Zrazy są daniem, które uwielbiają smakosze. Do nich zalicza się też Zenek Martyniuk, który nie potrafi sobie odmówić tej potrawy. Przepis jego żony stał się już prawdziwym hitem w sieci.
Te kotlety to prawdziwa rewelacja. Smakują lepiej niż schabowe i mielone. Są tak pyszne, że mogę jeść je na okrągło. Przekonaj się sama i zaskocz swoich domowych smakoszy.
Istnieją tysiące sposobów, by przekształcić mielone mięso w doskonały posiłek. Oto jeden z mniej znanych. Tak przygotowane „kotlety” zachwycą każdego miłośnika mięsa.
Pośpiech, nieuwaga lub… dobre intencje są najczęstszym źródłem zatruć bakteryjnych podczas gotowania dań z surowego mięsa. Naukowcy przestrzegają, jak ich uniknąć, by zachować zdrowie.
Dla jednych smak dzieciństwa, dla innych oszczędna kuchnia, a jeszcze dla innych wykwintne i modne danie. Z tym przepisem zwykła wątróbka pokazuje wszystkie te swoje oblicza.
Zastosuj tę prostą metodę, a mięso w twoim gulaszu nigdy nie będzie już twarde. Sposób jest bardzo prosty. Wystarczy jeden składnik, który masz w kuchni.
Ten przepis na tosty ze świeżo upieczonym mięsem rewolucjonizuje pomysł na zapiekane kanapki. Przygotowanie zajmuje niewiele dłużej niż jakiegokolwiek innego tosta. Za to w smaku jest nieporównanie bardziej pełny i sycący.
Zupa to nie tylko rozgrzewka przed drugim daniem. Bogata w białko, gęsta i aromatyczna, może być pełnoprawnym posiłkiem. Taka właśnie jest ta zupa gulaszowa, oparta o podroby.
Mielone podane na obiad nie musi być nudne. Znam taki przepis, który zachwyci całą twoją rodzinę twoją rodzinę. Przygotowanie jest tak proste, że całość zrobić w mniej niż 30 minut. Koniecznie sprawdź mój sposób, podziękujesz mi później.
Przyznacie, że 360 produktów to już naprawdę wielkie zakupy. Teraz właśnie takie taniej zrobisz w Biedronce. Podpowiadamy, na jakie oferty warto zwrócić uwagę ze względu na ich atrakcyjną cenę.
Masz dość zwykłych kotletów z kurczaka? W tej postaci nie przypominają samych siebie. Już prędzej tradycyjną włoską uwielbianą przez wszystkich potrawę – pizzę.
Mięsne galaretki, zwane dawniej auszpikami, to częste dania świąteczne na naszych stołach. Ten sposób przyrządzenia tej potrawy sprawia, że prezentują się niezwykle widowiskowo. Warto wypróbować go na własnym lub naszym przepisie na galaretki z kurczaka.
Domowa masarnia? Brzmi jak coś niezwykle skomplikowanego. Ale z tym przepisem bez większych problemów zrobimy sobie domową kiełbasę – zgodnie z własnym gustem i bez sztucznych konserwantów.
Ten sposób podania kotletów poznałem jakiś czas temu. Poza mięsem znajdziemy w daniu solidną porcję pysznych warzyw. Schab po cygańsku, bo tak nazywa się ta potrawa, jest prawdziwym przebojem w moim domu. Moja rodzina je uwielbia, sprawdź ten przepis i ty.
Wygotowane mięso z rosołu to produkt dość niewdzięczny. Szkoda przecież go wyrzucić, a bywa problematyczny w wykorzystaniu. Kiedy poznasz sposób mojej znajomej, podobne problemy już nie wrócą. U mnie w domu przepada za tym cała rodzina.
Pieczony schab jest dostępny i łatwy w przygotowaniu. Niestety, choćbym bardzo się starała, zazwyczaj wychodzi z pieca suchy. Jednak schab zapiekany z serem i śmietaną wychodzi soczysty i mięciutki. Taki obiad po prostu rozpływa się w ustach i szybko znika z talerzy. Właśnie nauczyłam się tego przepisu.
Jedna osoba zmarła po zjedzeniu zatrutego mięsa, a druga walczy o życie. Wyroby garmażeryjne sprzedawano na targowisku w Nowej Dębie w powiecie tarnobrzeskim na Podkarpaciu. Rządowe Centrum Bezpieczeństwa wydało alert. Ostrzega w nim przed spożyciem mięsa z podkarpackiego targowiska.
Czy to samo danie możemy podać na śniadanie, obiad i kolację? Jak najbardziej! Świetnie smakuje na gorąco, jest idealne jako wędlina do chleba, tak samo lubi się z ziemniakami, jak i z zimnymi sosami. Fałszywy zając sprawdza się dosłownie w każdej kulinarnej sytuacji.
Wystarczy kilka składników, by upiec niezwykłą pieczeń na bazie powszechnie dostępnej polędwicy wieprzowej. Przepis inspirowany światowej sławy brytyjską potrawą wychodzi w każdych warunkach i prezentuje się niezwykle efektownie.
Te nietypowe hot dogi mają w Stanach swoją własną nazwę. To corn dogi – parówki pokryte kukurydzianym ciastem i smażone na głębokim oleju. Warto spróbować tego nietypowego podejścia do hot dogów. Tylko uwaga – łatwo się uzależnić!
Oto niezwykła wariacja na kilka znanych tematów. Doskonała przekąska przypomina tę z barów szybkiej obsługi, ale składa się z dobrych składników. Można porównać ją jednocześnie do tortilli, piegorów z mięsem i kotletów schabowych – zależy tylko jak na nią spojrzeć.
Zrazy sprawdzą się na niedzielny obiad. Jednak Tomasz Strzelczyk robi je z mięsa, które może wywołać zdziwienie. Natomiast efekt jest wyśmienity. Patent znanego kucharza jest smaczny i wart polecenia.
Sobota to dobry dzień, by wybrać się na zakupy i uzupełnić zawartość lodówki. Lidl kusi atrakcyjnymi cenami mięs. Podpowiadamy, co warto kupić na obiad nie tylko w sobotę, ale też do końca lutego.
Nieoczekiwani goście na śniadaniu? Wydawałoby się, że przy tym najważniejszym posiłku dnia trudno popisać się kunsztem. Ale z tą przekąską parówki otrzymują zupełnie inne oblicze.
To proste danie na obiad ma taki sam skład jak gołąbki, ale smakuje dużo lepiej. Koniecznie wypróbuj ten przepis. Nie pożałujesz. Ucztę dla całej rodziny przygotujesz w mniej niż 30 minut.
Tomasz Strzelczyk znowu zaskakuje kolejnym smacznym przepisem. Tym razem pokaże, ci jak zrobić aromatyczną i soczystą szynkę. Już nigdy nie zjesz tej ze sklepu.
Tak, dobrze czytasz. Wątróbkę jak omlet. W tym przepisie najpopularniejszy w Polsce produkt z kategorii podroby pokazuje, jak bardzo jest wszechstronny. Omlet z wątróbki to zupełnie niezwykłe danie.
Na hasło „pulpety w Środę Popielcową" niejeden popuka się w głowę. Ale z tym przepisem te małe, pyszne i sycące kotleciki wychodzą doskonale. Trudno uwierzyć, że nie ma w nich grama mięsa. Aż chce się je zajadać na co dzień.