Krem do ciasta ze śmietany 18%
Krem do ciasta ze śmietany 18, cukru i masła jest gęstym, aksamitnym kremem, którym przełożysz ulubione ciasto. Krem ma wyraźny, śmietanowy smak i doskonale łączy się z owocowymi deserami. Poznaj przepis na krem do ciasta ze śmietany 18.
Krem do ciasta ze śmietany jest puszystym kremem, który świetnie łączy się z ciastami z owocami, biszkoptami, tortami. Kremem przełożysz każdy rodzaj ciasta, możesz wykorzystać go również do dekoracji deserów lodowych i owocowych.
Po przełożeniu ciasta kremem ze śmietany, koniecznie wstaw całość do lodówki na minimum 2 godziny. Ciasto przechowuj w lodówce, aby śmietana nie skisła.
Do przygotowania kremu wykorzystaj miękkie masło w temperaturze pokojowej i mocno schłodzoną śmietanę. Masło musi mieć 82% tłuszczu, margaryna czy równie popularny mix masła i margaryny nie nadaje się do kremu ze śmietanką 18. Krem ucieraj delikatnie, aby się nie zważył.
Jeśli szukasz pomysłu na prosty i puszysty krem do ciasta- tu poznasz przepis na krem z jogurtu greckiego z galaretką, idealny do przekładania i dekoracji ciast.
Przepis na krem do ciasta ze śmietany 18
Składniki:
200 g masła
250 ml śmietany 18%
80 g cukru
Jak zrobić krem do ciasta ze śmietany 18?
Masło utrzyj z cukrem, następnie dodawaj stopniowo po łyżce śmietany, cały czas miksując na średnich obrotach. Mieszaj do uzyskania puszystego kremu.