Biorę serek wiejski i dodaję mąkę. Wychodzi z tego prawdziwa rewelacja

Nie masz pomysłu na śniadanie? Poznaj przepis, a w szybki i w łatwy sposób przygotujesz danie, które stanie się ulubionym przysmakiem wszystkich domowników. Kanapki, a nawet jajecznica może się schować.
Sposób na smaczne śniadanie
Śniadanie jest bez wątpienia istotnym posiłkiem w ciągu dnia. Dostarcza potrzebnej energii, a w dodatku wpływa na wiele innych aspektów, o których mało kto ma pojęcie. Dzięki pierwszemu posiłkowi można łatwiej się skoncentrować i na przykład skupić na wykonywanej pracy. Co więcej, można uniknąć bólów głowy, rozdrażnienia i złego samopoczucia.
Często jednak zdarza się, że w związku z porannym zamieszaniem i pośpiechem, nie każdy ma czas na przygotowanie śniadania. Na całe szczęście istnieją takie przepisy jak ten umieszczony poniżej. Przygotowane z niego naleśniki spełnią podstawowe funkcje śniadania, a przez to, że przygotowuje się je bardzo szybko, każdy zdąży do swoich codziennych obowiązków. Koniecznie wypróbuj ten sposób, bo w żadnym wypadku nie są to klasyczne naleśniki.

Naleśniki z nietypowym składnikiem
Szukając przepisu na puszyste i delikatne naleśniki, można natrafić na sposoby, które polegają na tym, że do ciasta zamiast mleka, dodaje się inne składniki. Zazwyczaj jest to maślanka, kefir lub jogurt naturalny. Te produkty faktycznie zwiększają konsystencję naleśników, ale nie mogą równać się do składnika, który zostaje użyty w tym wypadku. Okazuje się, że jest nim serek wiejski, który swoją delikatnością poprawi nie tylko puszystość, ale i smak.
Dalsza część tekstu pod filmem.
Oprócz serka potrzebne będą także inne dodatki. Są one niezbędne, bo to dzięki nim powstaje ciasto naleśnikowe. Wszystkie produkty poznasz, zapoznając się z poniższą listą. Pamiętaj, tylko aby niczego nie pomijać.
Składniki:
- 400 g serka wiejskiego
- 2 jajka
- 50 g mąki pszennej
- ½ łyżeczki proszku do pieczenia
- 2 łyżki cukru
- szczypta soli
- olej

Przepis na naleśniki z serka wiejskiego
Przygotowanie naleśników rozpocznij od oddzielenia żółtek od białek. Każdą część jajka przełóż do osobnej miski. Do białek wsyp szczyptę soli i za pomocą miksera ubij składniki.
Do żółtek dodaj serek wiejski, mąkę, proszek do pieczenia oraz cukier. Składniki połącz za pomocą blendera. Kiedy powstanie jednolita i gładka masa, dodaj ubite białka. Wymieszaj składniki.
Na patelni rozgrzej odrobinę oleju. Nakładaj na nią kleksy z ciasta i formuj niewielkie, cienkie naleśniki. Smaż je z dwóch stron, do momentu zarumienienia. Gotowe naleśniki podawaj z ulubionymi dodatkami.
Sprawdź także przepis na deser z bananów oraz dowiedz się, jaki sok warto pić.






































