W życiu nie jadłem tak puszystych racuchów. Sekretem ich smaku jest ten składnik
![racuchy](https://images.iberion.media/images/1920/rauchy_2_a6af4571e9.jpg)
Zrób racuchy z tego przepisu, a już nigdy nie zrobisz ich w inny sposób. Będą bardzo puszyste, a to wszystko dzięki jednemu składnikowi. Dowiedz się, jak to osiągnąć i zaskocz rodzinę znakomitym deserem. Przygotowanie trwa chwilę i jest banalnie proste. Zrób i przekonaj się sama.
Najlepsze racuchy jakie jadłem
Kiedy po raz pierwszy spróbowałem racuchów z przepisu, który umieściłem poniżej, od razu się nimi zachwyciłem. Są wyjątkowo puszyste i właśnie przez to są tak wyjątkowe. A to dzięki jednemu składnikowi, który zdradzę ci w dalszej części.
Najlepsze jest to, że ich smak podpasuje każdemu smakoszowi, nawet temu najwybredniejszemu. Zrób je i przekonaj się sama. Uśmiech na twarzach twoich domowników gwarantowany. Poniżej umieściłem listę z potrzebnymi składnikami.
![ciasto na racuchy.jpg](https://images.iberion.media/images/origin/ciasto_na_racuchy_11b32ed5ca.jpg)
Nie może zabraknąć tego składnika
Najważniejszym składnikiem tych racuchów jest maślanka. Nie ma się, co dziwić, bo to właśnie ten składnik sprawi, że będą odpowiednio puszyste. Zresztą sama zaraz się o tym przekonasz. Sprawdź poniższą listę ze wszystkimi potrzebnymi składnikami, poznaj przepis i usmaż je na poobiedni deser lub podwieczorek. Domownicy będą zachwyceni.
Składniki:
- 0,5 l maślanki
- 600 g mąki pszennej
- 30 g cukru
- 1 jajko
- 10 g sody oczyszczonej
- sól
- cukier puder
Przepis na puszyste racuchy
Do miski wlej maślankę, wbij jajko i wymieszaj oba składniki. Wsyp cukier i odrobinę soli. Następnie mieszaj składniki, partiami dodając mąkę. Wymieszaj wszystkie składniki na jednolite i gładkie ciasto. Odstaw na 15 minut.
Na patelni rozgrzej odrobinę oleju lub oliwy. Za pomocą łyżki nakładaj ciasto i formuj małe racuchy. Smaż z dwóch stron do momentu zarumienienia na brązowo. Po usmażeniu osusz je, udekoruj cukrem pudrem i gotowe. Sprawdź doskonały patent na kotlety schabowe oraz dowiedz się, jaką zupę zrobić na wiosnę.
![smażenie racuchów.jpg](https://images.iberion.media/images/origin/smazenie_racuchow_39cd36f68a.jpg)
![plastry cukinii z szynką](https://images.iberion.media/images/origin/cukinia_9be83cfb74.jpg)
![ciasto francuskie](https://images.iberion.media/images/origin/ciasto_francuskie_27b152f6e5.jpg)
![kotlety bez mięsa](https://images.iberion.media/images/origin/obiad_bez_miesa_2_0f085e454d.jpg)
![placki](https://images.iberion.media/images/origin/placki_302d2470a0.jpg)
![ciasto](https://images.iberion.media/images/origin/ciasto_bez_pieczenia_efdb3eefdc.jpg)
![mandolina](https://images.iberion.media/images/origin/mandolina_18d406fe12.jpg)
![ciasto z rabarbarem](https://images.iberion.media/images/origin/ciasto1_17908f6af7.jpg)
![makaron na patelni](https://images.iberion.media/images/origin/makaron1_581dc53f6a.jpg)
![tarcie jabłek](https://images.iberion.media/images/origin/kolacja_na_cieplo_b4401f9f16.jpg)
![blendowaniu](https://images.iberion.media/images/origin/blendowanie_arbuza_4b08558302.jpg)
![ciasto z 3 składników](https://images.iberion.media/images/origin/ciasto_6005fc15bf.jpg)
![sałatka hawajska](https://images.iberion.media/images/origin/salatka_hawajska_e0cfab9635.jpg)
![cukinia na ciasto](https://images.iberion.media/images/origin/ciasto_z_cukinii_136f2d6663.jpg)
![sałatka w słoikach](https://images.iberion.media/images/origin/salatka_edc4c0a427.jpg)
![ścieranie marchewki](https://images.iberion.media/images/origin/sur_A_wka_8f315a7d4e.jpg)
![ciasto bez pieczenia](https://images.iberion.media/images/origin/ciasto_bez_pieczenia_8ae6c40a10.jpg)
![ciasto z borówkami](https://images.iberion.media/images/origin/ciasto_z_bor_A_wkami_aa56b9d3ce.jpg)
![pomidory w pierniku](https://images.iberion.media/images/origin/pomidory_7e649ba097.jpg)
![wlewanie soku do mleka](https://images.iberion.media/images/origin/mleko_650ff58365.jpg)
![gofry](https://images.iberion.media/images/origin/gofry_538e9232ee.jpg)
![ogórki po koreańsku](https://images.iberion.media/images/origin/ogorki_korea_703d720dc1.jpg)
![pierogi](https://images.iberion.media/images/origin/pierogi_6c62c3e3de.jpg)
![ogórki w zalewie](https://images.iberion.media/images/origin/ogorki_de2f9dd432.jpg)
![danie z serkiem wiejskim](https://images.iberion.media/images/origin/2_6de133e67c.jpg)
![Strzelczyk trze cukinię na tarce](https://images.iberion.media/images/origin/Strzelczyk_50edcf25e1.jpg)
![ciasto bez pieczenia](https://images.iberion.media/images/origin/ciasto1_a85f9b57f0.jpg)
![Polacy na otwarciu Igrzysk w Paryżu](https://images.iberion.media/images/origin/Kopia_WZORY_DLA_SG_2024_07_26_T213651_883_81a64fc3a7.jpg)
![Rak szyjki macicy, rak](https://images.iberion.media/images/origin/Co_roku_z_powodu_tego_raka_umiera_1600_Polek_9631c7e88a.jpg)
![Bożena Dykiel, Mieczysław Hryniewicz](https://images.iberion.media/images/origin/Bozena_Dykiel_Mieczyslaw_Hryniewicz_f9de23f40d.jpg)
![Był sobie kot](https://images.iberion.media/images/origin/Byl_sobie_kot_d3edad37dc.jpg)
![Wypadek w Ogorzelcu](https://images.iberion.media/images/origin/Wypadek_w_Ogorzelcu_7a8331eeb3.png)
![Materiały promocyjne](https://images.iberion.media/images/origin/Kobieta_w_ogrodzie_a42c929a56.png)
![laptop, karta](https://images.iberion.media/images/origin/Projekt_bez_nazwy_2024_07_26_T122434_393_c957dc4086.png)
![Chrome](https://images.iberion.media/images/origin/chrome_ochrona_fot_pxhere_DALL_E_897cb3f8b6.png)
![Wulkan](https://images.iberion.media/images/origin/wulkan_turysci_pl_nowe_bd7df8b62a.jpg)
![Kot i Pies](https://images.iberion.media/images/origin/Projekt_bez_nazwy_1_40e6b73458.png)
![tarcie jabłek](https://images.iberion.media/images/origin/kolacja_na_cieplo_b4401f9f16.jpg)
![Celine Dion](https://images.iberion.media/images/origin/Celine_Dion_b39959a153.png)