Kuroń zachwycił przepisem na kotlety po czesku. Nie do wiary, z czego robi panierkę
![kotlety](https://images.iberion.media/images/1920/kotlety_27_75199e77c1.jpg)
Jeśli uwielbiasz kotlety, to przepis Jakuba Kuronia na pyszne i złociste kotlety jest właśnie dla ciebie. Sekretem ich wybornego smaku jest między innymi wyjątkowa panierka. Nie znajdziesz w niej bułki tartej, ale inny produkt, które masz w swojej kuchni.
Kotlety po czesku czarują smakiem
Lubisz kotlety schabowe i mielone? To pora poznać przepis Jakuba Kuronia na kotlety po czesku. Niby zwykłe sznycle drobiowe, ale w panierce, które decyduje o ich znakomitym smaku. Jednak nie ma w niej ani odrobiny bułki tartej. Za to panierka przyrządzona jest z tartych ziemniaków i musztardy.
Pomysł jest pyszny i warto wypróbowania. Kotlety wychodzą tak soczyste, mięciutkie i pełne smaku, że trzeba ich po prostu spróbować. Ten przepis od Jakuba Kuronia zapewni ci pyszny efekt. Wyborne kotlety będą w sam raz na obiad dla całej rodziny. Poniżej znajdziesz przepis na to wyśmienite danie obiadowe.
![kotlety](https://images.iberion.media/images/origin/kotlety_1fa1b57367.jpg)
Jak zrobić kotlety po czesku?
Składniki:
- 2 piersi z kurczaka lub z indyka
- 2 starte ziemniaki
- 1 jajko
- 1 łyżka musztardy
- 75 ml mleka
- sól
- pieprz
- olej do smażenia
Przygotowanie kotletów zacznij od przekrojenie wzdłuż filetów i rozbicia ich na dość cienkie kotlety. Mięso oprósz solą i pieprzem. Teraz przygotuj panierkę, a właściwie ciasto ziemniaczane. Ziemniaki obierz i zetrzyj na tarce.
Wbij do nich jajko, dodaj musztardę i mleko. Dopraw solą, pieprzem i dokładnie wymieszaj. Każdy kotlet zanurz w cieście i smaż na gorącym oleju. Mięso powinno mieć złot kolor.
Kotlety po czesku najlepsze na obiad
Kotlety po czesku smakują wybornie i są wyjątkowo soczyste i mięciutkie. Panierka z ziemniaków i musztardy nadaje im wyrazistości i sprawia, że danie rozpływa się w ustach. Dlatego nie zwlekaj i sięgnij po przepis Jakuba Kuronia na to pyszne danie.
Gwarantuję, że polubi je cała rodzina. Mali i duże smakosze zjedzą te kotlety z przyjemnością. Będą smakować z ziemniakami i ulubionymi surówkami. Pisaliśmy o tym, jak zrobić puszyste racuchy. Podawaliśmy też przepis na podlaskie ciasto Marcinek.
![kotlety](https://images.iberion.media/images/origin/kotlety_ed8221ab51.jpg)
Źródło: haps.pl
![ciasto francuskie](https://images.iberion.media/images/origin/ciasto_francuskie_27b152f6e5.jpg)
![cukinia na ciasto](https://images.iberion.media/images/origin/ciasto_z_cukinii_136f2d6663.jpg)
![kotlety bez mięsa](https://images.iberion.media/images/origin/obiad_bez_miesa_2_0f085e454d.jpg)
![placki](https://images.iberion.media/images/origin/placki_302d2470a0.jpg)
![ogórki po koreańsku](https://images.iberion.media/images/origin/ogorki_korea_703d720dc1.jpg)
![mandolina](https://images.iberion.media/images/origin/mandolina_18d406fe12.jpg)
![miód i Katarzyna Bosacka](https://images.iberion.media/images/origin/miod_bosacka_507e1d8dd6.jpg)
![deser](https://images.iberion.media/images/origin/deser_0f8a347855.jpg)
![polędwica holenderska](https://images.iberion.media/images/origin/lekki_obiad_eed57d8c3e.jpg)
![zupa chłodnik](https://images.iberion.media/images/origin/ch_A_odnik_395a2a2222.jpg)
![boczek na cieście francuskim](https://images.iberion.media/images/origin/boczek1_df7709cce8.jpg)
![schabowy](https://images.iberion.media/images/origin/smazony_kotlet_d98c71b468.jpg)
![pierogi](https://images.iberion.media/images/origin/pierogi_6c62c3e3de.jpg)
![krojenie roladek](https://images.iberion.media/images/origin/roladki1_458a77ceef.jpg)
![masa na kotlety mielone](https://images.iberion.media/images/origin/masa_mielone_842fc9917d.jpg)
![schab na cebuli](https://images.iberion.media/images/origin/schab_d2800e626f.jpg)
![ciasto z borówkami](https://images.iberion.media/images/origin/ciasto_z_bor_A_wkami_aa56b9d3ce.jpg)
![pasztet Strzelczyka](https://images.iberion.media/images/origin/pasztet1_8c33e4279b.jpg)
![makaron na patelni](https://images.iberion.media/images/origin/makaron1_d86408a88d.jpg)
![ciasto](https://images.iberion.media/images/origin/ciasto_bez_pieczenia_efdb3eefdc.jpg)
![ścieranie marchewki](https://images.iberion.media/images/origin/sur_A_wka_8f315a7d4e.jpg)
![ciasto bez pieczenia](https://images.iberion.media/images/origin/ciasto_bez_pieczenia_8ae6c40a10.jpg)
![ogórki w zalewie](https://images.iberion.media/images/origin/ogorki_de2f9dd432.jpg)
![zapiekany kalafior](https://images.iberion.media/images/origin/kalafior1_ce91557fb0.jpg)
![cukinia](https://images.iberion.media/images/origin/Projekt_bez_nazwy_2024_07_20_T153807_038_c2cb5f3b91.jpg)
![ciasto bez pieczenia](https://images.iberion.media/images/origin/ciasto1_a85f9b57f0.jpg)
![Tatiana Ozolina](https://images.iberion.media/images/origin/Tatiana_Ozolina_d0a909a046.jpg)
![PLL LOT](https://images.iberion.media/images/origin/Fot_Shutterstock_Maxagar_PLL_LOT_85c5de4695.jpg)
![Rak szyjki macicy, rak](https://images.iberion.media/images/origin/Co_roku_z_powodu_tego_raka_umiera_1600_Polek_9631c7e88a.jpg)
![Bożena Dykiel, Mieczysław Hryniewicz](https://images.iberion.media/images/origin/Bozena_Dykiel_Mieczyslaw_Hryniewicz_f9de23f40d.jpg)
![Był sobie kot](https://images.iberion.media/images/origin/Byl_sobie_kot_d3edad37dc.jpg)
![Materiały promocyjne](https://images.iberion.media/images/origin/Kobieta_w_ogrodzie_a42c929a56.png)
![pomidory w pierniku](https://images.iberion.media/images/origin/pomidory_7e649ba097.jpg)
![Agnieszka Romaszewska-Guzy](https://images.iberion.media/images/origin/agnieszka_romaszewska_80f2ae83ab.png)
![Chrome](https://images.iberion.media/images/origin/chrome_ochrona_fot_pxhere_DALL_E_897cb3f8b6.png)
![Dagmara Kaźmierska](https://images.iberion.media/images/origin/Dagmara_Kazmierska_fot_KA_Pi_F_2b4bea4b6d.jpg)
![laptop, karta](https://images.iberion.media/images/origin/Projekt_bez_nazwy_2024_07_26_T122434_393_c957dc4086.png)
![Kot i Pies](https://images.iberion.media/images/origin/Projekt_bez_nazwy_1_40e6b73458.png)