Wyszukaj w serwisie
przepisy porady dieta Show-biznes od kuchni produkty kuchnia smakoszy quizy
Smakosze.pl > Przepisy > Spaghetti bolognese z pomidorami na szybko: ekspresowa klasyka
Hoff Emil
Hoff Emil 25.03.2022 22:48

Spaghetti bolognese z pomidorami na szybko: ekspresowa klasyka

Spaghetti bolognese z pomidorami na szybko: ekspresowa klasyka
Pixabay.com

Spaghetti bolognese z pomidorami na szybko: dla kogo?

Spaghetti bolognese z pomidorami na szybko to smaczne i łatwe do przygotowania danie, nie za ciężkie, ale sycące. Nada się dla każdego fana makaronów, zgłodniałego po pracy. Swoboda dobierania dodatków i dressingu sprawia, że spaghetti bolognese z pomidorami na szybko łatwo jest dopasować do gustów swoich i cudzych, tak by cała rodzina była zadowolona z obiadu czy kolacji.

W przeciwieństwie do klasycznego spaghetti bolognese, do którego sos przygotowuje się godzinami na bazie wina, w tym przepisie wykonamy danie z patelni w oparciu o świeże pomidory. Takie spaghetti bolognese z pomidorami zajmie tylko kilkanaście minut!

Spaghetti bolognese z pomidorami na szybko: na jaką okazję?

Spaghetti bolognese z pomidorami na szybko świetnie nadaje się na lunch lub kolację, także na romantyczny wieczór we dwoje. Po odgrzaniu można zjeść je na lunch w pracy. Mięso i makaron dają energię do działania, a smak potrawy umili nawet najnudniejszy dzień w biurze.

Spaghetti bolognese z pomidorami na szybko: ile kalorii?

Spaghetti bolognese to danie sycące, ale wcale nie ciężkie, o ile nie przesadzimy z rozmiarem porcji. Dodatek tartego sera jest opcjonalny, a mielone mięso możemy wybrać chude. Choć Spaghetti bolognese z pomidorami na szybko nie jest daniem fit, to jednak nie stanowi zagrożenia dla naszej linii czy kondycji – w odpowiedniej ilości.

Spaghetti bolognese z pomidorami na szybko: trudność

Spaghetti bolognese z pomidorami na szybko, choć nosi włoską nazwę, to łatwa w przygotowaniu potrawa, z którą poradzi sobie niemal każdy. Trzeba tylko przygotować sobie front robót: zebrać składniki i przybory kuchenne, tak by niczego nie szukać, gdy już zacznie się gotować.

Tagi: