Smakosze.pl Przepisy Najlepsze naleśniki zrobisz z 2 składników. Są cudownie delikatne i zawsze się udają
YouTube/@kasiagotujeketo

Najlepsze naleśniki zrobisz z 2 składników. Są cudownie delikatne i zawsze się udają

14 października 2023

Czy macie już pomysł na sobotnie śniadanie? Polecamy przepis na delikatne naleśniki, które zawsze się udają. Te naleśniki zrobicie z zaledwie 2 składników. Przygotujcie je i cieszcie się rewelacyjnym smakiem i delikatnością.

Delikatne naleśniki na śniadanie

Naleśniki są prostym w przygotowaniu daniem. Lubią je nie tylko dzieci, ale też zajadają się nimi dorośli. Naleśniki dają wiele kulinarnych możliwości. Możemy zrobić je na słodko lub słono.

Pasuje do nich mięsny farsz, a nawet ryba. Naleśniki możemy smażyć albo zapiekać. My polecamy przepis na wyjątkowo proste i delikatne naleśniki. Wystarczą dwa składniki i naleśniki błyskawicznie będą gotowe.

naleśniki
Canva/DAPA Images
Weź kapustę i natnij w ten sposób. Dawno nie zrobiłam tak dobrego obiadu, mąż ciągle mnie o niego prosi

Jak zrobić naleśniki z 2 składników?

Składniki:

  • 250 g mascarpone
  • 8 jajek

Do miski wbijamy jajka i dodajemy serek mascarpone. Delikatnie solimy i wszystko dokładnie blendujemy. Powinniśmy uzyskać gładką masę. Na patelni rozgrzewamy masło klarowane.

Możemy też użyć oleju kokosowego. Wlewamy ciasto naleśnikowe i smażymy z dwóch stron na złoty kolor. Naleśniki bardzo szybko się smażą.

Pyszne i proste naleśniki bez mąki

Te wyjątkowo delikatne naleśniki robimy bez dodatku mąki. Do ich przygotowania wykorzystujemy tylko jajka i serek mascarpone. Dzięki tym składnikom naleśniki wychodzą wyjątkowo delikatne. Musimy uważać przy ich przewracaniu podczas smażenia właśnie ze względu na ich delikatność.

Naleśniki mogą się rozerwać. Zaletą tych naleśników jest też prosty i bardzo szybki sposób ich przyrządzenia. Możemy podawać je na słodko z twarożkiem i ulubionymi owocami . Pisaliśmy o tym, jak zrobić złociste naleśniki. Podawaliśmy też przepis na wyjątkowo puszyste naleśniki.

naleśniki
Canva/Maria Borisenko
Te kluski zrobisz w mniej niż 10 minut. Ich główny składnik to kultowa przekąska z PRL-u
Pokrój jabłka na plastry, ułóż na cieście i zawiń w rulon. Wszyscy w moim domu uwielbiają to ciasto
Obserwuj nas w
autor
Katarzyna Rachańska

Redaktorka portalu Smakosze.pl z pasją poznająca nowe smaki i potrawy. Ciekawa nie
tylko oryginalnych dań, ale też ich twórców. Uwielbia ciasta, desery i wyborną kawę, bez
której nie wyobraża sobie rozpoczęcia dnia.

Chcesz się ze mną skontaktować? Napisz adresowaną do mnie wiadomość na mail: jakub.kossakowski@smakosze.pl
przepisy porady dieta Show-biznes od kuchni produkty kuchnia smakoszy quizy