Smakosze.pl Przepisy Wsyp 3 opakowania do piany. Biszkopt jeszcze nigdy nie był tak miękki i puszysty
screeny z filmu pochodzą z kanału Orchideli na YouTube

Wsyp 3 opakowania do piany. Biszkopt jeszcze nigdy nie był tak miękki i puszysty

15 marca 2023
Autor tekstu: Magdalena Patacz

Do biszkoptu dodaj 3 łyżki mąki i 3 opakowania budyniu waniliowego bez cukru. Ciasto pięknie wyrośnie podczas pieczenia. Nie opada, nie kruszy się i smakuje obłędnie. Budynie dodają mu też nuty smakowej.

Waniliowy biszkopt, który nie opada. Poznaj najlepszy przepis

Beata Kuryło na kanale Orchideli na YouTube zdradza przepisy na przepyszne desery i ciasta na każdą okazję. Jej kanał ma prawie 300 tysięcy subskrybentów. Pani Beata pokazała niedawno, jak zrobić niezwykle puszysty, waniliowy biszkopt.

Do biszkoptu dodaje tylko 3 łyżki mąki pszennej. Do piany wsypuje natomiast 3 opakowania budyniu waniliowego bez cukru. Biszkopt upieczony według jej przepisu wychodzi za każdym razem. Jest puszysty, nie pęka, nie opada i smakuje fantastycznie.

Biszkopt pieczemy 45-50 minut i od razu wyjmujemy go z piekarnika. Gotowe ciasto przekładamy ulubionymi kremami lub bitą śmietaną dopiero wtedy, kiedy całkowicie ostygnie. W przeciwnym razie delikatne ciasto może się porwać.

Przepis i zdjęcia wykorzystane w artykule pochodzą z kanału Orchideli na YouTube.

Szybka pasta z makreli. 1 składnik doskonale podkręci jej smak

Przepis na biszkopt z budyniem waniliowym

Składniki na tortownicę o średnicy 24-26 cm:

  • 6 dużych jajek
  • szklanka cukru
  • szczypta soli
  • 3 budynie waniliowe bez cukru
  • 3 łyżki mąki pszennej typ 450
  • pół łyżeczki proszku do pieczenia

Jak zrobić puszysty, waniliowy biszkopt? Efekt zachwyca

Białka oddziel od żółtek. Białka ubij na sztywno z odrobiną soli. Następnie wsyp cukier i miksuj, aż powstanie gęsta piana. Wlewaj po 1 żółtku, stale mieszając. Do masy wsyp mąkę i proszek do pieczenia i ponownie wymieszaj.

Wsyp budynie waniliowe bez cukru. Mieszaj delikatnie do połączenia wszystkich składników. Masę przelej na tortownicę z papierem do pieczenia. Wstaw do piekarnika nagrzanego do 160 stopni C z opcją grzania góra-dół, piecz 45-50 minut.

Pomysł na pyszne ciasto? Przygotuj serowiec zawijany siostry Anastazji . Katarzyna Cichopek zdradziła niedawno przepis na pyszny deser z ciasta francuskiego i czekolady.

Bez konserwantów i wędzenia. Ta domowa szynka jest prawdziwym hitem
Dlaczego warto jeść 1 jabłko dziennie? Zdaniem dietetyka korzyści są nie do przecenienia
Obserwuj nas w
autor
Magdalena Patacz

Wydawczyni portalu Smakosze.pl. Przygotowuję dla Was przepisy i porady kulinarne. Lubię gotować i odkrywać nowe smaki, a pisanie to moja pasja. Prywatnie jestem fanką powieści fantastycznych, klasycznego rocka i gier komputerowych.

Chcesz się ze mną skontaktować? Napisz adresowaną do mnie wiadomość na mail: jakub.kossakowski@smakosze.pl
przepisy porady dieta Show-biznes od kuchni produkty kuchnia smakoszy quizy