W życiu nie jadłem tak puszystych racuchów. Sekretem ich smaku jest ten składnik
Zrób racuchy z tego przepisu, a już nigdy nie zrobisz ich w inny sposób. Będą bardzo puszyste, a to wszystko dzięki jednemu składnikowi. Dowiedz się, jak to osiągnąć i zaskocz rodzinę znakomitym deserem. Przygotowanie trwa chwilę i jest banalnie proste. Zrób i przekonaj się sama.
Najlepsze racuchy jakie jadłem
Kiedy po raz pierwszy spróbowałem racuchów z przepisu, który umieściłem poniżej, od razu się nimi zachwyciłem. Są wyjątkowo puszyste i właśnie przez to są tak wyjątkowe. A to dzięki jednemu składnikowi, który zdradzę ci w dalszej części.
Najlepsze jest to, że ich smak podpasuje każdemu smakoszowi, nawet temu najwybredniejszemu. Zrób je i przekonaj się sama. Uśmiech na twarzach twoich domowników gwarantowany. Poniżej umieściłem listę z potrzebnymi składnikami.
To najlepszy sposób na rozmrażanie mięsa. Używam go od lat i polecam każdemuNie może zabraknąć tego składnika
Najważniejszym składnikiem tych racuchów jest maślanka. Nie ma się, co dziwić, bo to właśnie ten składnik sprawi, że będą odpowiednio puszyste. Zresztą sama zaraz się o tym przekonasz. Sprawdź poniższą listę ze wszystkimi potrzebnymi składnikami, poznaj przepis i usmaż je na poobiedni deser lub podwieczorek. Domownicy będą zachwyceni.
Składniki:
- 0,5 l maślanki
- 600 g mąki pszennej
- 30 g cukru
- 1 jajko
- 10 g sody oczyszczonej
- sól
- cukier puder
Przepis na puszyste racuchy
Do miski wlej maślankę, wbij jajko i wymieszaj oba składniki. Wsyp cukier i odrobinę soli. Następnie mieszaj składniki, partiami dodając mąkę. Wymieszaj wszystkie składniki na jednolite i gładkie ciasto. Odstaw na 15 minut.
Na patelni rozgrzej odrobinę oleju lub oliwy. Za pomocą łyżki nakładaj ciasto i formuj małe racuchy. Smaż z dwóch stron do momentu zarumienienia na brązowo. Po usmażeniu osusz je, udekoruj cukrem pudrem i gotowe. Sprawdź doskonały patent na kotlety schabowe oraz dowiedz się, jaką zupę zrobić na wiosnę.