Gessler wyjawiła sekret padających restauracji nawet po Kuchennych Rewolucjach. Nikt się nie spodziewał

Nadeszła nowa wiosenna ramówka telewizyjna, a więc na stacji TVN znowu pojawią się seriale i programy, którymi będziemy mogli się cieszyć do woli. Między innymi mowa o programie Magdy Gessler “Kuchenne rewolucje”. Niedawno ekspertka kulinarna wyjaśniła, co jest powodem tego, że restauracje mimo metamorfozy upadają.
Magda Gessler znaną celebrytką
Magda Gessler to znana polska ekspertka kulinarna, która zasłynęła przede wszystkim z tego, że regularnie możemy ją oglądać w telewizji. Już od kilkunastu lat prezentuje się w roli przedsiębiorczyni, ale również restauratorki, która z powodzeniem prowadzi własne lokale gastronomiczne, a także programy telewizyjne.

Jej dobrze znany program “Kuchenne rewolucje” od piętnastu lat cieszy się nieprzerwaną obecnością na ekranach telewizorów. W każdej edycji Magda Gessler odwiedza restauracje, które borykają się z problemami, podejmując odważne kroki, aby pomóc ich właścicielom odbudować sukces. W trakcie tego okresu program zdobył ogromną popularność, a jego historia liczy już 29 sezonów. Wiosną zbliża się zatem jubileuszowa, trzydziesta edycja.
Te rogaliki zrobiłam metodą 1:1:1. W życiu lepszych nie jadłamNadchodzi nowy sezon "Kuchennych rewolucji"
Kolejny sezon “Kuchennych rewolucji” możemy już oglądać na antenie TVN i nie brakuje w nim emocji. Magda Gessler ponownie odwiedza restauracje, które z jej pomocą przechodzą kilkudniową metamorfozę. Jednak trzeba brać również pod uwagę to, że nie uda się odbudować lokalu. Niestety taka historia się już wydarzyła, konkretnie w drugim odcinku, w którym w centrum uwagi był lokal “Baszta”. Miejsce zostało zamknięte, a właściciel podzielił się informacjami o tym, dlaczego tak się stało.
Przychody tej restauracji zaczęły się zrównywać z kosztami i nie byłem w stanie jej dłużej prowadzić - powiedział właściciel w rozmowie z Magdą Gessler.
Odpowiedź celebrytki była dość surowa i dosadna.
To, co zrobiłeś, to jest harakiri. Jesteś trochę tchórzem - odpowiedziała Magda Gessler.
Dalsza część tekstu pod filmem.
Magda Gessler przekazała, jaki jest główny powód zamknięcia restauracji po metamorfozie
W rozmowie z portalem Plotek.pl Magda Gessler podzieliła się swoimi przemyśleniami na temat tego, dlaczego restauracje pomimo jej pomocy i ogólnej metamorfozy mimo wszystko finalnie upadają.
Po prostu chcą kupować na przecenach, mrozić rzeczy, oszczędzać. Wydaje im się, że rosół na jednej kości z dziesięcioma litrami wody będzie jadalny. Są pewne zasady, których nikt ich nie nauczył z tego powodu, że w Polsce nie ma szkoły kulinarnej. I robią to tak, jak robili to w domu, a rodzice nie zawsze byli majętni, a tego nie można już sprzedać gościom - powiedziała celebrytka.

Dlaczego pomoc Magdy Gessler nie zawsze jest wystarczająca?
Magda Gessler odwiedziła do tej pory naprawdę sporo restauracji. Niektóre z nich do dzisiaj z powodzeniem sobie radzą, natomiast jest też kilka, które nie wyniosły niestety zbyt wiele z rad i pomocy restauratorki. Wspomniany wyżej powód nie jest jedynym, przez który lokale mimo fantastycznej metamorfozy finalnie upadają. Magda Gessler wspomniała o jeszcze jednej kwestii.
Najczęstsza jest niewiedza, brak świadomości i też brak chęci. To nie jest biznes, to jest trochę renesansowy dom, w którym wymieniamy się energią, sympatią, smakiem, wzrokiem, uczuciem, muzyką, dźwiękiem. To jest renesans, to nie jest przyjść, zjeść i wyjść - podkreśliła Magda Gessler.
Odcinki “Kuchennych rewolucji” emitowane są na antenie TVN w czwartki o godzinie 20:50.

Sprawdź przepis na pyszne galaretki idealne na Wielkanoc. Zobacz, czego lepiej nie dodawać do ziemniaków.





































