Krem do ciasta z jogurtu naturalnego i galaretki
Krem do ciasta z jogurtu naturalnego i galaretki jest idealnym kremem do przekładania ciast biszkoptowych i owocowych tortów. Krem jest gęsty, aksamitny, a galaretka nadaje mu ładny kolor i delikatny, owocowy smak. Poznaj przepis na błyskawiczny krem do cista z jogurtu naturalnego i galaretki.
Krem do ciasta z jogurtu naturalnego i galaretki jest świetną alternatywą dla klasycznych kremów na maśle lub śmietanie. Jest lekki, puszysty i owocowy, dzięki czemu doskonale nadaje się do przełożenia biszkoptu, tortu lub ciasta z galaretką.
Przed przygotowaniem kremu odsącz jogurt z serwatki, aby krem nie był za rzadki. Jogurt grecki możesz przecisnąć prze ręcznik papierowy, ściereczkę lub tetrę. Do kremu wykorzystałam galaretkę truskawkową, ale każdy smak doskonale łączy się z kremem, nadając mu ładnego, świeżego koloru.
Przepis na krem do ciasta z jogurtu naturalnego i galaretki
Składniki:
600 g jogurtu naturalnego greckiego
200 g cukru pudru
2 czubate łyżki galaretki truskawkowej
Jak zrobić krem do ciasta z jogurtu naturalnego i galaretki?
Jogurt odsącz przez ręcznik papierowy lub tetrę i miksuj na wysokich obrotach, dodając cukier puder. Galaretkę rozpuść w 2 łyżkach gorącej wody i dodaj ją do kremu, następnie całość wstaw do lodówki na 30 minut.
Schłodzonym kremem przełóż ciasto i ponownie wstaw do lodówki, tym razem na 2 godziny.