądało, nie wspomnę o marnotrawstwie pożywienia. Przykro patrzeć
Jeśli dani miało być podawane w surowej kapuście, to wystarczy liść lub dwa
Jak dla mnie to menu jest marnotrawieniem główek kapusty. Owszem forma podania fajna i ciekawa, ale po zjedzeniu wnętrza reszta do kosza
Pisaliśmy o tym, jak zrobić naleśniki bez jajek za to z innym smacznym składnikiem. Podawaliśmy przepis na wiosenną sałatkę z przepisu Remigiusza Rączki.
Źródło: pomponik.pl