Smakosze.pl

screen z filmu pochodzi z kanału Smaczne-Przepisy.TV na YouTube

Szybka pasta z makreli. 1 składnik doskonale podkręci jej smak

16 Marca 2023

Autor tekstu:

Magdalena Patacz

Z makreli wędzonej i ogórków kiszonych przygotujesz szybką pastę kanapkową. Dodaj również jajka ugotowane na twardo i szczypiorek, a pasta wyjdzie przepyszna. Będzie idealnym dodatkiem do pieczywa.

Pasta z makreli wędzonej. Idealna na śniadanie, podwieczorek i kolację

Pasta z makreli jest świetnym pomysłem na szybki i pożywny posiłek dla całej rodziny. Doskonale sprawdzi się na śniadanie, które doda energii na wiele godzin, podwieczorek lub kolację. Makrela wędzona jest bardzo zdrową rybą i powinniśmy jadać ją zdecydowanie częściej.

Do przygotowania pasty z makreli wykorzystamy również ugotowane jajka i szczypiorek. W paście nie może zabraknąć także kiszonych ogórków, które doskonale podkręcają smak.

Pasta z makreli będzie jeszcze lepsza, kiedy doprawimy ją majonezem, jogurtem i musztardą. Gotową pastę podajemy z kromką świeże, ulubionego chleba lub bułką. Wszyscy zjedzą ją ze smakiem.

Błyskawiczna surówka z kalafiona

Surówka lepsza niż z restauracji. Nie uwierzysz, co jest głównym składnikiem

CZYTAJ DALEJ

Przepis na pastę kanapkową z makreli i ogórków kiszonych

Składniki:
  • makrela wędzona
  • 3 jajka ugotowane na twardo
  • 2 ogórki kiszone
  • łyżeczka musztardy
  • łyżka majonezu
  • łyżka jogurtu
  • szczypiorek
  • sól, pieprz

Jak zrobić pastę z makreli? Będzie gotowa w kilka minunt

Z makreli usuń skórę i ości. Mięso umieść w misce, rozgnieć widelcem. Jajka obierz, pokrój w drobną kostkę, dodaj do ryby. Dodaj też musztardę, majonez i jogurt i dokładnie wymieszaj.

Do pasty dodaj pokrojone drobno ogórki kiszone oraz posiekany szczypiorek. Całość dopraw do smaku solą i pieprzem. Smacznego.

Do pieczywa doskonale sprawdzi się także pasta jajeczna oraz pasta z twarogu i ogórków kiszonych . Koniecznie musisz ich spróbować.

pasta z makreli.jpg
canva/annabobrowska

 

krojenie cebuli nożem

Zapomnij o krojeniu cebuli nożem. Jest 100 razy lepszy patent

CZYTAJ DALEJ
sałatka jarzynowa

Nie do wiary ile kosztuje sałatka jarzynowa od Gessler. Ceny zwalają z nóg

CZYTAJ DALEJ

Tagi:

Podobne artykuły

Przepisy

Babcia Alka dodaje do ogórków 1 prosty składnik. Jej mizerię ubóstwia cała rodzina
Czytaj więcej >

Przepisy

Na Śląsku dodają do mielonych ten składnik. Tak pysznych jeszcze nie jedliście
Czytaj więcej >

Przepisy

Starła marchewkę i jeszcze 2 warzywa. Lepszej surówki nie zjesz nawet w restauracji
Czytaj więcej >

Przepisy

Mistrzowski przepis na leczo od Koła Gospodyń Wiejskich. Nawet Gessler nie ma lepszego
Czytaj więcej >

Przepisy

Niebywałe, do czego syn Gessler dodaje pokrzywę. Danie zrobi prawdziwą furorę
Czytaj więcej >

Przepisy

Strzelczyk robi genialne młode ziemniaki. Zdradził też świetny patent na ich czyszczenie
Czytaj więcej >
Magdalena Patacz

Redaktorka portalu Smakosze.pl. Przygotowuję dla Was przepisy i porady kulinarne. Lubię gotować i odkrywać nowe smaki, a pisanie to moja pasja. Prywatnie jestem fanką powieści fantastycznych, klasycznego rocka i gier komputerowych.

Chcesz się ze mną skontaktować? Napisz adresowaną do mnie wiadomość na mail [email protected]

Chcesz się ze mną skontaktować?

Napisz adresowaną do mnie wiadomość na mail: [email protected]

Więcej z kategorii Przepisy

Przepisy

Emilia Maciejewska-Latosińska

Żaden majonez i śmietana. Surówka z pora i jabłka zalana tym przysmakiem smakuje najlepiej
Czytaj więcej >
Przepisy

Aleksandra Proch

Kiedyś kochali ją wszyscy, dziś niewielu pamięta. Kultowa Stefanka bez pieczenia
Czytaj więcej >
Przepisy

Aleksandra Proch

Nikt już nie moczy schabowych w mleku. Ten patent jest 1000 razy lepszy
Czytaj więcej >
Przepisy

Aleksandra Proch

Zapomnij o pasztecie z warzyw z rosołu. Ta wersja jest zdrowsza i bardziej aromatyczna
Czytaj więcej >
Przepisy

Emilia Maciejewska-Latosińska

Lewandowska dodaje szczyptę do naleśników. Przez to są zdrowsze niż każde inne
Czytaj więcej >
Przepisy

Katarzyna Rachańska-Płaczek

Dodaj do małosolnych pikantny dodatek. Wyjdą wyraziste i lepsze niż kiedykolwiek
Czytaj więcej >
Przepisy

Emilia Maciejewska-Latosińska

Żaden majonez i śmietana. Surówka z pora i jabłka zalana tym przysmakiem smakuje najlepiej
Czytaj więcej >
Przepisy

Aleksandra Proch

Kiedyś kochali ją wszyscy, dziś niewielu pamięta. Kultowa Stefanka bez pieczenia
Czytaj więcej >
Przepisy

Aleksandra Proch

Nikt już nie moczy schabowych w mleku. Ten patent jest 1000 razy lepszy
Czytaj więcej >
Przepisy

Aleksandra Proch

Zapomnij o pasztecie z warzyw z rosołu. Ta wersja jest zdrowsza i bardziej aromatyczna
Czytaj więcej >
Przepisy

Emilia Maciejewska-Latosińska

Lewandowska dodaje szczyptę do naleśników. Przez to są zdrowsze niż każde inne
Czytaj więcej >
Przepisy

Katarzyna Rachańska-Płaczek

Dodaj do małosolnych pikantny dodatek. Wyjdą wyraziste i lepsze niż kiedykolwiek
Czytaj więcej >