Od miesięcy sypię tę przyprawę do kawy i schudłam już 3 kg. Ma ogromne właściwości
Nie wyobrażam sobie rozpoczęcia dnia bez filiżanki aromatycznej kawy. Dodaję do niej tę przyprawę, a efekty bardzo mnie cieszą. Gubię zbędne kilogramy i mam doskonały humor. Wykorzystajcie ten patent na smukłą sylwetkę i pogodę ducha.
Kawa z chili najlepsza od rana
Czy lubicie pić kawę? Ja ją uwielbiam, dlatego każdy dzień rozpoczynam od filiżanki tego aromatycznego napoju. Kawa doskonale mnie budzi, dodaje energii, a ostatnio tez odchudza. Wszystko dzięki jednej przyprawie, która kawie nadaje niezwykłej mocy.
Do kawy dodaję chili, która działa jak spalacz tłuszczu. Przyspiesza metabolizm i przyspiesza odchudzanie. Kawa i chili to para idealna. Obie rośliny pochodzą z Ameryki Środkowej, a gorzki i ostry smak możemy złagodzić odrobiną mleka. Picie kawy zapobiega cukrzycy typu 2, chorobom sercowo-naczyniowym, nowotworowi wątroby i depresji. Na kawę z chili powinny uważać osoby z chorobami układu trawiennego.
Te śledzie to najlepszy wybór z polskich sklepów. Wielki test SmakoszyDodaj chili i schudnij
Papryka chili zawiera kapsaicynę, która w smaku jest niezwykle paląca. Aktywuje ona receptory bólu, ma działanie przeciwbólowe, przeciwzapalne i przeciwwirusowe. Może też zmniejszać zagrożeniem zgonem z powodu chorób serca i nowotworów oraz wydłużać życie. Zarówno chili, jak i kawa słyną z właściwości odchudzających oraz poprawiających nastrój.
Kawa z chili doskonale rozgrzewa i zużywamy większą liczbę kalorii na produkcję ciepła. To zjawisko nazywa się termogenezą i wpływa na masę ciała. Skutecznie ją redukuje i ma wpływ na zmniejszenie insulinoodporności. Ostry związek dodatkowo tłumi apetyt, co przekłada się na utratę zbędnych kilogramów. Taka kawa pomaga też zwiększyć wysiłek fizyczny, więc pijmy ją i dbajmy o sylwetkę.
Jak przyrządzić kawę z chili?
Składniki:
- świeżo zaparzone espresso
- ⅓ łyżeczki przyprawy chili
- opcjonalnie: mleko, cukier
Przygotowujemy kawę i dodajemy do niej chili. Dokładnie mieszamy i możemy dodać odrobinę mleka lub cukru. Nasza kawa z chili w ten sposób jest już gotowa. Taki napój przyspieszy naszą przemianę materii i doda wyjątkowego smaku kawie.
Jedynie osoby, które cierpią na choroby układu trawiennego, zgagę, refluks żołądkowo-jelitowy, zapalenie żołądka, powinny zrezygnować z picia kawy z chili. Napój może podrażnić błonę śluzową żołądka. Pisaliśmy o kawie z dodatkiem zapomnianej przyprawy. Radziliśmy jak zrobić kawę, która podniesie naszą odporność.
Źródło: przyslijprzepis.pl, stronazdrowia.pl