Odstawił 2 składniki i schudł w oczach. Tomasz Jakubiak jest teraz nie do poznania
Tomasz Jakubiak wyjawił niedawno na Instagramie, w jaki sposób udało mu się schudnąć. Jak się okazuje, znany z telewizji kucharz, wcale nie stosował drastycznej diety. Zrezygnował jedynie z 2 składników - z alkoholu i glutenu. Na efekty nie trzeba było długo czekać.
Jakubiak kucharz znany i lubiany
Tomasz Jakubiak często kucharzy na ekranie. Największą rozpoznawalność przyniosło mu prowadzenie programów w Canal+ oraz bycie jurorem w MasterChef Junior. Jego wielbiciele jakiś czas temu zauważyli z pewnością, że nieco przytył. Wiadomo, jak się lubi gotować, to zwykle lubi się też jeść.
Jednak Jakubiak postanowił zadziałać i pozbyć się nadprogramowych kilogramów. Udało mu się to bez głodzenia. Wystarczyło jedynie odstawić 2 składniki. Spójrzcie tylko na zdjęcie Tomasza Jakubiaka sprzed i po diecie. Oba pochodzą z jego profilu tomasz_jakubiak na Instagramie. Różnica jest wyraźna, prawda?
Pierwsze czereśnie już są na straganach. Cena szokuje, wielkie zaskoczenieJakubiaka sposób na nadprogramowe kilogramy
Niedawno widzów zadziwił nowy wygląd Tomasza Jakubiaka. Choć sam zainteresowany mówi, że nie wie ile kilogramów zgubił, to na gołe oko jest go kilkanaście kilogramów mniej.
Był Tomek i nie ma Tomka. Zero diety, ale prawie zero glutenu i alko!! Jakoś tak lepiej się człowiek czuje
-mówi sam zainteresowany.
To już nie pierwsza znana osoba, której sylwetce dobrze zrobiło całkowite odstawienie alkoholu. Rezygnacja z glutenu zazwyczaj jest podyktowana względami medycznymi. To białko występujące w najpopularniejszych zbożach, a więc w pszenicy, życie, owsie i jęczmieniu, u wielu osób wywołuje nietolerancję i alergię.
Kilka słów o tajemniczym glutenie
Gluten odpowiada za sprężystość i elastyczność ciasta, a co za tym idzie, za strukturę gotowych ciast i pieczywa. Zdaniem specjalistów sam gluten nie tuczy, ale produkty, które go zawierają, niestety mają taką wadę. Wystarczy więc wyeliminować go z diety, by waga zaczęła spadać.
Co jeśli nie gluten? Oczywiście najpopularniejsze pieczywo zawiera gluten. Jednak bez problemu można kupić lub upiec chleb oraz bułki pozbawione tego składnika. Wystarczy w tym celu sięgnąć po bezglutenowe alternatywy mąki pszennej i żytniej. Są nimi np. mąka kukurydziana, ryżowa, ziemniaczana czy gryczana. Na ich bazie bez problemu można przygotować smaczne pieczywo.
Ostatnio pisaliśmy o diecie Apoloniusza Tajnera i Olafa Lubaszenko. Tym panom również udało się zrzucić sporo kilogramów bez większych wyrzeczeń.
Źródło: Instagram/tomasz_jakubiak