Krem do ciasta marchewkowego
Ciasto marchewkowe jest prostym i doskonałym w smaku ciastem na każdą okazję. Jego korzenny smak przełamany jest kremem śmietankowym, tworząc genialne połączenie. Do kremu do ciasta marchewkowego dodaj skórkę z cytryny, aby był jeszcze bardziej orzeźwiający. Poznaj przepis na krem do ciasta marchewkowego.
Ciasto marchewkowe jest bardzo prostym w przygotowaniu ciastem z miodowo-korzenną nutą. Ciasto przełożone delikatnym kremem z serków śniadaniowych smakuje obłędnie i ekspresowo znika z talerzy. Do przygotowania kremu potrzebne jest tylko kilka prostych składników, które z pewnością masz w domu.
Pamiętaj, aby wyjąć masło z lodówki przed robieniem kremu, ponieważ musi być miękkie i w temperaturze pokojowej. Zimne masło nie utrze się dobrze z cukrem i może rozwarstwić delikatny krem. Serki natomiast muszą być mocno schłodzone. Ciasto marchewkowe po przełożeniu kremem i dekoracji wstaw do lodówki na minimum 2 godziny przed podaniem.
Przepis na krem do ciasta marchewkowego
Składniki:
250 g serka śmietanowego śniadaniowego
100 g masła
100 g cukru pudru
skóra z 1 cytryny
Jak przygotować krem do ciasta marchewkowego?
Masło utrzyj z cukrem pudrem, dodaj serek śmietanowy i miksuj na wolnych obrotach do połączenia składników, pod koniec dodaj skórkę z cytryny.