Wyszukaj w serwisie
przepisy porady dieta Show-biznes od kuchni produkty kuchnia smakoszy quizy
Smakosze.pl > Przepisy > Nie znam lepszej zupy na odchudzanie. Jem smacznie i do syta, a kilogramy lecą w dół

Nie znam lepszej zupy na odchudzanie. Jem smacznie i do syta, a kilogramy lecą w dół

Zupa na odchudzanie
Screen z filmu na kanale YouTube Zdrowe Przepisy

Zupa jest dobra na odchudzanie. Proste jednogarnkowe danie pozwala połączyć ze sobą wiele zdrowych warzyw i wpłynąć na obniżenie masy ciała. Sięgałam po nią często i czułam się naprawdę lekko. Musicie spróbować.
 

Pyszna zupa na odchudzanie w kilka chwil

Smaczne i proste w przygotowaniu danie, które pomoże wam zadbać o właściwą masę ciała, jest na wyciągnięcie ręki. Wystarczy wrzucić do garnka kilka warzyw, ugotować je do miękkości i zblendować. Prościej się nie da.

Składniki:

  • 1 litr zimnej wody
  • 1 czerwona papryka
  • 1 papryka żółta
  • 200 g białej kapusty
  • 200 g selera naciowego
  • 1 większa marchewka
  • 1 świeży pomidor
  • 1 średnia cebula
  • 1 ząbek czosnku
  • 400 ml soku pomidorowego
  • 40 ml oleju rzepakowego
  • sól i pieprz w ilości do smaku
  • posiekana natka pietruszki

Kilka zdrowych produktów w zupę na odchudzanie przemienicie w krótkim czasie. Sprawdźcie jakie to proste, czytając instrukcję zamieszczoną w dalszej części artykułu.

Zupa na odchudzanie pełna warzyw.jpg
Screen z filmu na kanale YouTube Zdrowe Przepisy
Przekrój cytrynę na pół i włóż do zmywarki. Efekt przejdzie najśmielsze oczekiwania, to wielka oszczędność

Jak zrobić zupę jarzynową? Jest idealna na odchudzanie

Zaczynam od posiekania cebuli i zeszklenia jej na dobrze rozgrzanym oleju. Wrzucam obraną i pokrojoną w półtalarki marchew oraz opłukanego i rozdrobnionego selera naciowego.

Dodaję też oczyszczone i pokrojone w cienkie paseczki papryki oraz poszatkowaną kapustę. Wlewam wodę i doprowadzam do wrzenia. Gotuję na niewielkim ogniu przez 10 minut. Pomidora myję, ścieram na tarce do jarzyn, tak by skórka pozostała mi w dłoni, a miąższ dodaję do garnka z zupą.

Wlewam jeszcze sok pomidorowy i dodaję przeciśnięty przez praskę czosnek. Gotuję przez kolejne 20 minut. Na koniec doprawiam zupę solą oraz pieprzem. Blenduję jeszcze na gładki krem.

Jak podać zupę jarzynową?

Danie świetnie smakuje na ciepło posypane świeżą, posiekaną natką pietruszki. Ja lubię jeszcze do porcji na talerzu dodać odrobinę czarnego pieprzu i przekąsić kromkę razowego chleba. Można też zjeść z niewielką ilością śmietany.

Na naszej stronie znajdziecie więcej przepisów na pyszne zupy. Koniecznie sprawdźcie aromatyczną pomidorówkę z czerwoną soczewicą. Być może skusi was też zupa z dyni z orientalnymi przyprawami.

Pyszna zupa na odchudzanie.jpg
Screen z filmu na kanale YouTube Zdrowe Przepisy