Dlaczego warto dodać do kawy zblendowane skorupki z jajek?
Aromatyczna kawa to poranne marzenie wielu z nas. Na smak napoju ma wpływ wiele czynników. Mogą go podkręcić choćby odpowiednio dobrane dodatki. Od cynamonu, przez kardamon po zblendowane skorupki z jajek.
Dlaczego warto dodać skorupki z jajek do kawy?
Chociaż miks skorupek z jajek z kawą wydaje się dość nietypowym pomysłem, to docenia go wiele osób. Wszystko z powodu właściwości nietypowego dodatku. Doceni je każdy kawosz!
Okazuje się, że skorupki z jajek złagodzą kwaśny smak kawy. Zawarty w nich związek alkaliczny dosłownie pochłonie jej niezbyt pożądany smak. A nasza kawa będzie delikatniejsza i o wiele łagodniejsza w smaku.
Niektórzy uważają wręcz, że będzie smakować tak jak z najlepszych kawiarni. Niestety, w ostatnim czasie wyjście do klimatycznych lokali stało się niemożliwe, więc warto przyrządzić ten aromatyczny napój w domu. W jaki sposób go zrobić?
Kawa ze skorupkami z jajek - jak to zrobić?