Wyszukaj w serwisie
przepisy porady dieta Show-biznes od kuchni produkty kuchnia smakoszy quizy
Smakosze.pl > Przepisy > Krem do ciasta marchewkowego
Magdalena Patacz
Magdalena Patacz 05.11.2021 01:00

Krem do ciasta marchewkowego

Krem do ciasta marchewkowego
canva/iko636

Ciasto marchewkowe jest prostym i doskonałym w smaku ciastem na każdą okazję. Jego korzenny smak przełamany jest kremem śmietankowym, tworząc genialne połączenie. Do kremu do ciasta marchewkowego dodaj skórkę z cytryny, aby był jeszcze bardziej orzeźwiający. Poznaj przepis na krem do ciasta marchewkowego.

Ciasto marchewkowe jest bardzo prostym w przygotowaniu ciastem z miodowo-korzenną nutą. Ciasto przełożone delikatnym kremem z serków śniadaniowych smakuje obłędnie i ekspresowo znika z talerzy. Do przygotowania kremu potrzebne jest tylko kilka prostych składników, które z pewnością masz w domu.

Pamiętaj, aby wyjąć masło z lodówki przed robieniem kremu, ponieważ musi być miękkie i w temperaturze pokojowej. Zimne masło nie utrze się dobrze z cukrem i może rozwarstwić delikatny krem. Serki natomiast muszą być mocno schłodzone. Ciasto marchewkowe po przełożeniu kremem i dekoracji wstaw do lodówki na minimum 2 godziny przed podaniem.

Przepis na krem do ciasta marchewkowego

Składniki:

  • 250 g serka śmietanowego śniadaniowego

  • 100 g masła

  • 100 g cukru pudru

  • skóra z 1 cytryny

Jak przygotować krem do ciasta marchewkowego?

Masło utrzyj z cukrem pudrem, dodaj serek śmietanowy i miksuj na wolnych obrotach do połączenia składników, pod koniec dodaj skórkę z cytryny.