Smakosze.pl Przepisy Wsyp 2 opakowania tego produktu do ciasta na naleśniki. Wyjdą lekkie jak obłok
Canva / janiecbros

Wsyp 2 opakowania tego produktu do ciasta na naleśniki. Wyjdą lekkie jak obłok

23 lutego 2023
Autor tekstu: Aleksandra Proch

Te naleśniki są prawdziwym hitem. Wszystko za sprawą nietypowego składnika dodanego do ciasta. Waniliowy budyń zapewnia nie tylko puszystą konsystencję, ale też obłędny waniliowy smak. Ten prosty składnik diametralnie zmienia finalny efekt dania.

Pyszne naleśniki z dodatkiem budyniu waniliowego

Wykonanie budyniowych naleśników jest banalnie proste. Wystarczy połączyć ze sobą składniki, usmażyć i gotowe. Taka potrawa świetnie będzie smakować z twarogiem lub lekko kwaskowatym dżemem. Cała rodzina momentalnie je pokocha.

Wachowicz zapieka żeberka z kiszoną kapustą. Tak podane nie mają sobie równych

Przepis na najlepsze naleśniki z dodatkiem budyniu

Składniki:

  • 3 jajka
  • 2-3 łyżki cukru pudru
  • 2 opakowania budyniu waniliowego
  • 4 czubate łyżki mąki pszennej
  • 1 niepełna szklanka mleka
  • 1 niepełna szklanka wody gazowanej
  • olej

Delikatne waniliowe naleśniki krok po kroku

Przygotuj ciasto na naleśniki . Do wysokiego naczynia wlej mleko oraz wodę gazowaną. Następnie dosyp także suche składniki , czyli cukier, mąkę i budyń. Na koniec dolej 2 łyżki oleju .

Składniki na naleśniki wymieszaj za pomocą miksera . Postaraj się, aby trwało to możliwie krótko. Wystarczające będzie 15-20 sekund miksowania .

Patelnię posmaruj odrobiną oleju . Następnie dobrze rozgrzej ją na dużej mocy palnika . Za pomocą chochli nalewaj niewielkie porcje ciasta i smaż cienkie naleśniki na rumiano z obu stron . Po usmażeniu podawaj je z ulubionymi dodatkami . Najlepsze naleśniki z notatnika babci znajdziesz w tym przepisie . Błyskawiczne placuszki z blendera to świetny sposób na pożywne śniadanie .

naleśniki budyniowe.png
Canva / DredK
Okrasa nie moczy wątróbki w mleku tuż przed jej smażeniem. Wybiera aromatyczną marynatę
Bosacka znów apeluje do Polaków. Kupując popularny produkt lepiej zachować czujność
Obserwuj nas w
autor
Aleksandra Proch

Redaktorka portalu Smakosze.pl. Gotować lubiłam od najmłodszych lat, kiedy to z ochotą pomagałam mamie w kuchni. Nowe smaki chętnie odkrywam w czasie wakacyjnych wojaży. W wolnych chwilach zajmuję się muzyką oraz jeżdżę na rowerze górskim. Chcesz się ze mną skontaktować? Napisz adresowaną do mnie wiadomość na mail redakcja@smakosze.pl

Chcesz się ze mną skontaktować? Napisz adresowaną do mnie wiadomość na mail: redakcja@smakosze.pl
przepisy porady dieta Show-biznes od kuchni produkty kuchnia smakoszy quizy