Wyszukaj w serwisie
przepisy porady dieta Show-biznes od kuchni produkty kuchnia smakoszy quizy
Smakosze.pl > Aktualności

Aktualności

naleśniki
Najlepsze naleśniki zrobisz z 2 składników. Są cudownie delikatne i zawsze się udają
Obiad z kapusty i mięsa mielonego
Weź kapustę i natnij w ten sposób. Dawno nie zrobiłam tak dobrego obiadu, mąż ciągle mnie o niego prosi
Pyszne kluski z serka
Te kluski zrobisz w mniej niż 10 minut. Ich główny składnik to kultowa przekąska z PRL-u
Ciasto z jabłkiem
Pokrój jabłka na plastry, ułóż na cieście i zawiń w rulon. Wszyscy w moim domu uwielbiają to ciasto
Surówka z trzech składników
Ta surówka pasuje do każdego obiadu, wystarczy marchewka i 2 dodatki. Smakuje lepiej niż z restauracji
Kanie kosztują krocie
Tyle na bazarze zapłacisz za jedną kanię. Nawet mięso na schabowego jest tańsze, to już przesada
Sernik z wiaderka
Wsyp to do masy na sernik i porządnie wymieszaj. Z tym przepisem ciasto zawsze się udaje i nie pęka
Placki ziemniaczane po irlandzku
Tak placki ziemniaczane robią w Irlandii. Patent z ziemniakami nie mieści się w głowie, efekt powala
Ryba smażona w panierce
W piątki często smażę taką rybę. Dzięki tej sztuczce wychodzi lepiej niż ze smażalni
Zupa pieczarkowa Tomasza Strzelczyka
Mama zrobiła dziś pieczarkową według pomysłu znanego kucharza. Taki przysmak na jesień mogłabym jeść na okrągło
zrazy
Przepis na te zrazy dostałam od babci. Robi się je o wiele prościej od klasycznych, sekret tkwi w mięsie
sok kubuś
Co roku o tej porze robię domowy sok Kubuś. Zamiast bananów dodaję prawdziwą bombę witaminową
sałatka bankietowa
Koleżanka zdradziła mi przepis na sałatkę bankietową. 1 składnik mnie zdziwił
Pierogi Magdy Gessler
3 składniki i 1 czynność. Ciasto na pierogi Magdy Gessler wprost nie ma sobie równych
liście laurowe
Gotuję liście laurowe z jabłkiem i aromatyczną przyprawą. Mikstura wspiera wzrok i odporność
pomelo
Dlaczego pomelo jest sprzedawane zawsze w siatce? Powód jest zaskakujący
Awanturka - pasta z PRL-u
Ciocia dała mi przepis na pastę do kanapek rodem z PRL-u. Podkręciła jej smak 1 dodatkiem
Biedronka z promocjami
W Biedronce kompletnie powariowali. Masa produktów za ułamek ceny, dawno nie było tak tanio
Śliwki marynowane
To mój ulubiony sposób na śliwki. Przy tym dżemy i powidła mogą się schować
Zupa gulaszowa w garnku
Przepis na tę zupę ma ponad 100 lat. Rozgrzewa i syci na długie godziny, mogłabym ją jeść codziennie
Grzyby w sosie własnym
Zapomnij o suszeniu i marynowaniu. Mam o wiele lepszy sposób na przechowywanie grzybów, robię tak od lat
Szybki obiad z makaronu
Nie uwierzysz, z czego jest ten placek. Idealnie nadaje się na szybki obiad, to tylko 3 składniki
Boczek w piwie
Wsadź boczek do słoików, zalej złotym napojem i wstaw do lodówki. W życiu nie jadłam czegoś tak pysznego
Jabłecznik mamy
Tak jabłecznik nauczyła mnie robić mama. Z tym dodatkiem ciasto wychodzi kruche i delikatne
Jajka po wiedeńsku
Weź 3 jajka i wbij do szklanek. Żałuję, że nikt mi wcześniej nie pokazał tej sztuczki
Surówka z 4 składników
To moja ulubiona surówka do obiadu. Robię ją błyskawicznie z zaledwie 4 składników, zawsze pasuje
Pomysł na śniadanie z papryką
Rodzina zwariowała, gdy podałam im takie śniadanie. To najlepszy dodatek do chleba, jaki znam
ciasto z jabłkami
Do deseru z jabłkami dodaje tajny składnik. Każdy, kto go spróbuje, błaga o przepis i dokładkę
naleśniki
Katarzyna Rachańska Najlepsze naleśniki zrobisz z 2 składników. Są cudownie delikatne i zawsze się udają
Czytaj więcej >
Obiad z kapusty i mięsa mielonego
Emilia Maciejewska-Latosińska Weź kapustę i natnij w ten sposób. Dawno nie zrobiłam tak dobrego obiadu, mąż ciągle mnie o niego prosi
Czytaj więcej >
Pyszne kluski z serka
Emilia Maciejewska-Latosińska Te kluski zrobisz w mniej niż 10 minut. Ich główny składnik to kultowa przekąska z PRL-u
Czytaj więcej >
Ciasto z jabłkiem
Emilia Maciejewska-Latosińska Pokrój jabłka na plastry, ułóż na cieście i zawiń w rulon. Wszyscy w moim domu uwielbiają to ciasto
Czytaj więcej >
Surówka z trzech składników
Emilia Maciejewska-Latosińska Ta surówka pasuje do każdego obiadu, wystarczy marchewka i 2 dodatki. Smakuje lepiej niż z restauracji
Czytaj więcej >
Kanie kosztują krocie
Emilia Maciejewska-Latosińska Tyle na bazarze zapłacisz za jedną kanię. Nawet mięso na schabowego jest tańsze, to już przesada
Czytaj więcej >
Sernik z wiaderka
Emilia Maciejewska-Latosińska Wsyp to do masy na sernik i porządnie wymieszaj. Z tym przepisem ciasto zawsze się udaje i nie pęka
Czytaj więcej >
Placki ziemniaczane po irlandzku
Emilia Maciejewska-Latosińska Tak placki ziemniaczane robią w Irlandii. Patent z ziemniakami nie mieści się w głowie, efekt powala
Czytaj więcej >
Ryba smażona w panierce
Emilia Maciejewska-Latosińska W piątki często smażę taką rybę. Dzięki tej sztuczce wychodzi lepiej niż ze smażalni
Czytaj więcej >
Zupa pieczarkowa Tomasza Strzelczyka
Emilia Maciejewska-Latosińska Mama zrobiła dziś pieczarkową według pomysłu znanego kucharza. Taki przysmak na jesień mogłabym jeść na okrągło
Czytaj więcej >
zrazy
Katarzyna Rachańska Przepis na te zrazy dostałam od babci. Robi się je o wiele prościej od klasycznych, sekret tkwi w mięsie
Czytaj więcej >
sok kubuś
Monika Dec Co roku o tej porze robię domowy sok Kubuś. Zamiast bananów dodaję prawdziwą bombę witaminową
Czytaj więcej >
sałatka bankietowa
Monika Dec Koleżanka zdradziła mi przepis na sałatkę bankietową. 1 składnik mnie zdziwił
Czytaj więcej >
Pierogi Magdy Gessler
Monika Dec 3 składniki i 1 czynność. Ciasto na pierogi Magdy Gessler wprost nie ma sobie równych
Czytaj więcej >
liście laurowe
Monika Dec Gotuję liście laurowe z jabłkiem i aromatyczną przyprawą. Mikstura wspiera wzrok i odporność
Czytaj więcej >
pomelo
Monika Dec Dlaczego pomelo jest sprzedawane zawsze w siatce? Powód jest zaskakujący
Czytaj więcej >
Awanturka - pasta z PRL-u
Emilia Maciejewska-Latosińska Ciocia dała mi przepis na pastę do kanapek rodem z PRL-u. Podkręciła jej smak 1 dodatkiem
Czytaj więcej >
Biedronka z promocjami
Emilia Maciejewska-Latosińska W Biedronce kompletnie powariowali. Masa produktów za ułamek ceny, dawno nie było tak tanio
Czytaj więcej >
Śliwki marynowane
Emilia Maciejewska-Latosińska To mój ulubiony sposób na śliwki. Przy tym dżemy i powidła mogą się schować
Czytaj więcej >
Zupa gulaszowa w garnku
Emilia Maciejewska-Latosińska Przepis na tę zupę ma ponad 100 lat. Rozgrzewa i syci na długie godziny, mogłabym ją jeść codziennie
Czytaj więcej >
Grzyby w sosie własnym
Emilia Maciejewska-Latosińska Zapomnij o suszeniu i marynowaniu. Mam o wiele lepszy sposób na przechowywanie grzybów, robię tak od lat
Czytaj więcej >
Szybki obiad z makaronu
Emilia Maciejewska-Latosińska Nie uwierzysz, z czego jest ten placek. Idealnie nadaje się na szybki obiad, to tylko 3 składniki
Czytaj więcej >
Boczek w piwie
Emilia Maciejewska-Latosińska Wsadź boczek do słoików, zalej złotym napojem i wstaw do lodówki. W życiu nie jadłam czegoś tak pysznego
Czytaj więcej >
Jabłecznik mamy
Emilia Maciejewska-Latosińska Tak jabłecznik nauczyła mnie robić mama. Z tym dodatkiem ciasto wychodzi kruche i delikatne
Czytaj więcej >
Jajka po wiedeńsku
Emilia Maciejewska-Latosińska Weź 3 jajka i wbij do szklanek. Żałuję, że nikt mi wcześniej nie pokazał tej sztuczki
Czytaj więcej >
Surówka z 4 składników
Emilia Maciejewska-Latosińska To moja ulubiona surówka do obiadu. Robię ją błyskawicznie z zaledwie 4 składników, zawsze pasuje
Czytaj więcej >
Pomysł na śniadanie z papryką
Emilia Maciejewska-Latosińska Rodzina zwariowała, gdy podałam im takie śniadanie. To najlepszy dodatek do chleba, jaki znam
Czytaj więcej >
ciasto z jabłkami
Katarzyna Rachańska Do deseru z jabłkami dodaje tajny składnik. Każdy, kto go spróbuje, błaga o przepis i dokładkę
Czytaj więcej >
naleśniki
Najlepsze naleśniki zrobisz z 2 składników. Są cudownie delikatne i zawsze się udają
Obiad z kapusty i mięsa mielonego
Weź kapustę i natnij w ten sposób. Dawno nie zrobiłam tak dobrego obiadu, mąż ciągle mnie o niego prosi
Pyszne kluski z serka
Te kluski zrobisz w mniej niż 10 minut. Ich główny składnik to kultowa przekąska z PRL-u
Ciasto z jabłkiem
Pokrój jabłka na plastry, ułóż na cieście i zawiń w rulon. Wszyscy w moim domu uwielbiają to ciasto
Surówka z trzech składników
Ta surówka pasuje do każdego obiadu, wystarczy marchewka i 2 dodatki. Smakuje lepiej niż z restauracji
Kanie kosztują krocie
Tyle na bazarze zapłacisz za jedną kanię. Nawet mięso na schabowego jest tańsze, to już przesada
Sernik z wiaderka
Wsyp to do masy na sernik i porządnie wymieszaj. Z tym przepisem ciasto zawsze się udaje i nie pęka
Placki ziemniaczane po irlandzku
Tak placki ziemniaczane robią w Irlandii. Patent z ziemniakami nie mieści się w głowie, efekt powala
Ryba smażona w panierce
W piątki często smażę taką rybę. Dzięki tej sztuczce wychodzi lepiej niż ze smażalni
Zupa pieczarkowa Tomasza Strzelczyka
Mama zrobiła dziś pieczarkową według pomysłu znanego kucharza. Taki przysmak na jesień mogłabym jeść na okrągło
zrazy
Przepis na te zrazy dostałam od babci. Robi się je o wiele prościej od klasycznych, sekret tkwi w mięsie
sok kubuś
Co roku o tej porze robię domowy sok Kubuś. Zamiast bananów dodaję prawdziwą bombę witaminową
sałatka bankietowa
Koleżanka zdradziła mi przepis na sałatkę bankietową. 1 składnik mnie zdziwił
Pierogi Magdy Gessler
3 składniki i 1 czynność. Ciasto na pierogi Magdy Gessler wprost nie ma sobie równych
liście laurowe
Gotuję liście laurowe z jabłkiem i aromatyczną przyprawą. Mikstura wspiera wzrok i odporność
pomelo
Dlaczego pomelo jest sprzedawane zawsze w siatce? Powód jest zaskakujący
Awanturka - pasta z PRL-u
Ciocia dała mi przepis na pastę do kanapek rodem z PRL-u. Podkręciła jej smak 1 dodatkiem
Biedronka z promocjami
W Biedronce kompletnie powariowali. Masa produktów za ułamek ceny, dawno nie było tak tanio
Śliwki marynowane
To mój ulubiony sposób na śliwki. Przy tym dżemy i powidła mogą się schować
Zupa gulaszowa w garnku
Przepis na tę zupę ma ponad 100 lat. Rozgrzewa i syci na długie godziny, mogłabym ją jeść codziennie
Grzyby w sosie własnym
Zapomnij o suszeniu i marynowaniu. Mam o wiele lepszy sposób na przechowywanie grzybów, robię tak od lat
Szybki obiad z makaronu
Nie uwierzysz, z czego jest ten placek. Idealnie nadaje się na szybki obiad, to tylko 3 składniki
Boczek w piwie
Wsadź boczek do słoików, zalej złotym napojem i wstaw do lodówki. W życiu nie jadłam czegoś tak pysznego
Jabłecznik mamy
Tak jabłecznik nauczyła mnie robić mama. Z tym dodatkiem ciasto wychodzi kruche i delikatne
Jajka po wiedeńsku
Weź 3 jajka i wbij do szklanek. Żałuję, że nikt mi wcześniej nie pokazał tej sztuczki
Surówka z 4 składników
To moja ulubiona surówka do obiadu. Robię ją błyskawicznie z zaledwie 4 składników, zawsze pasuje
Pomysł na śniadanie z papryką
Rodzina zwariowała, gdy podałam im takie śniadanie. To najlepszy dodatek do chleba, jaki znam
ciasto z jabłkami
Do deseru z jabłkami dodaje tajny składnik. Każdy, kto go spróbuje, błaga o przepis i dokładkę