Zeszklij cebulę na oleju i dodaj resztę składników. Pasta do chleba lepsza niż smalec

Smalec to przeżytek. Z kilku składników przygotować znacznie lepsze i smaczniejsze smarowidło. Poznaj przepis na pastę z cebuli i o jej smaku przekonaj się na własnym podniebieniu. Przygotowanie jest banalne i zajmuje tylko chwilę.
Najsmaczniejsza pasta do chleba
Smalec jest jedną z najbardziej znanych past do chleba. Przez lata uznawano ją także za jedną ze smaczniejszych, ale okazuje się, że wyprzedzają ją o wiele smaczniejsze smarowidła. Okazuje się, że smaczną pastę można przygotować ze smażonej cebuli i kilku dodatków.
Choć główny składnik może dziwić, pasta zachwyci każdego, kto jej spróbuje. W dodatku jej przygotowanie jest nieskomplikowane i zajmuje tylko kilka chwil. Listę składników oraz przepis umieściliśmy poniżej.

Cebula, tofu i kilka składników
Jak już wiesz, najważniejszym składnikiem pasty do chleba jest cebula. Oprócz niej potrzebne będzie również tofu oraz kilka składników, dzięki którym pasta będzie miała odpowiednią konsystencję oraz smak.
Składniki:
- 2 duże cebule
- 180 g tofu
- 2 łyżki płatków drożdżowych
- 1 łyżeczka musztardy
- 1 łyżka oleju
- ½ łyżeczki pieprzu
- ½ łyżeczki soli
Pasta z cebuli – przepis
Cebulę obierz i pokrój w drobną kostkę. Na patelni rozgrzej olej i podsmaż na nim cebulę, do momentu jej zbrązowienia. Do miski przełóż cebulę i za pomocą blendera zblenduj ją na jednolitą pastę.
Dodaj do niej pokruszone tofu, płatki drożdżowe, olej musztardę oraz pieprze, sól. Zblenduj składniki na jednolitą pastę. Gotową pastę z cebuli nakładaj na kanapki i podawaj ją z ogórkiem kiszonym.
Sprawdź także, co przygotować na poświąteczny obiad oraz poznaj najciekawsze promocje Lidla.






































