Pieczone warzywa z sosem miodowo-musztardowym
Pieczone warzywa z sosem miodowo-musztardowym: przysmak wege
Pieczone warzywa z sosem miodowo-musztardowym ładnie wyglądają, świetnie smakują, łatwo się robią i nadają dla osób niejedzących mięsa. To zdrowy posiłek pełen witamin, za to wolny od zbędnych tłuszczów i węglowodanów. Przepis można dostosować do własnego gustu, odpowiednio dobierając warzywa i składniki sosów. A sosy są aż dwa: winegret do warzywa i miodowo-musztardowy do całego dania. Jest więc przy czym eksperymentować!
Pieczone warzywa z sosem miodowo-musztardowym: dla kogo?
Pieczone warzywa z sosem miodowo-musztardowym świetnie nadają się na obiad rodzinny, romantyczną kolację na ciepło, a także idealny posiłek dla wegetarian na każą porę dnia.
Pieczone warzywa z sosem miodowo-musztardowym: na jaką okazję?
Pieczone warzywa z sosem miodowo-musztardowym to znakomity obiad, który nie pozostawia poczucia ociężałości i nie wgniata w krzesło, z którego trudno się potem ruszyć. Danie świetnie smakuje, daje energię, jest zdrowe i łatwe do przygotowania. W dodatku można przygotować je niemal z dowolnych składników – to świetny pomysł na obiad bez pomysłu, w ostatniej chwili, z tego, co jest pod ręką.
Pieczone warzywa z sosem miodowo-musztardowym: ile kalorii?
Pieczone warzywa z sosem miodowo-musztardowym to danie lekkie i wegetariańskie. Sos miodowo-musztardowy przygotowuje się z użyciem majonezu, ale można zastąpić ten składnik jogurtem, czynią potrawę jeszcze bardziej fit.