Zrób ciasto i przelej przez łyżkę cedzakową. Ktoś za ten patent powinien dostać nagrodę
Jeśli lubisz słodycze, poznaj ten wyjątkowy przepis. Przyrządź ciasto i przygotuj łyżkę cedzakową. W kilka chwil zrobisz słodką przekąskę, jakiej na pewno jeszcze nigdy nie jadłeś. Sposób na te słodycze jest po prostu genialny.
Słodycze na wyciągnięcie ręki
Jesteś łasuchem i zawsze lubisz mieć pod ręką coś słodkiego do chrupania? Jeśli odpowiadasz twierdząco, to znaczy, że właśnie ten przepis jest dla ciebie . Dzięki niemu zrobisz słodką przekąskę. Nie jest to skomplikowane, a dziecinnie proste.
Przyrządzasz ciasto, przelewasz przez łyżkę cedzakową i już wkrótce cieszysz się znakomitymi słodyczami. Słodkie kuleczki zachwycają smakiem i sprawiają, że trudno się oderwać od tej wyjątkowej przekąski . Podobną recepturę znajdziesz na kanale YouTube Chayhan. Stamtąd też pochodzą zdjęcia użyte w artykule.
Jak zrobić słodką przekąskę z ciasta?
Składniki:
- 1 szklanka mleka
- 1 jajko
- sól
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- 1 szklanka mąki pszennej
- 1 szklanka cukru
- ½ szklanki wody
- olej do smażenia
- plaster cytryny
Przygotowanie przekąski zacznij od wlania mleka do miski, wsypania soli i wbicia jajka. Składniki wymieszaj i przesiej do nich mąkę oraz proszek do pieczenia . Wszystko wymieszaj tak, by powstała gładka masa. Ciasto przykryj folią spożywczą i odstaw na 20 minut.
Do garnka wlej wodę, wsyp cukier i włóż plaster cytryny. Wszystko wymieszaj. Na patelni rozgrzej olej i przelej na nią ciasto przez łyżkę cedzakową . Kuleczki, gdy się zarumienią, wyjmij z patelni i polej cytrynowym sosem. Słodka przekąska jest gotowa do podania.
Słodka przekąska z patelni
Ta słodka przekąska jest pyszna i bardzo prosta w przygotowaniu. Wystarczy zaledwie kilka składników, do tego łyżka cedzakowa i raz-dwa zrobisz słodycze, jakich jeszcze nie próbowałeś . Do tego sos pełen smaku i można jeść.
Zapewniam, że ta przekąska błyskawicznie znika z talerzy. Kuleczki z ciasta są chrupiące i rumiane. Przypadną do gustu nie tylko dzieciom, ale też dorosłym. Pisaliśmy o tym, jak przyrządzić jajka po benedyktyńsku na śniadanie . Podawaliśmy też przepis na wątróbkę z jabłkami i sosem chrzanowym na Wielkanoc.