Smakosze.pl Przepisy Najlepsza surówka do obiadu z marchewki od Magdy Gessler. Orzeźwiający dodatek
canva/Pinkybird; TRICOLORS/East News

Najlepsza surówka do obiadu z marchewki od Magdy Gessler. Orzeźwiający dodatek

30 czerwca 2022

Surówka z marchewki potrafi być niezwykle soczysta i smakowita. Magda Gessler do lekko słodkiego korzenia dodaje jabłka oraz chrzan, dzięki czemu obiadowy rarytas jest jednocześnie orzeźwiający i pełen charakteru. Warto spróbować - ta kompozycja was zachwyci.

Przepisy od Magdy Gessler nie mają sobie równych. Gwiazda popularnego kulinarnego show zdradziła swój niezawodny patent na surówkę pasującą do niemalże każdego obiadu. Kuszące połączenie marchwi, jabłka i chrzanu z pewnością wam się spodoba.

Przepis na orzeźwiającą surówkę z marchewki według Magdy Gessler

Składniki:

  • 400 g marchewki, w lecie najlepiej młodej

  • 200 g słodkich jabłek

  • 10 g korzenia chrzanu

  • 2-3 czubate łyżki śmietany 12%

  • 1 łyżeczka soku z cytryny

  • pół łyżeczki cukru

  • sól i pieprz w ilości do smaku

  • orzechy włoskie, obrane ze skórki

Przygotowanie surówki z marchewki według Magdy Gessler:

Marchew myjemy, obieramy ją, jeśli nie jest młoda. Następnie rozdrabniamy składnik na tarce o większych oczkach i przenosimy do większej miski. Jabłka starannie myjemy i również je ścieramy.

Łączymy je z marchwią, po czym dodajemy odrobinę soku z cytryny i dokładnie mieszamy. Następnie wprost do składników w misce ścieramy obrany chrzan i sprawnie dodajemy jeszcze trochę soku z cytryny. Zabieg ten zapobiegnie ciemnieniu i pomoże wydobyć smak surówki.

Całość mieszamy wraz ze śmietaną. Na koniec surówkę doprawiamy solą, pieprzem oraz cukrem , jeśli uznamy, że jest taka potrzeba. Orzechy rozgniatamy i posypujemy nimi specjał. Możemy je też wcześniej uprażyć na patelni. Podajemy. Smacznego.

Na naszej stronie znajdziecie wiele innych przepisów na smakowite warzywne dodatki do obiadu - nie tylko od Magdy Gessler. Ten artykuł zawiera przepis na wyrazistą surówkę z pora . W tym natomiast znajdziecie dwie smakowite propozycje idealne do podania wraz z rybą.

Surówka Magdy Gessler jest pełna charakteru
canva/margouillatphotos

Artykuły polecane przez Redakcję Smakoszy:

Źródło: beszamel.se

Obserwuj nas w
autor
Emilia Maciejewska-Latosińska

Redaktorka serwisu Smakosze.pl Lubię smacznie zjeść, a w kuchni cenię przede wszystkim możliwość eksperymentowania. Jestem weganką i na swoim przykładzie pokazuję, że dieta roślinna to zdecydowanie więcej niż surowe warzywa. W wolnym czasie ćwiczę balet — od lat fascynuje mnie jak łączy w sobie lekkość i siłę. Chcesz się ze mną skontaktować? Napisz adresowaną do mnie wiadomość na mail redakcja@smakosze.pl

Chcesz się ze mną skontaktować? Napisz adresowaną do mnie wiadomość na mail: jakub.kossakowski@smakosze.pl
przepisy porady dieta Show-biznes od kuchni produkty kuchnia smakoszy quizy