Smakosze.pl

YouTube/@Przepiski

W tym roku na Andrzejki podam takie roladki. Robi się je w kilka chwil, a goście je uwielbiają

20 Listopada 2023

Autor tekstu:

Katarzyna Rachańska-Płaczek

Jeśli szukacie przepisu na smaczne i szybkie danie na Andrzejki, to mam dla was właśnie coś takiego. Te roladki podbiją podniebienia waszych gości. Przyrządzicie je szybko i równie szybko roladki znikną z talerzy. Są tak smaczne, że trudno ich sobie odmówić. 

Roladki najlepiej smakują w Andrzejki

Przed nami Andrzejki a wraz z nimi liczne spotkania w gronie rodziny i znajomych. Wróżby i pyszne jedzenie to nieodłącznym element takich imprez. Lubię dla moich gości z tej okazji przyrządzić pyszne dania. Jednak cenię sobie też czas, który poświęcam na gotowanie. 

Dlatego na Andrzejki podam wyśmienite roladki z tortilli. Słyną one z delikatności, lekkości i wyjątkowego smaku. Do tego robię je dosłownie w kilka chwil. Efekt przechodzi najśmielsze oczekiwania. Moi goście zajadają się wyśmienitymi roladkami. Polecam przepis na to wyborne danie. 

roladki
YouTube/@Przepiski
ogórki kiszone

Co zrobić z ogórków kiszonych? 100 razy lepszy niż mizeria dodatek do kotletów schabowych. Gdy syczą po otwarciu słoika to jeszcze lepiej!

CZYTAJ DALEJ

Jak zrobić roladki na Andrzejki?

Składniki:

  • 1 tortilla
  • 100 g serka śmietankowego ze szczypiorkiem
  • 4 plastry szynki
  • 2 plastry sera żółtego
  • 1 liść sałaty
  • 3 kawałki czerwonej papryki
  • sól
  • pieprz

Przygotowanie roladek zaczynam od posmarowania tortilli serkiem śmietankowym. Na środku układam plastry szynki, ser żółty i kładę liść sałaty. Na sałacie układam paprykę i smaruję liść serkiem. Teraz tortillę doprawiam solą i pieprzem.

Następnie zawijam ją ciasno w rulon, owijam w folię aluminiową i wstawiam do lodówki na około 3 godziny. Po upływie tego czasu wyjmuję tortillę z lodówki, odwijam z folii i kroję na kawałki o grubości około 2 cm. Roladki są już gotowe do podania. 

Pyszne i błyskawiczne roladki zachwycą gości

Roladki znakomicie prezentują się na talerzu i jeszcze lepiej smakują. Są niezwykle proste i szybkie w przygotowaniu. Jedynie czas schładzania się dania wymaga około 3 godzin. To danie sprawdzi się na każdej imprezie. 

Do roladek można dodawać rozmaite składniki i eksperymentować z ich smakiem. Ja przyrządzam je w ten sposób i goście zawsze pytają się o przepis na to szybkie danie. Polecam jego przyrządzenie, bo roladki są naprawdę smaczne i efektowne. Pisaliśmy o sałatce, którą warto zrobić na Andrzejki. Podawaliśmy też przepis na wyśmienitą szarlotkę, która będzie smakować gościom. 

roladka
YouTube/@Przepiski

Źródło: YouTube/@Przepiski

sernik

Rodzina non stop prosi mnie o to ciasto. Robię je tylko z 2 składników

CZYTAJ DALEJ
śledzie

Jest napakowany białkiem i witaminą B12. Jedz tę rybę jak najczęściej

CZYTAJ DALEJ

Tagi:

Podobne artykuły

Przepisy

Owsianka z tym dodatkiem doda energii na cały dzień. Ten produkt znajdziesz w swojej kuchni
Czytaj więcej >

Przepisy

Przepis na tę sałatkę z winogronem dostałam od kuzynki. Smakuje mi bardziej niż jarzynowa lub gyros
Czytaj więcej >

Przepisy

Nie znam prostszego przepisu na ciasto. Jest tak pyszne, że robię je co tydzień, zawsze się udaje
Czytaj więcej >

Przepisy

Pokażę Wam, jak z takiego kawałka mięsa ugotować schab po cygańsku z pieczarkami i papryką
Czytaj więcej >

Przepisy

To najlepszy przepis na racuchy jaki znam. Z tym dodatkiem wychodzą idealnie i nie piją tłuszczu
Czytaj więcej >

Przepisy

Strzelczyk wziął mięso i zrobił coś lepszego od kotletów mielonych. To idealny pomysł na obiad
Czytaj więcej >
Katarzyna Rachańska-Płaczek

Chcesz się ze mną skontaktować?

Napisz adresowaną do mnie wiadomość na mail: [email protected]

Więcej z kategorii Przepisy

Przepisy

Katarzyna Rachańska-Płaczek

Z 1 słoika powideł gotuję garnek zupy powidłowej. Na święta to zawsze hit w moim domu
Czytaj więcej >
Przepisy

Emilia Maciejewska-Latosińska

Robię to na obiad w każdy piątek. Mąż i dzieci uwielbiają tę zapiekankę, zawsze chcą dokładki
Czytaj więcej >
Przepisy

Emilia Maciejewska-Latosińska

Lewandowska nie dodaje jabłka do barszczu czerwonego. Stawia na owoce, których nikt nie bierze pod uwagę
Czytaj więcej >
Przepisy

Monika Dec

Dodaję do jajecznicy nietypowe warzywo. Zdaniem moich bliskich smakuje jak z restauracji
Czytaj więcej >
Przepisy

Monika Dec

Przepis na tę surówkę z selera dostałam od cioci. Dała mi ciekawą wskazówkę
Czytaj więcej >
Przepisy

Emilia Maciejewska-Latosińska

Są lepsze niż pampuchy, pyzy i parowańce. Mam sekretny przepis zawodowej chińskiej pierogarki
Czytaj więcej >
Przepisy

Katarzyna Rachańska-Płaczek

Z 1 słoika powideł gotuję garnek zupy powidłowej. Na święta to zawsze hit w moim domu
Czytaj więcej >
Przepisy

Emilia Maciejewska-Latosińska

Robię to na obiad w każdy piątek. Mąż i dzieci uwielbiają tę zapiekankę, zawsze chcą dokładki
Czytaj więcej >
Przepisy

Emilia Maciejewska-Latosińska

Lewandowska nie dodaje jabłka do barszczu czerwonego. Stawia na owoce, których nikt nie bierze pod uwagę
Czytaj więcej >
Przepisy

Monika Dec

Dodaję do jajecznicy nietypowe warzywo. Zdaniem moich bliskich smakuje jak z restauracji
Czytaj więcej >
Przepisy

Monika Dec

Przepis na tę surówkę z selera dostałam od cioci. Dała mi ciekawą wskazówkę
Czytaj więcej >
Przepisy

Emilia Maciejewska-Latosińska

Są lepsze niż pampuchy, pyzy i parowańce. Mam sekretny przepis zawodowej chińskiej pierogarki
Czytaj więcej >