Gessler miesza 2 rodzaje śmietany i zalewa nią ogórki. Ta mizeria nie ma sobie równych
Najlepszy przepis na mizerię? Ten od Magdy Gessler! Znana restauratorka zdradza, że wyjątkowy smak mizerii zależy od użycia dwóch rodzajów śmietany. Poznaj recepturę, która gwarantuje sukces w kuchni.
Sekret smaku mizerii od Magdy Gessler
Wydaje się, że mizeria jest tak prosta i uda się zawsze, i każdemu. Jednak zdarza się, że nie wychodzi i czegoś jej brakuje. Smak mizerii jest pełen niuansów. Jak zrobić mizerię, która zachwyci smakiem? Warto poznać sposób Magdy Gessler na tę pyszną surówkę do dań obiadowych.
Do mizerii używamy ogórków gruntowych, które nie są przerośnięte i mają drobne nasionka. Powinny być chrupkie, a do mizerii obieramy je ze skórki. Niektórzy kroją je w cienkie plasterki, inni w grubsze. Należy je posolić i chwilę poczekać aż puszczą wodę.
Rozpalisz grilla i dostaniesz mandat. Biesiada podczas majówki może sporo kosztowaćJak mizerię robi Magda Gessler?
Niektórzy do mizerii dodają cebulę lub ząbek czosnku przeciśnięty przez praskę. Jednak jak mizerię przyrządza Magda Gessler? Okazuje się, że znana restauratorka stawia na dwa rodzaje śmietany. Właśnie te produkty decydują o niepowtarzalnym smaku mizerii, który pamiętamy z czasów dzieciństwa.
Magda Gessler używa gęstej i kwaśnej śmietany. Nie uznaje jogurtu, bo według niej, ten sprawia, że to nie mizeria a sałatka z ogórków. Znana restauratorka do przygotowania mizerii używa śmietany 12% i 18%. Jakie proporcje stosuje? Magda Gessler śmietany daje tyle, by ogórki w niej nie pływały, tylko były delikatnie nią otoczone.
Pamiętaj o tych zasadach podczas robienia mizerii
Jeśli chcesz uzyskać niezapomniany smak mizerii, warto pamiętać o kilku prostych zasadach. Pokrojone ogórki przełóż do miski, dodaj sól i odrobinę cukru. Niektórzy używają też octu. Jednak klasyczna wersja mizerii stawia tylko i wyłącznie na sól.
Ogórki odstaw na kilkanaście minut, a potem odlej wodę, którą puściły ogórki. Dodaj posiekaną cebulę, czosnek i koperek. Dopraw wszystko pieprzem i dołóż dwa rodzaje śmietany. Wybierz 18% i 12%, to według Magdy Gessler gwarantuje, że mizeria będzie miała ten wyjątkowy smak. Pisaliśmy o tym, jak zrobić odchudzające śniadanie ze szpinaku. Podawaliśmy przepis na sałatkę, która jest najlepsza do potraw z grilla.
Źródło: fakt.pl