Smakosze.pl

Canva / tondone

Popularna lodziarnia wprowadzi lody o smaku śledzia

25 Marca 2022

Autor tekstu:

Jakub Kossakowski

Lody są jednym z tych deserów, które cieszą się sporą popularnością. Najchętniej sięgamy po nie, wówczas gdy z nieba leje się żar. Niektóre warianty smakowe mogą przyprawić nas o nie lada konsternację. Właściciel marki LodyBonano przyznał, że jego firma jest otwarta na różnego rodzaju eksperymenty. Jednym z niedawnych wynalazków są lody o smaku śledzi.

Smakowite lody idealnie sprawdzają się w takcie upałów. Chłodny deser nie tylko przynosi ukojenie. Zazwyczaj najbardziej zachęcającym atutem lodów jest ich smak. Okazuje się, że czasami producenci wpadają na dosyć kontrowersyjne pomysły.

Dalsza część tekstu znajduje się poniżej:

Lody o smaku śledzi?

Trzeba przyznać, że w wielu lodziarniach można coraz częściej natknąć się na lody, które potrafią nas mocno zaskoczyć. Przeważnie jesteśmy przyzwyczajeni do śmietankowych i owocowych specjałów. Jakiś czas temu prezentowaliśmy przepis na domowe lody .

Nie da się ukryć, że ody o smaku śledzi od razu wydają się co najmniej ekstrawagancką ideą. Nie oznacza to jednak, że producenci nie eksperymentują w taki sposób. Podczas rozmowy z portalem Money, właściciel marki LodyBonano wyznał, że jego firma stworzyła taki produkt.

Niecodzienne lody o smaku śledzia w śmietanie z pewnością są niecodzienną propozycją kulinarną. Warto jednak zauważyć, że w lodziarniach można natknąć się na różnego rodzaju nowości, które niekiedy cieszą się sporą popularnością.

- Polacy lubią próbować, nie boją się dziwnych smaków typu pomarańcza z musztardą, którą uwielbiam. Często wprowadzamy dziwne smaki jak burak czy truskawka z pietruszką. Robiliśmy próby śledzia w śmietanie z cebulką, ale jest to jeszcze za bardzo kontrowersyjne. Pracujemy nad tym smakiem dalej - powiedział w programie „Money. To się liczy” Radosław Charubin będący właścicielem firmy LodyBonano.

Coraz ciekawsze lody na polskim rynku

Producenci lodów chętnie sięgają po innowacyjne pomysły. Wszystko po to, by zjednać sobie potencjalnych klientów. Nie bez powodu regularnie możemy natknąć się na lodziarnie, w których dostaniemy, chociażby lody rzemieślnicze.

Zgodnie z wypowiedzią właściciela marki LodyBonano, klienci są coraz bardziej otwarci na nowe smaki. Mowa również o tych bardziej nietypowych. Popularność zyskują lody naturalne, a przez półtora sezonu smakosze chętnie sięgali po specjały na bazie węgla kokosowego, które wyróżniały się czarnym kolorem.

Lody o niecodziennych smakach
Lody o niecodziennych smakach

Canva / Kseniia Perminova

Klienci chętniej kupują także lody w kolorowych wafelkach. Na popularności straciły jednak klasyki, takie jak świderki. Wiodły one prym jeszcze 10 lat temu. Jak widać, rynek chłodnych deserów ciągle się rozwija.

Z całą pewnością lody jeszcze niejednokrotnie nas zaskoczą. Na razie na specjał o smaku śledzia produkowany na masową skalę przyjdzie nam trochę poczekać. Warto przyjrzeć się także fenomenowi lodów Ekipy .

Artykuły polecane przez Redakcję Smakoszy:

Źródło: Money

Zapraszamy na nasz Instagram

Tagi:

Podobne artykuły

Produkty

Zakupy spożywcze online – idealne rozwiązanie dla osób, którym wiecznie brakuje czasu!
Czytaj więcej >

Produkty

Miej się na baczności. Ta partia jaj jest niebezpieczna. Wykryto w niej groźną bakterię
Czytaj więcej >

Produkty

Wszyscy uważają, że te produkty są niezdrowe, a to nieprawda. Dietetyk obalił mity
Czytaj więcej >

Produkty

W centrum Warszawy ruszył wielki hipermarket. Będą ciekawe rozwiązania dla klientów
Czytaj więcej >

Produkty

Porażająca cena kurek w Biedronce. Aż masz opór, by je zjeść
Czytaj więcej >

Produkty

Wiele osób po niej depcze, a jest niezwykle cenna. Na herbatki i do sałatek jak znalazł
Czytaj więcej >
Jakub Kossakowski

Wydawca serwisu Smakosze. Już od najmłodszych lat fascynowały mnie szeroko pojęte kulinaria. Istnieje wiele możliwości różnorodnych połączeń smakowych, tym samym podczas kuchennych poczynań nie ma miejsca na nudę. Chętnie opracowuję swoje własne przepisy na smakołyki. W kuchni lubię eksperymentować, jednak wychodzę również z założenia, że warto kierować się sprawdzonymi sposobami, które niejednokrotnie wprawiały nasze kubki smakowe w stan ekstazy. Prywatnie preferuję proste oraz bezmięsne potrawy i jestem otwarty na rozmaite nowości.

Chcesz się ze mną skontaktować? Napisz adresowaną do mnie wiadomość na mail [email protected]

Chcesz się ze mną skontaktować?

Napisz adresowaną do mnie wiadomość na mail: [email protected]

Więcej z kategorii Produkty

Produkty

Emilia Maciejewska-Latosińska

Chciał kupić maliny w Biedronce. Zobaczył cenę na opakowaniu i stanął jak wryty
Czytaj więcej >
Produkty

Aleksandra Proch

Rekordowo niskie ceny truskawek. Jeszcze niedawno płaciliśmy jak za złoto
Czytaj więcej >
Produkty

Emilia Maciejewska-Latosińska

Wygląda jak kalafior, a jest jednym z najlepszych grzybów. Polacy oszaleli na jego punkcie
Czytaj więcej >
Produkty

Emilia Maciejewska-Latosińska

Jak odróżnić polskie truskawki od zagranicznych? Sprzedawca zdradził niezawodny sposób
Czytaj więcej >
Produkty

Emilia Maciejewska-Latosińska

Wiesz, do czego służy przedmiot ze zdjęcia? Mało kto zna poprawną odpowiedź
Czytaj więcej >
Produkty

Aleksandra Proch

Nie zmarnuj okazji, bo właśnie kwitnie. Sprawdź, co warto zrobić z kwiatów czarnego bzu
Czytaj więcej >
Produkty

Emilia Maciejewska-Latosińska

Chciał kupić maliny w Biedronce. Zobaczył cenę na opakowaniu i stanął jak wryty
Czytaj więcej >
Produkty

Aleksandra Proch

Rekordowo niskie ceny truskawek. Jeszcze niedawno płaciliśmy jak za złoto
Czytaj więcej >
Produkty

Emilia Maciejewska-Latosińska

Wygląda jak kalafior, a jest jednym z najlepszych grzybów. Polacy oszaleli na jego punkcie
Czytaj więcej >
Produkty

Emilia Maciejewska-Latosińska

Jak odróżnić polskie truskawki od zagranicznych? Sprzedawca zdradził niezawodny sposób
Czytaj więcej >
Produkty

Emilia Maciejewska-Latosińska

Wiesz, do czego służy przedmiot ze zdjęcia? Mało kto zna poprawną odpowiedź
Czytaj więcej >
Produkty

Aleksandra Proch

Nie zmarnuj okazji, bo właśnie kwitnie. Sprawdź, co warto zrobić z kwiatów czarnego bzu
Czytaj więcej >