Wyszukaj w serwisie
przepisy porady dieta Show-biznes od kuchni produkty kuchnia smakoszy quizy
Smakosze.pl > Przepisy > W życiu nie jadłem lepszych naleśników. Ten farsz to poezja smaku
Maciej Jurczyk
Maciej Jurczyk 13.02.2024 13:03

W życiu nie jadłem lepszych naleśników. Ten farsz to poezja smaku

naleśniki z serem
YouTube/@Henia Foks

Naleśniki z tym farszem smakują wybornie. Nigdy nie jadłaś lepszego. Zrób go  z przepisu poniżej. Już nigdy nie będziesz chciała podawać naleśników z czymś innym. Przepis jest bardzo łatwy. 

W naleśnikach najważniejszy jest farsz

Smak naleśników to przede wszystkim farsz. Oczywiście samo ciasto jest równie ważne, ale tylko w połączeniu stanowią idealny smak. Ja zawsze pichciłem naleśniki z domowymi dżemami i kremem czekoladowym.

Jakiś czas temu spróbowałem naleśników z czymś zupełnie innym. Teraz nie wyobrażam sobie ich bez tego niesamowitego nadzienia z twarogu. Dzięki niemu naleśniki stają delikatne i bardzo smaczne. Koniecznie zrób je w swoim domu i zaskocz całą rodzinę.

naleśniki.jpg
Canva/@Nadya_Grunau
Jedni się krzywią, inni pieją z zachwytu. Nie ma bardziej kontrowersyjnego farszu do pierogów

Co będzie ci potrzebne?

Do przygotowania tych pysznych naleśników będziesz potrzebować tradycyjnych składników na ciasto naleśnikowe. Najważniejszymi składnikami są  te na farsz. Nie pomiń żądanego z nich, bo tylko dzięki nim otrzymasz niesamowity smak. Podobny przepis możesz znaleźć na kanale Henia Foks, skąd zaczerpnęliśmy zdjęcia do tego artykułu.

Składniki:

  • 400 g mąki pszennej
  • 200 g wody
  • 200 g mleka
  • 3 jajka 
  • 1 kg białego sera
  • 200 g cukru
  • 200 ml śmietany 30 %
  • 10 g cukru waniliowego
  • sól

Przepis na najlepsze naleśniki

Zacznij od przesiania mąki do miski. Wlej mleko i wodę. Wbij jajka i dodaj szczyptę soli. Wsyp 100 g cukru. Całość dokładnie wymieszaj na jednolitą masę pozbawioną grudek.

Do drugiej miski włóż ser. Wlej śmietanę. Wsyp cukier waniliowy i biały. Poprzez mieszanie połącz ze sobą składniki farszu. Musi być kremowy i bardzo puszysty. 

Na patelni rozgrzej odrobinę oleju. Za pomocą chochli nalewaj ciasto i równomiernie rozprowadź po powierzchni. Smaż dwustronnie do momentu przyrumienienia ciasta. 

Na usmażone naleśniki nakładaj puszysty serowy farsz. Składaj w trójkąty lub zawijaj w rulon i gotowe. Pozostaje ci tylko cieszyć się ich niesamowitym smakiem. Sprawdź, co możesz upichcić na Walentynki oraz sprawdź, jak zrobić domowe chipsy

twaróg.jpg
Canva/@papkin