Smakosze.pl Przepisy Nikt nie robi surówki z czerwonej kapusty jak siostra Anastazja. Ten dodatek jest hitem
canva/Yana Gayvoronskaya; Screen z filmu na kanale YouTube Wydawnictwo WAM

Nikt nie robi surówki z czerwonej kapusty jak siostra Anastazja. Ten dodatek jest hitem

1 kwietnia 2023

Surówka z czerwonej kapusty może być jeszcze lepsza. Wystarczy, że skorzystacie z przepisu siostry Anastazji i połączycie smakowite warzywo z jasnymi winogronami. Słodycz owocu doskonale podkreśli smak obiadowego rarytasu. Musicie spróbować.

Przepis na wyborną surówkę z czerwonej kapusty

Wzbogacona o słodkie winogrona surówka z kapusty czerwonej jest bardzo prosta w wykonaniu , a świetnie podkreśli smak niejednego obiadu. Skusi nie tylko amatorów smaku tego warzywa.

Składniki:

  • 1 niezbyt duża główka kapusty czerwonej
  • 300 g jasnych winogron, najlepiej bezpestkowych
  • 1 średnie jabłko o winnym smaku
  • 1 cytryna
  • 1 pęczek koperku
  • 30 ml oliwy z oliwek
  • sól i pieprz w ilości do smaku
Kiedyś masowo na naszych stołach, dziś na czarnej liście. Lepiej unikaj tej ryby, tak jak pangi

Jak zrobić surówkę z czerwonej kapusty? Siostra Anastazja dodaje winogrona

Zaczynamy od oczyszczenia i poszatkowania kapusty. Możemy ją też zetrzeć na tarce o większych oczkach. Warzywo umieszczamy w dużej misce. Z umytym jabłkiem postępujemy podobnie, usuwając wcześniej skórkę.

Winogrona także płuczemy, przekrawamy każdą sztukę na pół. Dodajemy do sałatki wraz z posiekanym starannie koperkiem. Z cytryny wyciskamy sok i łączymy go z oliwą. Z tak przygotowanym sosem łączymy surówkę.

Jak podać surówkę siostry Anastazji?

Słodziutka surówka będzie idealna do lekko pikantnych dań np. do kotletów z wyraziście doprawioną panierką. Możecie też podać ją do delikatnych pulpetów czy potraw wegetariańskich.

Na naszej stronie znajdziecie więcej przepisów na smaczne surówki. Szczególnie polecamy prostą kompozycję na bazie marchewki — smakuje lepiej niż w niejednej restauracji. Sprawdźcie też znakomity przepis na wyrazistą surówkę z pora .

Surówka siostry Anastazji jest wyborna.png
canva/alisafarov

Źródło: Wielka księga siostry Anastazji wyd WAM

Niezwykły przepis na chleb Ezechiela. Wzmianka na jego temat jest nawet w Biblii
Polacy omijają je szerokim łukiem, a jest idealnym mięsem na rosół. Podkręca smak dania
Obserwuj nas w
autor
Emilia Maciejewska-Latosińska

Redaktorka serwisu Smakosze.pl Lubię smacznie zjeść, a w kuchni cenię przede wszystkim możliwość eksperymentowania. Jestem weganką i na swoim przykładzie pokazuję, że dieta roślinna to zdecydowanie więcej niż surowe warzywa. W wolnym czasie ćwiczę balet — od lat fascynuje mnie jak łączy w sobie lekkość i siłę. Chcesz się ze mną skontaktować? Napisz adresowaną do mnie wiadomość na mail redakcja@smakosze.pl

Chcesz się ze mną skontaktować? Napisz adresowaną do mnie wiadomość na mail: jakub.kossakowski@smakosze.pl
przepisy porady dieta Show-biznes od kuchni produkty kuchnia smakoszy quizy