Kucharz zdradził swój patent na młodą kapustę zasmażaną. Używa patelni i kilku dodatków
![młoda kapusta zasmażana](https://images.iberion.media/images/1920/kapusta_zasmazana_8b74ff358e.jpg)
Młoda kapusta jest doskonałym dodatkiem do dań obiadowych. Pasuje do mięs i dań wegetariańskich. To warzywo jest nie tylko smaczne, ale i bardzo zdrowe. Kucharz Maciej zdradził swój patent na młodą kapustę zasmażaną. Do jej przygotowania używa wyłącznie patelni.
Młoda kapusta jest smaczna i zdrowa
Młoda kapusta to nie tylko doskonały smak, ale bogactwo witamin i minerałów. Warto włączyć ją do swojej diety i stosować jako pyszny dodatek do dań obiadowych. Okazuje się, że to młode warzywo ma czterokrotnie więcej witaminy C, niż kapusta kiszona.
Oprócz tego młoda kapusta zawiera witaminy: A, E, K i B. Pełna jest kwasu foliowego i żelaza. Do tego zawiera mangan, potas i wapń. Młoda kapusta smakuje doskonale jako zasmażany dodatek. Kucharz Maciej ma świetny patent na to danie.
Skandaliczne nagranie z Biedronki, szok co zrobił klient. Kasjerka zachowała zimną krewPatent Kucharza Macieja na młodą kapustę zasmażaną
Składniki:
- młoda kapusta
- kawałek boczku wędzonego
- 1 łyżka mąki
- trochę wody lub bulionu
- sól
- pieprz
- koperek
Boczek kroimy w kostkę, z kapusty usuwamy wierzchnie liście i szatkujemy warzywo. Młoda kapusta ma być dość drobno pokrojona. Na zimną patelnię wrzucamy boczek i dopiero potem ją rozgrzewamy. Boczek ma się wytopić i lekko podsmażyć.
Do boczku na patelni wsypujemy łyżkę mąki i chwilę ją podsmażamy. Dodajemy też poszatkowaną kapustę, trochę wody, soli i pieprzu. Kapustę dusimy ok. 5 minut, co jakiś czas mieszając. Na koniec kapustę posypujemy posiekanym koperkiem.
Młoda kapusta- źródło smaku i zdrowia
Młoda kapusta, którą przygotowuje Kucharz Maciej, podawana jest z koperkiem, który podkręca jej smak. Jest doskonała z kotletem schabowym. Warto pamiętać, że młoda kapusta pozytywnie wpływa na funkcjonowanie całego organizmu. Poprawia wytrzymałość kości i pomaga przy niedokrwistości.
Z młodej kapusty możemy przyrządzić też lekki bigos, sałatki i surówki. Doskonała też będzie w zupie i w wersji zasmażanej, jaką poleca Kucharz Maciej. Pisaliśmy o kiszeniu młodej kapusty. Podawaliśmy też przepis na pieczoną kapustę.
Źródło: YouTube/@KucharzMaciej
![pasztet Strzelczyka](https://images.iberion.media/images/origin/pasztet1_8c33e4279b.jpg)
![ścieranie marchewki](https://images.iberion.media/images/origin/sur_A_wka_8f315a7d4e.jpg)
![szatkowanie kapusty](https://images.iberion.media/images/origin/kapusta4_66c14aa440.jpg)
![zapiekany kalafior](https://images.iberion.media/images/origin/kalafior1_ce91557fb0.jpg)
![cukinia](https://images.iberion.media/images/origin/Projekt_bez_nazwy_2024_07_20_T153807_038_c2cb5f3b91.jpg)
![mandolina](https://images.iberion.media/images/origin/mandolina_18d406fe12.jpg)
![banan goździki](https://images.iberion.media/images/origin/banan_z_gozdzikami_babc6b6eae.png)
![Kotlet schabowy od Lewandowskiego](https://images.iberion.media/images/origin/schabowy_u_Lewandowskiego_49022bc1de.png)
![cukinia i mieszanka](https://images.iberion.media/images/origin/cukinia1_49b3c20be6.jpg)
![zupa chłodnik](https://images.iberion.media/images/origin/ch_A_odnik_395a2a2222.jpg)
![bigos z cukinii](https://images.iberion.media/images/origin/bigos_3e7dc02482.jpg)
![tarcie warzyw na placki](https://images.iberion.media/images/origin/tarcie_warzyw_na_placki_35839702c3.jpg)
![Strzelczyk trze cukinię na tarce](https://images.iberion.media/images/origin/Strzelczyk_50edcf25e1.jpg)
![placki z cukinii](https://images.iberion.media/images/origin/placki_5e935674b4.jpg)
![krojenie kurczaka](https://images.iberion.media/images/origin/kurczak1_47248bcaf9.jpg)
![marynowana cukinia](https://images.iberion.media/images/origin/marynowana_cukinia_113c023072.jpg)
![ketchup](https://images.iberion.media/images/origin/ketchup_z_cukinii_9660106c36.jpg)
![leczo](https://images.iberion.media/images/origin/leczo1_322b939515.jpg)
![kluski śląskie](https://images.iberion.media/images/origin/kluski1_2ce9fc7fb6.jpg)
![gołąbki sposoby](https://images.iberion.media/images/origin/Golabki_45fbbe6d61.jpg)
![ogórki kiszone](https://images.iberion.media/images/origin/ogorki_kiszone_e5ed093334.jpg)
![rosół](https://images.iberion.media/images/origin/Projekt_bez_nazwy_2024_07_21_T100216_004_9b7e5b0ae5.jpg)
![ogórki](https://images.iberion.media/images/origin/Projekt_bez_nazwy_2024_07_20_T143111_059_ae21615b9e.jpg)
![bób](https://images.iberion.media/images/origin/b_A_b_52de9bebc1.jpg)
![suszone grzyby w słoiku](https://images.iberion.media/images/origin/grzyby_cc67bf0216.jpg)
![ogórki](https://images.iberion.media/images/origin/og_A_rki_c9990c8347.jpg)
![Pogoda na weekend](https://images.iberion.media/images/origin/pogoda_68739f9161.png)
![SARS-COV-2 JN1](https://images.iberion.media/images/origin/COVID_19_fot_Pxhere_DALL_E_d5e75031d4.png)
![danie z pieczarek i żelatyny](https://images.iberion.media/images/origin/pieczarki_6e57a9869f.jpg)
![Misheel Jargalsaikhan](https://images.iberion.media/images/origin/Misheel_Jargalsaikhan_fot_KA_Pi_F_0e4ceaa9e1.jpg)
![Był sobie kot](https://images.iberion.media/images/origin/Byl_sobie_kot_d3edad37dc.jpg)
![suche pięty](https://images.iberion.media/images/origin/Projekt_bez_nazwy_34_d19b63d583.jpg)
![Materiały promocyjne](https://images.iberion.media/images/origin/Kobieta_w_ogrodzie_a42c929a56.png)
![skutki ulewy](https://images.iberion.media/images/origin/mat_sluzb2_1_f5533993f6.jpg)
![Andrzej z Plutycz](https://images.iberion.media/images/origin/Andrzej_z_Plutycz_9d20d7491a.jpg)
![NFZ a składka zdrowotna](https://images.iberion.media/images/origin/Canva_7c072182a7.png)
![Kot i Pies](https://images.iberion.media/images/origin/Projekt_bez_nazwy_1_40e6b73458.png)
![Lotto](https://images.iberion.media/images/origin/Projekt_bez_nazwy_2024_07_26_T080401_614_7993dfdd20.png)