Ten patent to hit. Ogórki małosolne będą gotowe już w 5 godzin
Ile czasu potrzeba, aby zrobić ogórki małosolne? Większość zapewne obstawiałoby kilka dni. Tymczasem uwielbiany przysmak zrobisz nawet w 5 godzin. Zdziwisz się, jakie to proste.
Ogórki małosolne jeszcze nigdy nie były tak szybkie do zrobienia
Ogórki małosolne zazwyczaj swoje muszą odstać. Zakłada się, że do jedzenia gotowe są po 2-3 dniach. Patent z kanału na YouTube @jedzpysznie, z którego pochodzą powyższe zdjęcia, udowadnia jednak, że nie jest to konieczne. Pyszne ogórki mogą być gotowe znacznie szybciej.
Przygotowanie błyskawicznych ogórków małosolnych nie jest trudnym zadaniem. Warzywa wystarczy oczyścić i dodać do nich przyprawy. Po kilku godzinach w lodówce chrupiący przysmak gotowy jest do pałaszowania. Nie ma lepszej i łatwiejszej metody na ogórki małosolne.
Zakupy w Biedronce zrobisz nawet w niedzielę. Uruchamiają specjalną funkcjęPrzepis na szybkie i pyszne ogórki małosolne
Składniki:
- 500 g ogórków gruntowych
- 3 ząbki czosnku
- kawałek chrzanu
- kawałek kopru
- 15 g soli
Jak zrobić najlepsze ekspresowe ogórki małosolne?
Ogórki umyj i poodcinaj z nich końcówki. Następnie warzywa poukładaj w plastikowym, szczelnie zamykanym pojemniku. Naczynie nie musi być bardzo duże, a ogórki możesz układać warstwami.
Do ogórków dodaj przyprawy. Dołóż obrane ząbki czosnku i pokrojony na kawałki chrzan. Całość przykryj koprem i posyp solą. Pojemnik szczelnie zamknij dedykowaną do niego pokrywką.
Potrząśnij pudełkiem, aby wszystkie składniki dobrze się wymieszały. Całość wstaw do lodówki. Co jakiś czas potrząsaj pojemnikiem z ogórkami małosolnymi. Po kilku godzinach chrupiące i soczyste warzywa gotowe będą do jedzenia. Mizeria z ogórków małosolnych to prawdziwy hit na wiosnę. Ogórki o orientalnym smaku dedykujemy miłośnikom charakternych potraw.
Źródło: YouTube @jedzpysznie