Niebywałe co Gessler wrzuca do rosołu. Smaczniej i zdrowiej się nie da
Jeśli marzy ci się, klarowny i wyborny rosół, to skorzystaj z patentu Magdy Gessler. Znana restauratorka do tej lubianej zupy dodaje przyprawę, którą masz w swojej kuchni. Rosół wychodzi znakomity, aromatyczny i niezwykle zdrowy.
Jedz rosół dla smaku i zdrowia
Polacy jedzą rosół na potęgę. Wszystko przez smak, ale też właściwości tej znakomitej zupy. Wspaniale rozgrzewa i jest podawana podczas przeziębienia. Doskonale stawia na nogi, a smak rosołu wielu osobom śni się po nocach. Jak uzyskać wyjątkowo klarowną i aromatyczną zupę?
Oprócz dobrej jakości mięsa i warzyw ważne są też przyprawy. Magda Gessler wybiera przyprawę, która świetnie podkręca smak rosołu. Nadaje też zupie wyjątkowego aromatu i sprawia, że rosół wychodzi po prostu idealny. Na jaki dodatek stawia znana restauratorka? Tę przyprawę zapewne masz w swojej kuchni.
Lipińska zdradziła, ile miesięcznie wydaje na jedzenie. Takiej kwoty można pozazdrościćDodaj goździki do rosołu
Magda Gessler do rosołu daje doskonałe mięso, wyborne warzywa i stawia na odpowiedni czas gotowania. Jednak to nie wszystko, bo do tej pysznej zupy trafia przyprawa, która zazwyczaj urozmaica smak grzańców, ciast i zimowych herbat. Mowa o goździkach, dzięki którym aromat rosołu będzie intensywny.
Zupa stanie się też niezwykle zdrowa i smaczna. Na dwa litry rosołu wystarczą najwyżej 4 goździki. Należy je dodać pod koniec gotowania zupy. Magda Gessler rosół robi z różnych rodzajów mięs. Nie żałuje też marchewki, pietruszki i pora.
Rosół jeszcze lepszy dzięki goździkom
Goździki dodadzą głębi zupie i podbiją smaki warzywne w rosole. Sprawią też, że zupa nabierze pięknej barwy. Aromat będzie nieco inny od tego klasycznego, ale bardzo ciekawy i kuszący. Jedno jest pewne.
Takiemu rosołu trudno będzie się oprzeć. Dokładki zupy będą konieczne i każdy będzie się pytał, jak został przyrządzony rosół. Warto dorzucić goździki do rosołu i zaskoczyć jego smakiem każdego, kto spróbuje tej zupy. Pisaliśmy o tym, co zrobić, by mięso w gulaszu było mięciutkie. Podawaliśmy przepis na surówkę coleslaw w pysznym sosie.
Źródło: haps.pl