Nie znam lepszego przepisu na zupę owocową. Dokładnie taką samą robiła moja babcia
Zupa owocowa to smak mojego dzieciństwa. Najlepszą gotowała babcia, a ja do tej pory korzystam z jej przepisu. Jagody w takim wydaniu są pyszne, a zupa aż prosi się o dokładkę.
Zupa owocowa, czyli smak dzieciństwa
Lubisz zupy owocowe? Wielu osobom kojarzą się one z czasem beztroski i dziecinnych lat. Ja również mam takie wspomnienia związane z tym smacznym daniem. Babcia gotowała zupę z jagód, której smak pamiętam do dziś.
Gdy nadchodzi lato, sięgam do notatnika seniorki i gotuję zupę owocową. Prosty przepis babci gwarantuje doskonały i pyszny rezultat. Cała rodzina zajada się tą zupą. Dlatego każdemu polecam ten sprawdzony przepis. Podobną recepturę znajdziesz na kanale YouTube Dieta Rozdzielna. Stamtąd też pochodzą zdjęcia wykorzystane w artykule.
Znajomy restaurator zdradził jak odstrasza osy. Odganianie ich od jedzenia skończyło się raz na zawszeJak ugotować zupę owocową z jagód?
Składniki:
- 400 g jagód
- 1 szklanka cukru
- 1 litr wody
- 2 łyżeczki skrobi ziemniaczanej
- śmietanka do zabielania zupy
- makaron
Przygotowanie zupy zacznij od wlania wody do garnka i wsypania wcześniej przebranych i umytych. Wsyp też cukier, wymieszaj i od momentu zagotowania, gotuj 3 minut. Teraz rozmieszaj skrobię ziemniaczaną w odrobinie wody i wlej ją do garnka pod koniec gotowania.
Po zagotowaniu zupę wlej na talerz. Podaj ją z dowolnym makaronem. Możesz dodać śmietanki kremówki i w ten sposób zabielić zupę. Będzie smakować całej rodzinie.
Zupa owocowa, którą zjesz z apetytem
Tak przyrządzona zupa owocowa z jagód jest pyszna, delikatnie słodka i ma wyjątkowy jagodowy smak. Z dodatkiem śmietanki też jest znakomita. Dołóż do niej ulubiony makaron, a zupa będzie bardziej pożywna. Pełna witamin z leśnych owoców doda nam zdrowia i zapewni porcję smaku.
Warto podkreślić, że ta pyszna zupa owocowa jest niezwykle prosta w przygotowaniu. Podstawą są jagody, do tego zaledwie kilka składników i zupa szybko trafia na nasz stół. Ugotuj ją dla rodziny i zobacz, jak będzie smakować. Pisaliśmy o produkcie, który jest dużo lepszy od twarogu, ale pomijamy go. Polecaliśmy przepis na zupę porową z serkiem topionym.