Wyszukaj w serwisie
przepisy porady dieta Show-biznes od kuchni produkty kuchnia smakoszy quizy
Smakosze.pl > Aktualności

Aktualności

Surówka z ogórkiem kiszonym
Kroję kiszone ogórki, jabłko i cebulę, a potem wlewam ten składnik. Lepszej surówki dawno nie jadłam
Proste paszteciki z pieczarkami i serem
Podałam do zupy, a goście oszaleli z zachwytu. Przepis na te paszteciki dostałam od znajomej kucharki
Obiad z chleba
Mieszam z jajkami, zalewam kromki chleba i wkładam do piekarnika. To danie jest hitem w moim domu
Grzyby hodowane w domu
Mielę i dodaję do wody i drożdży. Borowiki rosną nawet na moim parapecie
Ciasto bez pieczenia malinowa chmurka
Rodzina non stop prosi mnie o to ciasto. Do jego zrobienia nie potrzebuję wcale piekarnika
kotlety mielone
Już nie dodaję cebuli do mielonych. To warzywo sprawia, że są 100 razy bardziej soczyste
ciasto z jabłkami
Zapomnij o szarlotce. Ewa Wachowicz robi jeszcze lepsze i prostsze ciasto z jabłkami
folia spożywcza
Dziadek Wojtek zawsze wkładał folię spożywczą do zamrażalnika. Najpierw się śmiałam, teraz robię tak samo
banany
Mieszam rozgniecione banany z gorącą wodą i wrzucam ten składnik. Syrop pomaga mi z nieprzyjemną dolegliwością
talerz zupy pomidorowej
To najlepsza pomidorowa, jaką w życiu jadłam. Zrobiłam ją za grosze dzięki wskazówkom zaprzyjaźnionej kucharki
orzechy włoskie
Orzechy włoskie są gorzkie? Jedna czynność i natychmiast zapomnisz o goryczce
suszenie grzybów
Babcia zdradziła mi jak suszyć grzyby, żeby nie spleśniały. O tej zasadzie każdy zapomina
przysmak
Wlewam jajka do przekrojonego chleba. Po chwili cieszę się wyjątkowym przysmakiem
kluski śląskie
Strzelczyk podaje kluski śląskie z zapomnianym mięsem. Polacy go omijają i wiele tracą
Racuchy z dynią
Jesienią rodzina prosi mnie tylko o takie racuchy. Sekretem ich smaku jest to warzywo
Jajecznica na parze
Już nie smażę jajecznicy na oleju i na maśle. Ten patent jest 100 razy lepszy
Surówka z czerwonej kapusty
Zalewam tym sosem jabłko, czerwoną kapustę i marchewkę. Takiej surówki nie podają w żadnej restauracji
Buraczki do obiadu
Ten przepis na buraczki do obiadu dostałam od babci. Nie ma lepszego dodatku do mielonych
Zupa pietruszkowa z gruszką
Ta zupa biję na głowę pomidorówkę i ogórkową. Nie uwierzysz, jaki owoc do niej dodaję
Kawa z przyprawami
Lewandowska wrzuca do kawy aż 5 przypraw. Powód budzi ogromne zaskoczenie
Mrożenie grzybów
Lepiej mrozić surowe czy ugotowane grzyby? 1 błąd jest szczególnie kosztowny
Szybki obiad z kiełbasą
Weź ryż i kiełbasę, wrzuć na patelnię i wlej passatę. Taki obiad proponuje uwielbiany kucharz
śliwki w miodzie
To moje ulubione jesienne przetwory. Przy tej zalewie zwykłe śliwki w occie mogą się schować
rosół
Tak rosół robiła moja kochana babcia. Oprócz kurczaka dodawała inne mięso, mało kto o nim pamięta
obiad z boczkiem
Wyłóż boczek w foremce i zalej jajkami. Żałuję, że wcześniej nie znałam tego przepisu
zapiekanka
Gdy nie mam pomysłu na obiad, robię tę zapiekankę. Jest tania i smakuje obłędnie, w chwilę znika z talerzy
obiad z czerstwego pieczywa
Nigdy nie wyrzucam czerstwego chleba. Zalewam go mlekiem i robię pyszny obiad, wszyscy to uwielbiają
kotlety schabowe
Przestałam moczyć schab w mleku z cebulą, zastąpiłam je jednym produktem. Te kotlety smakują obłędnie
Surówka z ogórkiem kiszonym
Emilia Maciejewska-Latosińska Kroję kiszone ogórki, jabłko i cebulę, a potem wlewam ten składnik. Lepszej surówki dawno nie jadłam
Czytaj więcej >
Proste paszteciki z pieczarkami i serem
Emilia Maciejewska-Latosińska Podałam do zupy, a goście oszaleli z zachwytu. Przepis na te paszteciki dostałam od znajomej kucharki
Czytaj więcej >
Obiad z chleba
Emilia Maciejewska-Latosińska Mieszam z jajkami, zalewam kromki chleba i wkładam do piekarnika. To danie jest hitem w moim domu
Czytaj więcej >
Grzyby hodowane w domu
Emilia Maciejewska-Latosińska Mielę i dodaję do wody i drożdży. Borowiki rosną nawet na moim parapecie
Czytaj więcej >
Ciasto bez pieczenia malinowa chmurka
Emilia Maciejewska-Latosińska Rodzina non stop prosi mnie o to ciasto. Do jego zrobienia nie potrzebuję wcale piekarnika
Czytaj więcej >
kotlety mielone
Katarzyna Rachańska Już nie dodaję cebuli do mielonych. To warzywo sprawia, że są 100 razy bardziej soczyste
Czytaj więcej >
ciasto z jabłkami
Katarzyna Rachańska Zapomnij o szarlotce. Ewa Wachowicz robi jeszcze lepsze i prostsze ciasto z jabłkami
Czytaj więcej >
folia spożywcza
Katarzyna Rachańska Dziadek Wojtek zawsze wkładał folię spożywczą do zamrażalnika. Najpierw się śmiałam, teraz robię tak samo
Czytaj więcej >
banany
Katarzyna Rachańska Mieszam rozgniecione banany z gorącą wodą i wrzucam ten składnik. Syrop pomaga mi z nieprzyjemną dolegliwością
Czytaj więcej >
talerz zupy pomidorowej
Aleksandra Proch To najlepsza pomidorowa, jaką w życiu jadłam. Zrobiłam ją za grosze dzięki wskazówkom zaprzyjaźnionej kucharki
Czytaj więcej >
orzechy włoskie
Katarzyna Rachańska Orzechy włoskie są gorzkie? Jedna czynność i natychmiast zapomnisz o goryczce
Czytaj więcej >
suszenie grzybów
Katarzyna Rachańska Babcia zdradziła mi jak suszyć grzyby, żeby nie spleśniały. O tej zasadzie każdy zapomina
Czytaj więcej >
przysmak
Katarzyna Rachańska Wlewam jajka do przekrojonego chleba. Po chwili cieszę się wyjątkowym przysmakiem
Czytaj więcej >
kluski śląskie
Katarzyna Rachańska Strzelczyk podaje kluski śląskie z zapomnianym mięsem. Polacy go omijają i wiele tracą
Czytaj więcej >
Racuchy z dynią
Emilia Maciejewska-Latosińska Jesienią rodzina prosi mnie tylko o takie racuchy. Sekretem ich smaku jest to warzywo
Czytaj więcej >
Jajecznica na parze
Emilia Maciejewska-Latosińska Już nie smażę jajecznicy na oleju i na maśle. Ten patent jest 100 razy lepszy
Czytaj więcej >
Surówka z czerwonej kapusty
Emilia Maciejewska-Latosińska Zalewam tym sosem jabłko, czerwoną kapustę i marchewkę. Takiej surówki nie podają w żadnej restauracji
Czytaj więcej >
Buraczki do obiadu
Emilia Maciejewska-Latosińska Ten przepis na buraczki do obiadu dostałam od babci. Nie ma lepszego dodatku do mielonych
Czytaj więcej >
Zupa pietruszkowa z gruszką
Emilia Maciejewska-Latosińska Ta zupa biję na głowę pomidorówkę i ogórkową. Nie uwierzysz, jaki owoc do niej dodaję
Czytaj więcej >
Kawa z przyprawami
Emilia Maciejewska-Latosińska Lewandowska wrzuca do kawy aż 5 przypraw. Powód budzi ogromne zaskoczenie
Czytaj więcej >
Mrożenie grzybów
Emilia Maciejewska-Latosińska Lepiej mrozić surowe czy ugotowane grzyby? 1 błąd jest szczególnie kosztowny
Czytaj więcej >
Szybki obiad z kiełbasą
Emilia Maciejewska-Latosińska Weź ryż i kiełbasę, wrzuć na patelnię i wlej passatę. Taki obiad proponuje uwielbiany kucharz
Czytaj więcej >
śliwki w miodzie
Katarzyna Rachańska To moje ulubione jesienne przetwory. Przy tej zalewie zwykłe śliwki w occie mogą się schować
Czytaj więcej >
rosół
Katarzyna Rachańska Tak rosół robiła moja kochana babcia. Oprócz kurczaka dodawała inne mięso, mało kto o nim pamięta
Czytaj więcej >
obiad z boczkiem
Katarzyna Rachańska Wyłóż boczek w foremce i zalej jajkami. Żałuję, że wcześniej nie znałam tego przepisu
Czytaj więcej >
zapiekanka
Katarzyna Rachańska Gdy nie mam pomysłu na obiad, robię tę zapiekankę. Jest tania i smakuje obłędnie, w chwilę znika z talerzy
Czytaj więcej >
obiad z czerstwego pieczywa
Katarzyna Rachańska Nigdy nie wyrzucam czerstwego chleba. Zalewam go mlekiem i robię pyszny obiad, wszyscy to uwielbiają
Czytaj więcej >
kotlety schabowe
Katarzyna Rachańska Przestałam moczyć schab w mleku z cebulą, zastąpiłam je jednym produktem. Te kotlety smakują obłędnie
Czytaj więcej >
Surówka z ogórkiem kiszonym
Kroję kiszone ogórki, jabłko i cebulę, a potem wlewam ten składnik. Lepszej surówki dawno nie jadłam
Proste paszteciki z pieczarkami i serem
Podałam do zupy, a goście oszaleli z zachwytu. Przepis na te paszteciki dostałam od znajomej kucharki
Obiad z chleba
Mieszam z jajkami, zalewam kromki chleba i wkładam do piekarnika. To danie jest hitem w moim domu
Grzyby hodowane w domu
Mielę i dodaję do wody i drożdży. Borowiki rosną nawet na moim parapecie
Ciasto bez pieczenia malinowa chmurka
Rodzina non stop prosi mnie o to ciasto. Do jego zrobienia nie potrzebuję wcale piekarnika
kotlety mielone
Już nie dodaję cebuli do mielonych. To warzywo sprawia, że są 100 razy bardziej soczyste
ciasto z jabłkami
Zapomnij o szarlotce. Ewa Wachowicz robi jeszcze lepsze i prostsze ciasto z jabłkami
folia spożywcza
Dziadek Wojtek zawsze wkładał folię spożywczą do zamrażalnika. Najpierw się śmiałam, teraz robię tak samo
banany
Mieszam rozgniecione banany z gorącą wodą i wrzucam ten składnik. Syrop pomaga mi z nieprzyjemną dolegliwością
talerz zupy pomidorowej
To najlepsza pomidorowa, jaką w życiu jadłam. Zrobiłam ją za grosze dzięki wskazówkom zaprzyjaźnionej kucharki
orzechy włoskie
Orzechy włoskie są gorzkie? Jedna czynność i natychmiast zapomnisz o goryczce
suszenie grzybów
Babcia zdradziła mi jak suszyć grzyby, żeby nie spleśniały. O tej zasadzie każdy zapomina
przysmak
Wlewam jajka do przekrojonego chleba. Po chwili cieszę się wyjątkowym przysmakiem
kluski śląskie
Strzelczyk podaje kluski śląskie z zapomnianym mięsem. Polacy go omijają i wiele tracą
Racuchy z dynią
Jesienią rodzina prosi mnie tylko o takie racuchy. Sekretem ich smaku jest to warzywo
Jajecznica na parze
Już nie smażę jajecznicy na oleju i na maśle. Ten patent jest 100 razy lepszy
Surówka z czerwonej kapusty
Zalewam tym sosem jabłko, czerwoną kapustę i marchewkę. Takiej surówki nie podają w żadnej restauracji
Buraczki do obiadu
Ten przepis na buraczki do obiadu dostałam od babci. Nie ma lepszego dodatku do mielonych
Zupa pietruszkowa z gruszką
Ta zupa biję na głowę pomidorówkę i ogórkową. Nie uwierzysz, jaki owoc do niej dodaję
Kawa z przyprawami
Lewandowska wrzuca do kawy aż 5 przypraw. Powód budzi ogromne zaskoczenie
Mrożenie grzybów
Lepiej mrozić surowe czy ugotowane grzyby? 1 błąd jest szczególnie kosztowny
Szybki obiad z kiełbasą
Weź ryż i kiełbasę, wrzuć na patelnię i wlej passatę. Taki obiad proponuje uwielbiany kucharz
śliwki w miodzie
To moje ulubione jesienne przetwory. Przy tej zalewie zwykłe śliwki w occie mogą się schować
rosół
Tak rosół robiła moja kochana babcia. Oprócz kurczaka dodawała inne mięso, mało kto o nim pamięta
obiad z boczkiem
Wyłóż boczek w foremce i zalej jajkami. Żałuję, że wcześniej nie znałam tego przepisu
zapiekanka
Gdy nie mam pomysłu na obiad, robię tę zapiekankę. Jest tania i smakuje obłędnie, w chwilę znika z talerzy
obiad z czerstwego pieczywa
Nigdy nie wyrzucam czerstwego chleba. Zalewam go mlekiem i robię pyszny obiad, wszyscy to uwielbiają
kotlety schabowe
Przestałam moczyć schab w mleku z cebulą, zastąpiłam je jednym produktem. Te kotlety smakują obłędnie