Szybka pasta z makreli. 1 składnik doskonale podkręci jej smak
Z makreli wędzonej i ogórków kiszonych przygotujesz szybką pastę kanapkową. Dodaj również jajka ugotowane na twardo i szczypiorek, a pasta wyjdzie przepyszna. Będzie idealnym dodatkiem do pieczywa.
Pasta z makreli wędzonej. Idealna na śniadanie, podwieczorek i kolację
Pasta z makreli jest świetnym pomysłem na szybki i pożywny posiłek dla całej rodziny. Doskonale sprawdzi się na śniadanie, które doda energii na wiele godzin, podwieczorek lub kolację. Makrela wędzona jest bardzo zdrową rybą i powinniśmy jadać ją zdecydowanie częściej.
Do przygotowania pasty z makreli wykorzystamy również ugotowane jajka i szczypiorek. W paście nie może zabraknąć także kiszonych ogórków, które doskonale podkręcają smak.
Pasta z makreli będzie jeszcze lepsza, kiedy doprawimy ją majonezem, jogurtem i musztardą. Gotową pastę podajemy z kromką świeże, ulubionego chleba lub bułką. Wszyscy zjedzą ją ze smakiem.
Surówka lepsza niż z restauracji. Nie uwierzysz, co jest głównym składnikiemPrzepis na pastę kanapkową z makreli i ogórków kiszonych
Składniki:
- makrela wędzona
- 3 jajka ugotowane na twardo
- 2 ogórki kiszone
- łyżeczka musztardy
- łyżka majonezu
- łyżka jogurtu
- szczypiorek
- sól, pieprz
Jak zrobić pastę z makreli? Będzie gotowa w kilka minunt
Z makreli usuń skórę i ości. Mięso umieść w misce, rozgnieć widelcem. Jajka obierz, pokrój w drobną kostkę, dodaj do ryby. Dodaj też musztardę, majonez i jogurt i dokładnie wymieszaj.
Do pasty dodaj pokrojone drobno ogórki kiszone oraz posiekany szczypiorek. Całość dopraw do smaku solą i pieprzem. Smacznego.
Do pieczywa doskonale sprawdzi się także pasta jajeczna oraz pasta z twarogu i ogórków kiszonych. Koniecznie musisz ich spróbować.