Makłowicz wytknął Polakom błąd w gotowaniu parówek. Wszyscy robiliśmy to źle
Ulubieniec Polaków - Robert Makłowicz - wskazał, jaki błąd popełniamy, gotując parówki. Czynność, choć łatwa i tak wymaga trzymana się sztywnych reguł. Dzięki radom znanego kucharza parówki wyjdą doskonałe i co najważniejsze - nie stracą smaku.
Parówki, ulubionym produktem Polaków
Parówki to ulubiony produkt każdego z nas. Uwielbiają je nie tylko dzieci, ale i dorośli. Te dobrej jakości z największą zawartością mięsa są świetnym dodatkiem na śniadanie. Cenimy je przede wszystkim za niską cenę oraz za stosunkowo krótki czas przygotowania.
Wydawać by się również mogło, że przygotowanie, czyli gotowanie parówkę nie jest procesem skomplikowanym. Wystarczy przecież wrzucić parówki do garnka, zalać wodą i włączyć kuchenkę. Okazuje się jednak, że jest zupełnie inaczej. Czytaj dalej, a poznasz wszystkie szczegóły.
Weź kapustę kiszoną i połóż ją na dywan. Kto raz tak zrobi, przestaje się śmiaćRobert Makłowicz wskazał błąd
Robert Makłowicz znany wszystkim kucharz i dziennikarz kulinarny wskazał błąd, jaki popełniamy podczas przygotowywania parówek. Większość z nas gotuje parówki od razu po wyciągnięciu ich z lodówki. Według eksperta to błąd. Okazuje się, że wtedy ten mięsny produkt narażony jest na pękanie, a w dodatku może stracić smak. Na szczęście Makłowicz wskazał swój sposób na udane parówki. Przedstawiamy ją w dalszej części tekstu.
Jak poprawnie gotować parówki?
Gotowanie parówki należy zacząć od wyjęcia ich z lodówki 30 minut przed samym umieszczeniem ich w garnku. Dzięki temu parówki nie pękną podczas gotowania. Następnie do garnka należy wlać odpowiednią ilość wody, która w pełni zakryje produkt.
Doprowadź ją do wrzenia. Gdy woda zacznie bulgotać, do garnka włóż parówki. Gotuj je równo przez 5 minut. Po tym czasie wyjmij je i podawaj na śniadanie. Stosując metodę Makłowicza, parówki będą miały odpowiedni smak i konsystencję.