Zrobiłam na próbę sernik z przepisu siostry Anastazji. Jest tak smaczny, że podam go na Wielkanoc

Ostatnio zrobiłam na próbę sernik z przepisu siostry Anastazji. Przepis okazał się strzałem w dziesiątkę. Ciasto jest puszyste i kremowe, smakuje nawet lepiej niż z cukierni. Jest dość pracochłonne, jednak efekt wart jest wysiłku. Jestem przekonana, że zagości on na moim wielkanocnym stole.
Przepisy siostry Anastazji podbijają Polskę
Siostra Anastazja Pustelnik od lat jest znana miłośnikom gotowania w całej Polsce. Jest ona autorką kilku poczytnych książek kulinarnych. Najpopularniejsze z nich to: Wielka księga specjałów siostry Anastazji, Wielka księga ciast siostry Anastazji oraz Świąteczne przepisy siostry Anastazji. Gotująca zakonnica ma rzeszę fanów, którzy chętnie testują jej przepisy. Cenią je za prostotę, brak skomplikowanych i drogich składników oraz doskonały smak.
Dużą popularnością cieszą się szczególnie przepisy siostry Anastazji na ciasta. Na naszej stronie znajdziecie ich sporo m.in. kultową Marysieńkę oraz jabłecznik z budyniem. Dziś polecamy patent na sernik, który pewnością zrobi furorę na wielkanocnym stole. Poniżej zdradzamy krok po kroku, jak go przygotować.

Wchodzą do domów, gryzą i powodują alergię. Wyjmij z kuchennej szafki, tak się ich pozbędziesz
Sernik siostry Anastazji
Lista składników na sernik:
- 1 i ½ kg sera
- 30 dag margaryny
- 12 jajek
- 40 dag cukru
- 1 i ½ torebki budyniu waniliowego
- forma do pieczenia: 25 x 36 cm
Dalsza część tekstu pod filmem.
Ciasto można posypać także cukrem pudrem lub oblać owocową polewą m.in. z mrożonych truskawek lub malin. Jest to jednak opcjonalne. Poniżej zdradzamy sposób przygotowania sernika.

Jak zrobić sernik z przepisu siostry Anastazji?
Oddziel żółtka od białek. Zmiel ser. Margarynę utrzyj z żółtkami oraz cukrem na gładką, kremową masę. Stopniowo dodawaj do niej ser i syp budyń w proszku, przy tym cały czas ją ucierając.
Ubij pianę z białek, wlej ją do powstałej wcześniej serowej masy i delikatnie je ze sobą wymieszaj. Sernik piecz przez 60 minut w temperaturze 180 stopni C. Smacznego!






































