Lewandowska z 4 składników robi najlepszą herbatę na trawienie. Wystarczy je zmiksować i zalać wrzątkiem
Koniec grudnia to niełatwy czas dla naszych żołądków. Najpierw święta Bożego Narodzenia pełne wyśmienitych potraw. Potem Sylwester i Nowy Rok, na których spróbujemy pysznych przysmaków. Mogą pojawić się problemy z żołądkiem, jednak tu pomoże herbata na trawienie od Anny Lewandowskiej.
Co pomoże na problemy z trawieniem?
Jak się czujecie po świętach Bożego Narodzenia? Potrawy wigilijne i wyborne ciasta sprawiają, że czasem trudno zachować umiar. Kolejna porcja pierogów, czy makowca nie zawsze służy naszemu zdrowiu. Pojawia się uczucie ciężkości, problemy z trawieniem i złe samopoczucie.
Jednak przed nami jeszcze Sylwester i Nowy Rok. To okazje do spotkań, ale też do jedzenia smakołyków, którym tak trudno się oprzeć. Jak poradzić sobie z przejedzeniem? Warto sięgnąć po herbatę na trawienie od Anny Lewandowskiej. Znana trenerka robi ją z 4 składników, które mają nieocenione właściwości dla naszego zdrowia.
Kupił świąteczny catering od Gessler za 3000 zł. To co odkrył na paragonie przerasta ludzkie pojęcieTe 4 składniki wspomogą trawienie
Anna Lewandowska robi herbatę na trawienie z mięty, liści laurowych, kminku i lukrecji. Mięta poprawia trawienie i działa przeciwbólowo. Napar z liści laurowych wspomaga pracę wątroby, a kminek ma działanie przeciwskurczowo i wiatropędne. Podobnie działa też koper włoski, który jest stosowany w kłopotach trawiennych.
Lukrecja słynie z działania przeciwzapalnego i przeciwbakteryjnego. Chroni też trzustkę, wątrobę i działa przeciwwrzodowo. Anna Lewandowska łączy te składniki i uzyskuje skuteczną herbatę na trawienie. Napar nie tylko działa, ale jest też smaczny. Warto tę herbatę na trawienie pić regularnie. Poniżej znajdziecie przepis na herbatę autorstwa Anny Lewandowskiej.
Jak przyrządzić herbatę na trawienie z przepisu Anny Lewandowskiej?
Składniki:
- mięta
- liść laurowy
- kminek
- lukrecja
Wszystkie składniki mieszamy ze sobą, przesypujemy do pojemnika i zaparzamy z nich herbatę. Do szklanki wsypujemy 4 łyżeczki mieszanki, zalewamy wrzątkiem i parzymy 10 minut.
Po upływie tego czasu nasza herbata na trawienie jest już gotowa do picia. Warto sięgać po nią regularnie. Wówczas da najlepsze rezultaty. Problemy trawienne ustąpią i poczujemy się znacznie lepiej. Pisaliśmy o tym, jak przyrządzić doskonały schab w sosie. Podawaliśmy też patent kucharza na surówkę coleslaw.
Źródło: hpba.pl